Heim

Heim, by zilverblauw.nl

Kerstmis maakt mij elk jaar opnieuw heel erg blij. Ik weet haast zeker dat dat iets te maken heeft met het feit dat ik 15 jaar achter elkaar met kerst als artiest gewerkt heb in een themarestaurant met een speciale kerstshow. Die show begon een aantal weken voor kerst en ging door tot en met tweede kerstdag. We waren al weken van tevoren bezig met de voorbereidingen. Studeerden kerstliedjes in, maakten de mooiste kerstkostuums en het restaurant werd omgebouwd tot waar winterwonderland. En hoewel ik dus al die jaren zelf geen kerst vierde, heb ik zeer warme herinneringen aan deze periode.

Heim, by zilverblauw.nl

Toen het restaurant sloot, wist ik in eerste instantie niet zo goed wat ik met mijn vrije kerstdagen aanmoest. Ik wist eigenlijk zelfs al niet goed wat ik aanmoest met de weken voor kerst. Ik geloof dat geen één van mijn toenmalige collega’s dat wist (de eerste vrije jaren apten we elkaar regelmatig met kerst. ‘Raar hè?’, stuurden we dan en dat doen we nog steeds wel eens). Het was nogal een Zwart Gat voor ons allemaal.

Tot ik ontdekte dat kerst thuis vieren ook best leuk is. En dat je de kerstsfeer die we eerst in het restaurant maakten, ook thuis kunt creëren. Sindsdien verzin ik elk jaar zelf projecten voor kerst. Een geometrische kerstboom, een hanger met papieren kristallen, de piekenstolp. Daarmee bezig zijn geeft me hetzelfde gevoel van verwachting als het instuderen van kerstliedjes.

Kerst DIY I

Mus en ik maakten samen dit Russische kerstdorpje in een plantenkas van IKEA. De schattige huisjes ‘Heim’ zijn van Jurianne Matter, de pieken zochten we de afgelopen jaren bij elkaar bij de kringloop en de lampjes en sneeuw komen van Action. We pakten allerlei dingen in in wit papier om verhogingen te creëren voor de huisjes: een blikje cola, houten blokjes en een schaaltje. Zo lijkt het net een echt heuvellandschap.

Heim, by zilverblauw.nl

Vandaag duurt het nog maar 38 dagen tot het kerst is! Hier vind je meer kerstgerelateerde berichten op dit blog.

Heim, Jurianne Matter

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, ,

11 Responses to Heim

 1. Alet 16 november 2017 at 08:55 #

  Wat weer prachtig bedacht en gemaakt Anki!

 2. Jurianne 16 november 2017 at 12:03 #

  Wat een supermooi Russisch kerstdorpje, heel bijzonder idee om kerstpieken te gebruiken als Kremlin torentjes… En dank natuurlijk voor zo’n mooie plek (in je huis en op je blog) voor mijn huisjes, ik bloos ervan! Dank je wel, Anki!

 3. lisanne 16 november 2017 at 12:37 #

  mooi! sprookjesachtig

 4. Lieke 16 november 2017 at 13:42 #

  Superleuk weer! Maar sorry, ik kan het niet laten, WAT is dat blauwe lampachtige dingetje met die kerstballen erin dat ernaast staat?

 5. Jeanette Renting 16 november 2017 at 15:24 #

  Prachtig!!!!
  En ik denk dat dit net zo’n hit wordt als de piekenstolp.

 6. Gertrud Prins 16 november 2017 at 20:41 #

  Ziet er weer prachtig uit Anki!

 7. Lara 25 november 2017 at 18:04 #

  Schattig zeg, maar hoe kom je aan die huisjes?

 8. Anki 29 november 2017 at 10:48 #

  @Lara die zijn van Jurianne Matter, er staat een linkje in de tekst.

Trackbacks/Pingbacks

 1. DIY winter wonderland – Petit-Petite - 3 december 2017

  […] Praat… bij By-Ilona . Ik ben er zo gek op. En toen ik het Russische kerstdorpje van Zilverblauw zag (bekijk vooral al haar Kerst projecten, ze zijn stuk voor stuk prachtig!) viel het ineens op […]

 2. 11 Magical Ikea Christmas Hacks - Hacksaholic - 8 oktober 2019

  […] Ikea Socker Greenhouse Winter Scene […]

 3. 14 Magical Ikea Christmas Hacks - james and catrin - 19 november 2019

  […] Gorgeous Christmas Village in a Socker Greenhouse […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.