Kerst DIY II: paper garlands

DIY paper garlands, by zilverblauw.nl

Deze week maakte ik simpele papieren slingers van stroken papier. Ik zocht wat van mijn favoriete kleuren bij elkaar en maakte vier verschillende slingers.

Het makkelijkst om te maken zijn de ronde slingers, ik vind dit zelf ook de leukste omdat ze me doen denken aan de slingers die kleuters maken. (Ik kan me nog herinneren dat ik ze zelf maakte op de kleuterschool. Er zit zoveel kracht in eenvoud.) De wat bredere ronde slingers heb ik simpelweg aan elkaar geniet, de smallere gelijmd met simpele papierlijm.

De slingers met de korte strookjes papier heb ik aan elkaar gestikt met de naaimachine. Dit is zo ongeveer het simpelste klusje wat er is om te doen op de naaimachine, dus laat je niet tegenhouden als je een beginner bent. Ik gebruikte voor deze slinger papier wat ik over had en op maat sneed met een snijmachine (lang leve een grafisch ontwerper als man) maar voor al deze slingers kun je ook gewoon kant en klare papierstroken gebruiken als je het jezelf makkelijk wilt maken. Ik bevestigde de slingers aan onze neoliefde met behulp van kerstbalhaakjes. (Die ik zo ongeveer overal voor gebruik, ook als het geen kerstmis is. Ze zijn ideaal om dingen mee op te hangen.)

DIY paper garlands, by zilverblauw.nl

I made simple paper garlands this week, with colored paper in my favorite colors. I made four different garlands, to use them as a decoration for christmas.

The round garlands are really easy to make: simply use paper strips and glue or stables. I remember myself making these kind of garlands at nursery school, there can be so much beauty in simplicity, don’t you think? The other garlands are made with the same paper strips and the sewing machine. If you’re not an experienced sewer: this garlands are probably the most easy things on earth to sew, so just give it a try!

DIY paper garlands, by zilverblauw.nl

FYI: roze tray –  kerstboomkandelaarsneonliefdegestreept dienblad. Gekleurd papier kun je praktisch overal kopen, online maar ook bij de hobbywinkel of kantoorvakhandel. Hetzelfde geldt voor papierstroken.

Zie hier Kerst DIY I en hier alle kerstgerelateerde berichten op dit blog. Fijne woensdag!

Click here for another Christmas DIY and here for all Christmas-related posts on this blog. Happy Wednesday!

, , ,

9 Responses to Kerst DIY II: paper garlands

 1. Lizet 3 december 2014 at 14:00 #

  Ziet er heel leuk uit! Vind die neonliefde ook geweldig!

 2. Klaartje 3 december 2014 at 14:11 #

  Wat leuk gedaan, simpel en toch heel mooi! Ga ik zeker ook eens proberen!

 3. Elsbet | La Vie Pure 3 december 2014 at 14:23 #

  Oh, wow, pretty!

 4. overthuis.nl 3 december 2014 at 15:43 #

  Ziet er heel leuk uit! Jammer dat ik van mijn lief niks op de muur mag plakken! 🙂

 5. Stéphanie | Expeditie Aardbol 3 december 2014 at 16:05 #

  Leuk gedaan! Op die ringetjes-manier maakte ik vroeger ook altijd al slingers!

 6. Laura (pandoerblog) 3 december 2014 at 16:25 #

  Super leuk en wat een mooie kleuren weer!
  Ik probeer deze dagen ook lekker licht en pastelkleurig te houden, dan vergeet ik de donkere dagen een beetje ;-).

 7. Anki 3 december 2014 at 21:33 #

  @overthuis deze zijn niet geplakt, maar opgehangen met kerstbalhaakjes. Misschien gaat ‘ie daar wel mee akkoord? (en anders masking tape?)

 8. Chrissie 3 december 2014 at 22:44 #

  Leuk weer! Je hebt zo’n heerlijk licht huis. Zou ik ook graag willen maar ik heb dan ineens toch weer kleine frutsels staan. Ik geniet maar bij jou door je foto’s!

 9. Monique | WritingMonique 4 december 2014 at 10:31 #

  Ziet er onwijs gezellig en mooi uit 🙂 De kleuren zijn zo mooi!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.