Verbouwingsupdate VII: opbouwen!

(English below)

De afgelopen weken werd er even wat minder verbouwd in huize Zilverblauw, omdat we te druk waren met het werk rondom WOWN! en met andere, minder leuke dingen die onze aandacht vroegen. Maar sinds afgelopen weekend zijn we weer, al zeg ik het zelf, goed bezig. Het slopen is nu echt voorbij en we gaan opbouwen. Casper en zijn broertje Miel maakten sleuven voor de elektriciteit en vandaag werd er een nieuwe pijp getrokken door het bovenstuk van ons oude rookkanaal, (hier duwen we het onderste stuk om) dat we opnieuw gaan gebruiken. De elektricien legde de woonkamer vol met allerlei buizen en aanstaande vrijdag komt het eerste gedeelte van de vloer, de isolatielaag, daar overheen.

Zoals je ziet is de trap door onze schilder deels in de grondverf gezet. Met die trap, die er zó slecht aan toe was dat ik vreesde dat het enige redmiddel zo’n traprenovatie (die ik niet zo mooi vind) zou zijn, hebben we spannende plannen. We willen de trap open laten en ‘m in een opvallende kleur schilderen. Daarover later meer.

Ik sta te popelen om aan de slag te gaan met de inrichting. Via Instagram kocht ik afgelopen weekend deze lampen, die ik in de keuken wil hangen. Het zijn oorspronkelijk landingsbaan-lampen, ze hebben een wat ruwe look en ik vind de kleur fantastisch. Afgelopen weekend heb ik ze helemaal uit elkaar gehaald en in de zon schoongemaakt. Kan niet wachten om ze op te hangen. Wens je een fijne avond!

After a small break, we continue to work on the renovation of our future living room. The electrical network will be completely renovated and after that, the first layer of the concrete floor will be poured. I found the yellow lamps on Instagram, they’re originally from a landing strip and I like their industrial, a bit rough look. I think they will look nice in the kitchen. More to come, stay tuned!

p.s. Op de site van WOWN! is een leuke winactie gaande, je kunt een individuele fotografiecursus en interieuradvies winnen. Lees hier meer.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, , ,

5 Responses to Verbouwingsupdate VII: opbouwen!

 1. Eva 13 april 2018 at 12:25 #

  Die lampen zijn echt plaatjes, vooral die kleur wow!
  Ben benieuwd hoe het de komende tijd gaat met verbouwen, veel succes!

 2. Annelies 14 april 2018 at 11:01 #

  Ik volg met spanning jullie verbouwingswerken. Vijf jaar geleden hebben we ook zwaar verbouwd. En ik vind dat sowieso interessant! Jullie zijn er iets prachtigs van aan het maken. Dat kan je nu al zien.

 3. Birgit van Knoppen 30 april 2018 at 14:15 #

  Ik kijk uit naar het eindresultaat als je mooie huisje af is. Hopelijk gaat alles naar wens en komen er geen problemen. Veel succes de komende tijd!!

 4. Karolien Verhaegen 31 juli 2018 at 13:41 #

  Hallo Anki, wat een mooie lampen! Waar vond je deze?
  Bedankt,
  Karolien

 5. Anki 10 augustus 2018 at 09:55 #

  @Karolien dankjewel! Ik vond ze bij Heavy Stuff Zwolle, erg leuke spullen hebben ze daar!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.