Over vriendschap & een roze McDonalds

Pink McDonalds, by zilverblauw.nl

Als ik op Pinterest mooie fotolocaties zie, bewaar ik die op een speciaal bord. Vaak zoek ik dan via Google waar die mooie plekken precies zijn, en sla ze op voor als ik ooit in de buurt ben. Een heleboel locaties van dat bord heb ik al in het echt mogen zien. Locaties in Tokio waarvan ik jarenlang plaatjes bewaarde, maar ook simpelere reisbestemmingen zoals Parijs, die door mij nog niet ontdekte pareltjes bleken te hebben. Zo vond ik onder andere Rue Crémieux in Parijs, La Muralla Roja in Spanje en de trap van Opening Ceremony in Tokio.

Deze roze McDonalds in Lissabon stond al jaren op mijn lijstje. Ik móest er een foto van maken. Beelden zoals deze maken me intens gelukkig. Ik hou van roze gebouwen, maar ik hou nog meer van roze gebouwen die een bijzondere bestemming hebben. Of, zoals in dit geval, juist een doodgewone bestemming, die door de afwijkende kleur van het gebouw ineens bijzonder wordt.

Maar goed, ik ging dus niet naar Lissabon. Ik wilde wel, maar ja, ik wil ook verhuizen. En kerst vieren met m’n kinderen, en zo. Bovendien zijn we net terug uit Parijs (waar ik overigens ook weer een aantal locaties van m’n lijstje af kon strepen). Een reisje Lissabon zat er even niet in, geen roze McDonalds voor mij. Je kunt niet alles hebben, hoeft ook niet.

Gelukkig heb ik een reislustige vriend die wél naar Lissabon ging. Hij weet van mijn speciale Pinterestbord en hoe blij ik word van mooie foto’s. Al eerder klom hij speciaal voor mij in de gloeiende hitte met z’n loeizware koffer alle trappen van de Sacre Coeur op, om me op te vrolijken met deze foto. Deze jongen is goud. En hij ging dus naar Lissabon, voor een conferentie die niets te maken had met een roze McDonalds, noch in de buurt ervan plaatsvond. Maar hij fixte het voor me. Wel 25 foto’s in RAW stuurde hij. Ik mocht ze bewerken en gebruiken zoals ik wilde. Dat deed ik. En nu ben ik heel trots op en blij met deze foto. Blij dat ik m’n felbegeerde roze McDonalds-foto heb, maar nog blijer met onze vriendschap, waar deze foto een bewijs van is. Dank Crisjee, niet alleen voor de foto’s.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, ,

17 Responses to Over vriendschap & een roze McDonalds

 1. Karlijn 30 november 2017 at 22:50 #

  Dat zijn de beste vrienden <3

 2. Dingen Die Fijn Zijn 1 december 2017 at 09:55 #

  Lief!!!

 3. Cristian 1 december 2017 at 11:35 #

  Awh <3
  For you, a thousand times over!

 4. Femke C 1 december 2017 at 13:11 #

  Wat een lief stukje!

 5. Gertrud Prins 1 december 2017 at 17:11 #

  Geweldige foto maar een nog specialere vriendschap!

 6. Iris Vank 2 december 2017 at 18:45 #

  <3

 7. Milou 3 december 2017 at 10:23 #

  Dit moet toch wel de mooiste Mac ever zijn! En wat een schat die Chrisje van jou 😉

 8. Antoinette 3 december 2017 at 19:00 #

  Wauw wat mooi! Is een vergroting waard! En wat een kanjer van een vriend, goede vriendschappen zijn zo bijzonder!

 9. Nienke 7 december 2017 at 18:13 #

  Wow deze foto is echt super. Heel wat anders dan dat standaard McDonalds uiterlijk. En heerlijk als je zo’n vriend hebt die je droom naar jou toe brengt.

 10. Mamavanvijf 25 december 2017 at 17:41 #

  Wij waren toevallig in Lissabon in de maand november met de kinderen en ontdekten zalige piano trappen. Puur toeval en oh wat was dat een shot adrenaline en puur geluk dat er toen door mij heen schoot 🙂
  http://www.mamavanvijf.be/2017/11/lissabon-met-je-kroost-dit-zijn-alvast.html

 11. Else 5 februari 2018 at 17:16 #

  Gaaf! Ik ga ook dit jaar daar naartoe en zou graag de plaats willen weten! Ik kon het nergens vinden dus ik hoop dat jij mij verder kan helpen!

 12. Chelsey 15 april 2018 at 14:36 #

  Hey

  Weet jij het adres van de roze Macdonalds in Lissabon?

  Groetjes Chelsey

 13. Anki 1 mei 2018 at 15:44 #

  @Chelsey Ik weet dat het in deel van Lissabon is dat ‘Belem’ heet. Op Instagram zie ik dat er een locatie is aangemaakt, die heet ‘McDonalds Travessa da Prada’, daar kun je precies zien waar het is.

 14. Britt 12 mei 2018 at 11:54 #

  Hoi! Wij zijn nu in Lissabon, maar kunnen de roze mcdonalds niet vinden!! Heb jij toevallig een adres? Groetjes,

  Britt en Lisa

 15. Britt 12 mei 2018 at 11:55 #

  Nevermind!! Zie je reactie hier boven al!

 16. Frank 29 mei 2018 at 13:40 #

  De locatie is niet te missen omdat je waarschijnlijk wel speciaal naar Belem afreist om de Pasteis de Belem te gaan eten. Gewoon zoeken naar een lange rij mensen waarvan je je afvraagt, waarvoor staan die in de rij?? De roze McDonald’s zit dan aan de overkant. Overigens hoef je niet als schrikreactie op de rij naar deze McDonald’s te gaan. De beste tip is, binnen een tafeltje zoeken en de Pasteis de Belem gewoon aan je tafeltje laten bezorgen doir de bediening.

 17. Anna 13 februari 2019 at 16:50 #

  This McDonalds is in Lisbon, Portugal.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.