Paris shops and restaurants

Paris travel tips, by zilverblauw.nl

Paris travel tips, by zilverblauw.nl

Vorige week reden Lonneke, Ilaria, Willemijn en ik op de bonnefooi naar Parijs. Ilaria wilde graag naar Maison & Objet, Willemijn wilde kijken bij kinderbeurs Playtime en Lonneke en ik hadden vooral de behoefte om inspiratie op te gaan doen in een fijne stad. Ik ben de afgelopen jaren regelmatig in Parijs geweest, maar meestal alleen voor Maison & Objet. De stad kende ik nog niet zo goed. Hieronder vind je een aantal van mijn (tot nu toe) favoriete adressen.

Last week Lonneke, Ilaria, Willemijn and I paid a quick visit to Paris. Below you’ll find some images and links to shops and restaurants we liked. Wish you a sunny Wednesday!

Paris travel tips, by zilverblauw.nl

Paris travel tips, by zilverblauw.nl

Paris travel tips, by zilverblauw.nl

Shops

Bonton 
Bonton is een kinderconceptstore waar fantastische kleding en accessoires worden verkocht. Het interieur is stijlvol en kleurrijk, de foto hierboven en de twee foto’s met de fotocabine zijn daar gemaakt. Sla vooral de kelder niet over!

Merci
Als interieurblogger is het best een schande, maar ik was nog nooit bij Merci geweest. Merci is een typisch Parijs conceptwarenhuis. Ze verkopen er toffe stationary, kleding, meubels en interieur- en keukenaccessoires. Winkelen bij Merci is een beleving op zich: er wordt gewerkt met wisselende, verrassende thema’s, de collecties zijn doordacht en kwalitatief sterk. Daarnaast is Merci gevestigd in een prachtig pand en kun je er ook nog lekker en gezond eten.

Paris travel tips, by zilverblauw.nl

Colette
Wat mij betreft zouden alle winkels zo mogen zijn als Colette. Van de etalage (die mooie flesjes met orchideeën op sterk water aan het begin van dit bericht) en de muziek tot de spullen die ze verkopen, alles klopt. Colette verkoopt kleding, accessoires, verzorgingsproducten en leuke designspullen. Daarnaast zijn er regelmatig exposities, de foto’s die er hingen vond ik erg inspirerend.

Papier Tigre
Papier Tigre verkoopt de mooiste stationery en papierwaren. Daarnaast heeft hun winkel een schitterende huisstijl. (Ik ben nogal fan van hun tijgerlogo.)

Paris travel tips, by zilverblauw.nl

Le Bon Marche
Le Bon Marche is een luxe warenhuis waar je chique mode en een grote woonafdeling met merken zoals Vitra vindt. We dronken er de duurste cola light die ik ooit op heb: 5,- voor een glaasje. (Het is dat we zo’n dorst hadden.)

Paris travel tips, by zilverblauw.nl

Restaurants

Pink Flamingo
Willemijn leidde ons naar Pink Flamingo, een fijne pizzeria in de wijk Le Marais. Simpel, leuk ingericht en betaalbaar.

Paris New York
Het is zó cool om beeld dat ‘bekend’ is via Pinterest ineens in het echt te zien! Paris New York is een hamburgerrestaurant met een fantastisch interieur. Helaas konden we alleen even binnen kijken, (en snel wat foto’s maken) eten ging niet want de keuken was gesloten.

Wild & the Moon
“Wild & the Moon is based on the simple belief that food should be good for you, good for the planet and above all delicious” zeggen ze zelf op hun website. Je kunt bij ze terecht voor biologische soepjes, sapjes, salades en snacks gepresenteerd in een aantrekkelijk, helder concept.

Paris travel tips, by zilverblauw.nl

Een fijne zonnige woensdag!

, , ,

15 Responses to Paris shops and restaurants

 1. Aukje 3 februari 2016 at 10:44 #

  Wat een heerlijke foto’s. En die orchideeën in de etalage, wauw!

 2. Sarah - Tasting Lifestyle 3 februari 2016 at 10:53 #

  Mooie foto’s, leuke reportage ik krijg spontaan zin om naar Parijs te vertrekken

 3. Lidia 3 februari 2016 at 11:05 #

  Fijne tips die adresjes. En die volgekalkte muur, ge-wel-dig! Ik ben alleen nog maar toeristisch in Parijs geweest, je weet wel, sjezen van eifeltoren, naar arc de triomphe, naar dat beroemde museum waar mona lisa hangt. Eigenlijk lijkt het me wel leuk om eens op een andere manier zo’n stad in te gaan.

 4. Alet 3 februari 2016 at 11:22 #

  Mooi foto’s. Parijs is zeker een inspirerende stad!

 5. Lotte 3 februari 2016 at 11:30 #

  Zucht. Nu heb ik zooooooooo’n zin om naar Parijs te gaan en al die leuke winkels zelf te ontdekken, maar mijn eerstvolgende verlofdagen zijn pas in mei 🙁 Gelukkig staat in juli een tripje naar Parijs gepland, met mijn neefje als vormselcadeau.

 6. Barbara 3 februari 2016 at 14:45 #

  Wat een fijne foto’s! Parijs is betoverend!

 7. Marloes 3 februari 2016 at 15:02 #

  Alleen al op basis van je foto’s zou ik willen gaan, zo mooi! Het ziet er wel allemaal vrij prijzig uit of valt dat toch wel mee (behalve die cola dan)?

 8. Susanne 3 februari 2016 at 18:48 #

  Prachtige foto’s!! Zou ooit nog wel eens naar Parijs willen. Fijne avond!

 9. Chrissie 3 februari 2016 at 19:11 #

  Oh heerlijk! Ik ken alleen Colette… ik ga dit bericht goed onthouden voor als ik weer naar Parijs ga. De laatste keer was met mams… shop till you drop! 😉

 10. Astrid 3 februari 2016 at 22:04 #

  Word wel steeds benieuwder naar Parijs met hun leuke shops. Ga het artikel zeker even bewaren voor hopelijk een nabije toekomst 🙂

 11. 'm(i)e' 3 februari 2016 at 23:19 #

  parijs kan duur zijn op vlak van drinken : ik zat vorige zomer op een terras over de opera garnier waar een cola 8 euro kostte. Ik was daar rap terug weg ….

 12. Barbara 3 februari 2016 at 23:25 #

  oooh, ziet er allemaal zo heerlijk uit!!!

 13. Ilaria 4 februari 2016 at 22:32 #

  I’m still dreaming…

 14. Denise 5 februari 2016 at 14:03 #

  Ik wil altijd nog eens naar Parijs, het lijkt me een heerlijke stad. Je maakte er tenminste weer zulke prachtige foto’s! Heerlijk meegenieten 🙂

 15. Antoinette 20 februari 2016 at 08:50 #

  Ik ben even al je blogs aan het inhalen. Wat weet jij al moois weer goed te vangen! Complimenten!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.