Verbouwingsupdate VI: verhuisd naar een bruin café

(English below)

Afgelopen week zijn we met ons gezin verhuisd naar een bruin café. Een bruin café dat we tegen beter weten in ‘de studio’ noemen, omdat we ooit, in de nu nog verre toekomst, hopen te gaan werken op deze plek. De studio zit vast aan ons nieuwe huis en is van de keuken gescheiden door een hal en bijkeuken. Ideaal voor ons om tijdelijk in te wonen, omdat het relatief ver weg is van het stof in de toekomstige woonkamer.

Het letterbord vond ik een hele tijd geleden bij een kringloop. Het past hier perfect.

De vorige bewoners hadden dus een bruin café aan huis. Een tot in detail ingericht café, compleet met bar, tap, barkrukken en neonverlichting. Ik heb er beeld van dat ik niet zelf heb gemaakt maar van Funda komt, je kunt het hier en hier zien. (Zodra het niet meer op Funda staat, verdwijnt het ook hier). Het voorlopig koopcontract van het huis tekenden we aan de bar. De verkopend makelaar werd er een beetje oncomfortabel van, wij vonden het fantastisch.

Ik hou ervan als mensen hun dromen waarmaken en keuzes durven maken in het leven. De stijl van de vorige bewoners was niet de onze, maar mán wat rockten ze deze stijl hard. Ze wilden een Engels landhuis en creëerden er een, inclusief bruin café. Good for them. Dat zie ik zoveel liever dan mensen die ‘op veilig spelen’. Ergens geloof ik erin dat het niet voor niets is dat het huis nu weer in handen is van mensen met een uitgesproken smaak. Dat ik 4 keer met witte latex over de muur moest voordat het diepdonkerrood in het café overgeverfd was en we nu voorlopig opgescheept zitten met een bar als keuken en een schuifdeur met hoefijzer als deurkruk, neem ik graag voor lief.

After saying goodbye to our old house, we’ve moved into the future studio of our new home. We call it ‘the studio’, but in fact it is a former pub. That’s right, the previous occupants created their own, private pub and they took that job quite serious (see pictures of the pub here and here). Good for them, but unfortunately some more dark colors & wood for us. For now we’ve only painted the walls white, but when we’ve finished the renovation of the living room and kitchen, we’re gonna turn this former pub into a white, bright workspace. Just a little more patience… 

Mocht je zin hebben om nog meer te lezen, op WOWN! schreef ik een bericht over het servies dat we ontwierpen voor onze collectie. Klik hier om het te lezen. Fijne woensdag!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, , , , ,

11 Responses to Verbouwingsupdate VI: verhuisd naar een bruin café

 1. Rianne Hardeman 7 maart 2018 at 13:32 #

  Het is even behelpen waarschijnlijk maar wat weer een gaaf avontuur 🙂 en het ziet er gezellig uit zo. Succes met het klussen!!

 2. Eva 7 maart 2018 at 13:44 #

  Oh wat geweldig dit! En inderdaad, zo goed dat ze gewoon die droom hebben nagejaagd door een café te maken aan huis!

 3. Marsha 7 maart 2018 at 14:38 #

  De tijdelijke woonkamer is knus en de poes voelt zich er zo te zien al thuis.Vraag ik me af of de Perzische tafelkleedjes bij de inboedel van het bruine café zaten. Het zou mij niets verbazen! ?

 4. Guy 7 maart 2018 at 15:45 #

  Twee familieleden van mij hebben naar dit huis, en het café gekeken maar konden niet door de stijl van de vorige bewoners heen kijken. Zagen veel te veel werk. Heel mooi om te zien hoe het café relatief eenvoudig verandert in een acceptabele tijdelijke woonkamer..

 5. Sandra 7 maart 2018 at 17:43 #

  Ik vind het er supergezellig uitzien. Hier kijk je later ket een glimlach op terug ?

 6. Caroline 7 maart 2018 at 18:10 #

  Ik heb daar ook respect voor, mensen die gewoon doen wat in hun hart zit (net als jullie dus). Dat wordt straks een supertoffe werkplek.

 7. Dionne 7 maart 2018 at 18:27 #

  Wauw! Ik hou van dit kleurrijke allemaal. Ziet er gezellig uit!

 8. Antoinette 7 maart 2018 at 18:36 #

  Wat een leuke vakantiehuisjes sfeer. Fijn dat je hier tijdelijk kunt wonen en ondertussen aan het huis kunt werken op eigen tempo. Is toch ook een mooi verhaal, zullen vast leuke feestjes gevierd zijn!

 9. Lies 9 maart 2018 at 11:41 #

  Ze gingen er wel echt voor hé, de vorige bewoners. Maar jullie ook! Respect daarvoor. Veel verbouwingsplezier en geluk in jullie nieuwe huis!

 10. Shirley 12 maart 2018 at 09:59 #

  Wat ontzettend leuk om jullie vorderingen met de woning te kunnen volgen via jullie blog.
  Ik weet nog dat ik vorig jaar vertelde, dat we ook op zoek waren en tegen alle verwachtingen
  in hebben we nu ook een woning gekocht waar we alles aan moeten aanpassen. Niet zo extreem als
  bij jullie maar toch. Een woning uit de jaren 70, dat er vanbinnen ook nog uit ziet als jaren 70 🙂
  Maar, we nemen het voor lief, want de locatie is geweldig en ik ga terug naar de plaats waar ik opgegroeid
  ben en waar mijn man van zei, dat hij hier nooit wilde wonen…. Nu was hij degene die héél graag deze woning
  wilde kopen vanwege de locatie en was ik degene die toch een beetje op zag tegen het vele werk, maar tegen
  Kerst zullen we hier vast ons eigen woonparadijsje van gemaakt hebben…

 11. Afke Spies 5 april 2018 at 20:14 #

  Leuk hoor! Succes met al het klussen.
  Groetjes Afke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.