Kerst DIY III: himmeli

DIY himmeli, by zilverblauw.nl

De afgelopen weken dacht ik na over iets dat ik in onze lichtkoepel kon hangen voor de feestdagen. Vorig jaar maakte ik de kristallen van de krantenkapper en die vond ik prachtig. Het liefst wilde ik ze dit jaar terughangen, maar ik vond dat ik iets nieuws moest proberen. Daarom maakte ik dit jaar himmeli. Een himmeli is een van oorsprong Fins ornament. Het werd gemaakt van stro en touw en aan het begin van de wintertijd boven de eettafel gehangen om ervoor te zorgen dat de komende oogst overvloedig zou zijn. Mijn himmeli maakte ik gewoon van rietjes en een klosje koperdraad.

Last year I folded lots of paper crystals, a DIY I really loved. I wanted to try something new this year and decided to make himmeli. Making himmeli is easy and fast: it took me only one evening to make the ones pictured. Although the instructions are in Dutch, I think the pictures speak for themselves. Please let me know if you have any questions.

DIY himmeli, by zilverblauw.nl

Himmeli maken is helemaal niet moeilijk en je kunt er in een avond een heleboel maken. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je de eenvoudigste vorm maakt. Als je dat eenmaal een keer gedaan hebt, kun je variëren met vormen en bijvoorbeeld een diamant maken.

DIY Himmeli

DIY Himmeli-2

DIY Himmeli-3

Als je himmeli klaar zijn, kun je ze een kleurtje geven. Ik kocht een aantal pastelkleurige spuitbussen (hier zijn ze niet zo duur, hebben ze alle kleuren en de kwaliteit is prima) en maakte onder het afdak in onze tuin een plek om de himmeli op te hangen aan een stuk koperdraad.  Het verven gaat het makkelijkst als de himmeli hangen.  Als je goed tussen de rietjes door spuit met de spuitbus, zijn twee lagen verf voldoende.

DIY Himmeli-4

Ik hing de himmeli met visdraad en kerstbalhaakjes op aan een zelfgemaakte lintenhanger. De roze kerstballen zijn vintage, Iris vond ze voor me bij de kringloop.

DIY himmeli, by zilverblauw.nl

p.s. de kerstpagina is bijgewerkt. Superleuk dat jullie zoveel foto’s taggen en insturen! Fijne zondag.

, ,

17 Responses to Kerst DIY III: himmeli

 1. Monique | WritingMonique 13 december 2015 at 09:23 #

  Oh! Zo cute!

 2. Barbara 13 december 2015 at 10:07 #

  Jemig wat leuk weer! Ik vind het zo gaaf dat het allemaal zo simpel is. Dat geeft de knutselnerd wat moed!

  X

 3. Fleur 13 december 2015 at 10:31 #

  Nou je hebt het -de eerlijkheid gebiedt me te zeggen: bijna- geëvenaard hoor! De kristallen waren natuurlijk de max, maar dit is ook weer een sprookje! Wauw!

 4. Joolzz 13 december 2015 at 11:03 #

  Dit ziet er wel heel leuk uit!

 5. Lonneke 13 december 2015 at 11:14 #

  Heel erg gaaf zo! Ik heb zelf gewoon wat ballen opgehangen boven de eettafel, een stuk saaier dan dit 😉

 6. Rensina Steursma 13 december 2015 at 12:03 #

  Wauw wat een leuke hangers!
  Gelijk een stukje feestelijker boven je tafel.
  Leuke kleuren ook, passen perfect in je huis 🙂

 7. Hanneke 13 december 2015 at 12:15 #

  Persoonlijk vind ik deze nog mooier dan die van vorig jaar (en die waren al zo mooi). Ik houd erg van dat transparante. Ruimte om het (kerst)licht er door heen te laten schijnen. Mooi!

 8. Elsbet | La Vie Pure 13 december 2015 at 13:45 #

  Wow, dat ziet er echt super design uit!!

 9. Danoelle 13 december 2015 at 16:50 #

  Ik vind deze net zo mooi als de kristallen van vorig jaar !
  En grappig om te zien dat je er net zo n bende van maakt als je met spuitbussen bezig bent , hier ziet het er dan ook zo uit met die nevel 😉

 10. Suzanne de Jong 13 december 2015 at 21:00 #

  Wauw wat mooi weer Anki!!

 11. Mieke 13 december 2015 at 21:16 #

  Heel gaaf gedaan zo. Super leuk idee.

 12. Barbara 13 december 2015 at 22:46 #

  ooooooh, zooo tof!!! die pin ik alvast weer!! bedankt!!

 13. Marrit 14 december 2015 at 11:16 #

  Práchtig! Wat creatief en mooi uitgewerkt zeg. Ik heb jullie in mijn nieuwste blogpost gelinkt, want jullie hebben zelfs deze normaliter-anti-kerstdecoratie-blogger aangestoken 🙂

 14. Madam Elisa 14 december 2015 at 17:27 #

  Oh wat leuk zeg!

 15. Jess 8 januari 2016 at 23:14 #

  Ik zit me suf te zoeken naar de exacte kleuren van jou post, een hint waar ik die vind op de website. Ik hou zo van jou interieur!!

 16. Anki 8 januari 2016 at 23:18 #

  @Jess kleuren waarvan bedoel je? Spuitbus? Ik wil best even kijken voor je hoor, volgens mij staan de kleuren op de bussen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Drie decoratie ideeën voor in de woonkamer om zelf te maken - Jacgi.com - 24 december 2020

  […] zilverblauw wordt het uitgelegd hoe je dit ornament maakt. Het enige wat je nodig hebt zijn dus rietjes (kun je […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.