Californication

mc donalds logo sign, by zilverblauw.nl

Dream of Californication – Red Hot Chili Peppers

(English below)

Als je dit blog al langer leest, weet je dat ik een vreemde fascinatie heb voor alles wat te maken heeft met letters, lichtbakken en lichtreclame. Ik had onder andere al deze lichtbak, deze neonlamp, deze lichtbak en deze neonletters. Daarnaast ontwierpen we inmiddels alweer een tijd geleden een lijn led-neonlampen voor QAZQA. Licht in combinatie met typografie is een beetje een dingetje in onze stijl, kun je wel stellen.

Hetzelfde geldt voor het merk McDonalds, dat onlangs nog terugkwam in deze post. Dat ik McDonalds zo interessant vind is opmerkelijk, vooral omdat ik al bijna tien jaar geen vlees meer eet en het voedsel van McDonalds me dus niet echt kan bekoren (al hebben ze lekkere franse frietjes). Het is dan ook vooral het logo dat me aanspreekt. Dat komt omdat het me doet denken aan van die oude, mooie lichtreclames die in Amerika langs snelwegen staan. Het is al sinds mijn tienerjaren een wens van me om ooit, later als ik groot ben, in Californië deze lichtreclames te gaan fotograferen.
Als puber in de jaren ’90 was het bijna onmogelijk om niet met Californië in aanraking te komen, al het goede in het tienerleven kwam daar vandaan (Baywatch, Beverly Hills 90210, Red Hot Chili Peppers – oké, bijna alles behalve Nirvana dan, maar Seattle was in mijn hoofd toch een stuk minder magisch dan San Francisco of Los Angeles). Californië is in mijn hoofd uitgegroeid tot een soort utopia, waar de palen met lichtreclame tot in de hemel rijken, wachtend tot ze vastgelegd worden met een camera. Je zou denken dat ik er inmiddels al minstens 5 keer geweest zou moeten zijn, maar dat is helaas niet zo. Casper houdt namelijk helemaal niet van Amerika, of van verre reizen met het vliegtuig. Op zich geen probleem, maar zo’n dure reis maak je nou eenmaal minder makkelijk in je eentje of met een vriend. Vette pech voor mij.

Veel geluk voor mij dat ik deze lichtbak tegenkwam op Marktplaats. Als ik ‘s avonds in onze kroeg zit en mijn ogen een beetje dichtknijp, ben ik bijna in Californië.

p.s. Zoals je ziet zijn we verbouwingstechnisch momenteel bezig met het maken van sleuven voor de elektriciteit, nadat we de afgelopen weken een en ander hebben aangepast aan de constructie van het huis. Ik zal binnenkort weer een verbouwingsupdate plaatsen!

I found this vintage McDonalds sign on Marktplaats, the Dutch version of Craigslist, and I love it. It reminds me of neon signs in California. I’ve always desired to travel to America and take photographs of signs like this one, but somehow I never did as there were always other, more important things to spend money on. But hey, I could still dream, right? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, , , ,

8 Responses to Californication

 1. Bibi 4 april 2018 at 19:10 #

  Hou van dit soort voor de meeste mensen ongewone dingen in huis… het is namelijk heerlijk om zo’n mooi item te laten lopen… Heel veel plezier van je mooie vondst.

 2. miksname 4 april 2018 at 22:26 #

  Hoe Mooi en fijn dat je nog tijd vindt voor Marktplaatst !

 3. Katrien 5 april 2018 at 09:55 #

  Wat een heerlijke blog! Jammer dat je nog niet in Californië bent geweest maar het blijft iets om naar uit te kijken zo 😉

 4. Gertrud Prins 5 april 2018 at 12:37 #

  Maaan, wat weer een geweldige vondst heb jij gedaan. Helemaal zilverblauw! Razend benieuwd waar deze een plek gaat krijgen. X

 5. Maud 9 april 2018 at 17:17 #

  Wat coooool!

 6. Fleur 11 april 2018 at 11:07 #

  Zo gaaf!

 7. Ellen 11 april 2018 at 15:47 #

  Toen ik in Vegas was wist ik nog niet van het bestaan van de Neon Boneyard, dus moet nog maar een keer terug 😉
  Het is geen Cali maar toch … https://cherilucasrowlands.com/2011/11/16/where-neon-signs-go-to-die-the-neon-boneyard-in-las-vegas/

 8. Eva 11 april 2018 at 17:33 #

  Zo tof! En die liefde voor neon en lichtletters, herken ik wel heel erg hoor, ben nog altijd blij met mijn grote U van een Berlijns kantoorgebouw 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.