DIY geometrical Christmastree

geometricalchristmastree1

Ik verzin de ingewikkeldste DIY’s als ik het druk heb. Als er éigenlijk geen plek is in mijn hoofd, omdat het vol moet zitten met deadlines en teksten van liedjes die ik moet instuderen. December is een extreem drukke maand, dus voilà: hier een zelf-te-maken geometrische kerstboom. Ik denk er nog over om er aan de achterkant een berg van te maken, daar lenen de vormen zich ook voor, maar dat komt dan in januari.

My mind makes up the most complicated DIY’s when I should be busy doing other things. Like studying on the lyrics for my dinershow, or heavy deadlines at work. December is always a crazy month, so voila: here’s a DIY geometrical Christmastree for you! I’m still thinking about creating a mountain on the back, but that’s something for in Januari.

geometricalchristmastree

Nodig: een stuk wat dikker plaatmateriaal, ik gebruikte 1.8 cm. De werktekening, hier te downloaden. Iemand die kan zagen voor je. Dat kan een timmerman zijn, je handige man/neefje/buurman/schoonmoeder, of misschien kun je het zelf. Ik liet het zagen door leerlingen Techniek op de school waar ik werk. Het zagen is niet moeilijk, maar je hebt er wel de juiste apparatuur voor nodig.

Doen: zagen dus, en schilderen. Ik schilderde met simpele acrylverf die ik wat aanlengde met water om ‘m semi-transparant te maken. Ik gebruikte een rollertje om de verf gelijkmatig over het hout te verdelen. Als je wat dikker plaatmateriaal gebruikt, kun je de blokken wat scheef op elkaar stapelen, zodat een 3d effect ontstaat.

diychristmastree

You need: plywood, approximately 50 by 50 cm and 1.8 cm thick. Some wood for the holder. You can find the building plan here. Someone who can saw the tree for you. This can be a local carpenter, your handy husband, nephew or mother-in-law, or maybe you can do it yourself. The sawing isn’t difficult, but you need the right equipment and machinery.

To do: the sawing, and painting. I used simple acrylics, watered for a semi-transparent look. I used a paint roller to apply the paint. The thicker your plywood, the more you get a ‘3d-effect’ when piling up your tree. 

Succes! Ik ga snel weer verder met alles waar ik het druk mee zou moeten hebben.
Good Luck! I’m getting back to all the things I should be busy with.

, , , ,

15 Responses to DIY geometrical Christmastree

 1. Els04 22 december 2013 at 16:42 #

  succes!

 2. Marlou 22 december 2013 at 17:03 #

  Wat mooi! En wat een pracht-‘God jul-‘kaartje ook, 🙂

 3. Mireille 22 december 2013 at 17:15 #

  Hij is gaaf geworden man!

 4. Denise 22 december 2013 at 17:25 #

  Wat een onwijs gave kerst DIY zeg! Creatieveling x

 5. emmel 22 december 2013 at 17:31 #

  mooi! wil ik ook hebben!

 6. Ruth 22 december 2013 at 17:58 #

  Tof! Succes met december!

 7. Sarah 22 december 2013 at 18:47 #

  Heel mooi!

 8. mina dotter 22 december 2013 at 19:23 #

  schitterend. Eentje om te onthouden.

 9. Cindy 22 december 2013 at 20:20 #

  Mooie kleuren! En erg handig die studenten 🙂

 10. Dat Zit Wel Snor 22 december 2013 at 20:34 #

  Ziet er super lief uit. Het lijkt ook een beetje op een berg met sneeuw aan de top.

 11. Ria. 22 december 2013 at 20:51 #

  Beetje ingewikkeld, maar wel heel cool!

 12. isabel 22 december 2013 at 22:16 #

  zo mooi! helaas niet handig genoeg vrees ik haha

 13. Fabian 23 december 2013 at 15:09 #

  Lekker modern de kerst vieren, love it!

 14. carlylikes 23 december 2013 at 21:35 #

  Al een tijdje niet meer gereageerd, maar ik volg je nog wel hoor! Wat zijn jullie goed bezig.. Prachtig behang, echt hele mooie stijl! Ook deze boom is weer uniek! Je blijft inspireren!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Árvores de Natal - ideias e inspirações de árvores - La Cotovie - 4 december 2017

  […] ~ por último, essa fofura também em papel, toda geométrica e degradê, que o pessoal do Zilverblau ensinou a fazer. Amei e parece ser bem […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.