Parijs & Disney

Montmartre

We zijn inmiddels alweer even terug van ons reisje naar Parijs en het ‘gewone’ leven is weer begonnen. Het zijn altijd drukke maanden in het najaar, met veel beurzen, workshops en events. Dit weekend ben ik op drie plekken om te vertellen over fotografie en interieur. Vandaag startte ik op de Artifort fandag met twee inspiratiesessies over fotografie, morgen (zaterdag) ben ik bij IKEA Utrecht voor een lezing op het ‘IKEA wooninspiratie Live event‘ en zondag ben ik bij het We Are Pregnant-event (ook in Utrecht) voor een praatje over smartphonefotografie. Mocht je in de buurt zijn, kom dan even kijken!

Ik had me niet voorgenomen om in Parijs veel foto’s te gaan maken, omdat we met het hele gezin gingen en ik me daarom niet teveel op fotografie wilde focussen. Het weer was echter fantastisch en hoewel ik uit ervaring weet dat Parijs heel grauw en grijs kan zijn, zorgden de herfstkleuren voor een schitterend kleurenpalet.

Eiffel Tower & carousel

Het was altijd al een fotografiewens van me om de Eiffeltoren eens vast te leggen in combinatie met een van de draaimolens die er in de buurt staan. Ik vind het contrast zo fijn, het barokke, sierlijke van zo’n draaimolen samen met de statige Eiffeltoren. In de buurt van de Eiffeltoren staan een aantal draaimolens die zich perfect lenen voor een foto en toevallig liepen we langs twee van die draaimolens nadat we een bezoek hadden gebracht aan de Eiffeltoren (en zelfs helemaal bovenin waren geweest, iets wat de kinderen echt fantastisch vonden).

Montmartre & Sacre Coeur

Het hotelletje dat we voor ons verblijf hadden geboekt lag vlakbij de Sacre Coeur in de wijk Montmartre, bekend om z’n schattige straatjes. De schitterende kleuren hebben me ook hier echt verrast. Vooral de vele klimplanten in herfsttinten in combinatie met de pastelkleuren van de huizen. Ik probeer altijd van elke reis die we maken concrete inspiratie mee te nemen naar huis en in dit geval waren het vooral die klimplanten die me erg geïnspireerd hebben. Ik wil ook Wilde Wingerd op mijn huis die zo mooi rood kleurt in de herfst!

La Maison Rose Paris

citytrip Parijs met kinderen

Ik schreef in m’n vorige bericht al dat ik me best een beetje bezorgd had gemaakt of een citytrip wel interessant en boeiend genoeg zou voor onze kinderen. Wolf is al 11, dus die zou het ongetwijfeld leuk vinden, maar Mus is pas 6 en loopt niet graag lange afstanden, dus ik hoopte maar dat de stad hem voldoende zou boeien. Mijn zorgen bleken voor niks: ze vonden het fantastisch. De metro, de Eiffeltoren, kijken naar de lichtshow van de Eiffeltoren vanaf de Arc de Triomph, alles was even leuk.

citytrip Paris

citytrip Parijs

We sloten ons reisje af met een dagje Disneyland Parijs. Casper en ik waren allebei nog nooit in een Disneypark geweest en we waren een beetje sceptisch. Deels vanwege de Amerikaanse insteek van Disney waar we niet zo van houden, deels vanwege de extreem hoge prijs van een toegangskaartje (en niet alleen de toegangskaartjes, alles is uit-verhouding duur in Disney). Maar omdat eens de eerste keer moet zijn, we nu toch in de buurt waren en we dachten dat de kinderen Disney fantastisch zouden vinden, besloten we te gaan kijken.

Euro Disney castle

En hoewel de meeste clichés waar bleken (Disneyland Parijs heeft een Amerikaans randje en het is niet zo mooi als onze eigen Efteling, waar ik een hoop mooie herinneringen heb) hebben we een fantastische dag gehad. Een gedeelte van het park was in Halloweensfeer, gebaseerd op mijn favoriete Disneyfilm ‘the Nightmare before Christmas’ inclusief de fantastische muziek uit die film. De lichtshow ter ere van het 25-jarig bestaan van het park, die aan het eind van de dag geprojecteerd werd op het roze kasteel, was voor ons het hoogtepunt. Net voor die show begon maakte ik bovenstaande foto.

Hoe kort zo’n citytrip ook is (drie dagen in ons geval), even weg zijn zorgt er bij mij voor dat ik wereld als ik terug kom weer even met een frisse blik kan bekijken. Wens jullie een fijn weekend!

, , , ,

5 Responses to Parijs & Disney

  1. Bea 3 november 2017 at 23:24 #

    Och Anki, wat weer fabelachtig mooi. Wat geniet ik toch altijd van jouw blogs en plaatjes!
    Goed weekend.

  2. Anki 4 november 2017 at 18:05 #

    Dankjewel Bea, lief! Jij ook een fijn weekend!

  3. Rianne 6 november 2017 at 10:01 #

    Ik vind het zó knap dat je altijd zoveel kleur en sfeer kan vastleggen! Parijs (en Disneyland natuurlijk) ziet er toch net uit als een sprookje… 🙂 Erg mooi!

  4. Gertrud Prins 6 november 2017 at 21:45 #

    Allemaal weer prachtige foto’s Anki, zeker ook die van de Eiffeltoren met het carrousel (de tweede foto!) ervoor maar oooh wat vind ik, als groot Disneyfan, ook de laatste foto mooi!

  5. Angie 6 november 2017 at 22:46 #

    Mooije plaatjes en mooi beschreven…en Die wilde wingerd is een goed idee, maar ik doe hem tegen de schuur, dan kan ik hem goed zien wanneer ik binnen zit:)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.