Kersthanger 2017

kerst 2017 Zilverblauw

Afgelopen week maakte ik de allerlaatste kerst-DIY-voor-boven-de-eettafel in ons huidige huis. Volgend jaar eten we met kerst op een andere plek. Misschien hang ik daar ook wel iets boven de eettafel, dat hoop ik eigenlijk, maar zeker weet ik het natuurlijk niet. Daarom genoot ik extra dit jaar. De traditie van de lintenhanger boven onze eettafel begon in 2014 met de papieren kristallen, in 2015 maakte ik himmeli’s en vorig jaar maakte ik een hanger met crêpepapier en lichtjes. Dit jaar wilde ik graag iets doen met sterren en iriserende honeycombs.

kerst 2017 Zilverblauw

De sterrenslingers maakte ik zelf. Ik stansde de sterren uit met een sterren-perforator (zo zien die eruit) en naaide er een slinger van met behulp van de naaimachine (enigszins gehinderd door Pjoes, die het allemaal erg interessant vond, zie Instagram stories). Ik naaide steeds twee papieren sterren op elkaar, zodat ik de sterren open kon vouwen voor een 3D-effect (zie de foto hieronder). Voor de slinger gebruikte ik gewoon simpel A4-papier.

kerst DIY zilverblauw

De iriserende honeycombs kocht ik bij Xenos (hier vind je ze, mocht je geïnteresseerd zijn. Ze sponsoren me overigens niet). Ik hou van het iriserende effect dus kocht ook meteen een bijpassende slinger, die ik in de woonkamer ga hangen. Ik haalde het originele ophangtouwtje eraf en verving het door een onopvallend wit draadje. Ik maakte de honeycombs en sterrenslingers met kerstbalhaakjes vast aan mijn zelfgemaakte lintenhanger (dit is een lintenhanger, je kunt ze zelf maken of kopen bij het tuincentrum).

Mocht je ook zoiets in je huis willen hangen, maar geen naaimachine hebben of gewoon geen zin hebben om zelf aan de slag te gaan, dan kun je de sterrenslingers eventueel ook kopen. Ik zag dat HEMA ze verkoopt voor 2,- per slinger, in goud en zilver, weliswaar niet in 3D. Wens jullie een fijn weekend!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, , ,

3 Responses to Kersthanger 2017

  1. Karlijn 16 december 2017 at 12:53 #

    Wat maak jij er elk jaar toch een mooi geheel van! Ik denk dat het ook prachtig is als er zonnestralen op vallen of niet? Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe jij elk jaar iets nieuws bedenkt, wat totaal ‘Zilverblauw’ is (en dat bedoel ik dus heel positief). Prachtig gezicht! X

  2. Anki 16 december 2017 at 20:19 #

    @Karlijn dankjewel, dat is lief!

  3. Lisa 24 januari 2018 at 11:17 #

    Dat was echt geweldig. Er zit zeker veel werk in.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.