Rue Crémieux

Rue Crémieux Zilverblauw

Er zijn honderd redenen te bedenken waarom het niet uitkomt om een paar dagen weg te gaan, maar omdat Parijs altijd een goed idee is besloten we kort voor de herfstvakantie om een paar dagen op pad te gaan. We boekten een goedkoop hotelletje en vier kaartjes voor Euro Disney en reden met onze oude Swift naar Parijs.

Rue Crémieux Zilverblauw

Onze kinderen waren nog nooit in Parijs geweest, dus die vonden het vanaf het begin erg spannend en leuk. Ze konden niet wachten om het hotel van binnen en de Eiffeltoren in het echt te zien. We besloten dat anderhalve dag in de stad genoeg zou zijn voor Mus, de derde dag zou Disney een welkome afleiding zijn.

Rue Crémieux Zilverblauw

Rue Crémieux Zilverblauw

Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik een stedentrip met kinderen als een behoorlijke uitdaging zag (Mus loopt niet graag lange afstanden en ik vroeg me af of de stad hem voldoende zou kunnen boeien), hebben we drie fantastische dagen gehad. We beklommen de Eiffeltoren en de Arc de Triomph, wandelden door de straatjes van Montmartre en langs de Seine en aten pizza bij de Notredame.

Rue Crémieux Zilverblauw

Dit straatje, dat ik ooit vond via een foto op Pinterest, wilde ik heel graag eens in het echt zien. Het heet Rue Crémieux en ligt een beetje verstopt in het 12e arrondisement van Parijs, vlakbij metrostation Gare de Lyon. Als je net als ik van kleur houdt, ga dan zeker eens kijken als je in Parijs bent. Voor nu een fijne nieuwe week!

Rue Crémieux Zilverblauw

Ik heb in het verleden meerdere blogposts over Parijs geschreven, klik hier, of hier, of hier, of hier om meer te lezen (of zoek op ‘Parijs’ via de zoekbalk).

, , , , , ,

9 Responses to Rue Crémieux

 1. Karlijn 23 oktober 2017 at 11:03 #

  Dat ziet eruit als een paar heerlijke dagen. X

 2. Aukje 23 oktober 2017 at 12:23 #

  Wat heerlijk zeg. Leuk om te lezen dat Mus er ook zo van heeft genoten. Dat verlaagt voor mij al een beetje de drempel om een keer met hele gezin te gaan. 🙂

 3. Liza 23 oktober 2017 at 12:49 #

  Ooh heerlijk Anki! Dat is nog eens samen genieten hé. Toen Stijn 3 jaar was heeft hij ook de stad met ons mogen verkennen en zat hij amper in zijn wagen zo gaaf vond hij het om alles met eigen voetjes te betreden. Inmiddels is hij 15 en vindt het nog steeds heerlijk om dit soort dingen met ons te ontdekken.
  Bedankt weer voor nieuwe Parijs inspiratie!

 4. Janna 23 oktober 2017 at 15:24 #

  Wat een gaaf straatje! Het klinkt alsof jullie een fijne tijd hebben gehad 🙂

 5. Anki 23 oktober 2017 at 18:40 #

  @Janna dankjewel! Het was een fijne trip ja, echt even weg!

 6. Anki 23 oktober 2017 at 18:41 #

  @Liza dankjewel! Het is me zo meegevallen, op citytrip met kinderen. Sla de volgende keer zeker Rue Cremieux niet over!

 7. Gertrud Prins 24 oktober 2017 at 10:17 #

  Wat heerlijk zo een paar dagen weg na alle drukte die jullie gehad hebben. Nog fijner dat jullie er ook zo van genoten hebben natuurlijk. En dit straatje is toch een echt Zilverblauw straatje, geweldige kleuren.

 8. Iris Vank 25 oktober 2017 at 23:12 #

  Wauw, dit is gewoon jouw plaid Als straat! Prachtige foto’s.

 9. kathleen Nibte 17 november 2017 at 01:19 #

  Super leuke plek om leuke foto’s te schieten. Het is echt een girly of meiden plek.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.