Wall of love

Lomo Instant Camera, by zilverblauw.nl

Als je dit blog al wat langer leest, weet je dat ik ontzettend fan ben van analoge fotografie. Een aantal jaar terug verloor ik me behoorlijk in Lomography (ik maakte onder andere deze en deze foto’s) en daarna stapte ik over op een ‘echte’ oude camera, waar ik tot op de dag van vandaag nog regelmatig mee fotografeer.

As a huge Lomography-fan and a fan of instant film I recently discovered a new addition to the Lomography-family: the Lomo Instant Camera. This instant camera works with Fuji Instax-film, a stable, readily available film. We love to put our instant photos on our ‘wall of love’, to remind us of nice trips and events and as a reminder of the importance of spending time together without kids. The grass is always greener where you water it, don’t you think? You can read more about the camera here, if you like. Have a great Sunday!

Lomo Instant Camera, by zilverblauw.nl

Ik heb ook een tijdje geëxperimenteerd met oude Polaroidcamera’s en in die tijd is er een soort traditie ontstaan: als Casper en ik samen op pad gaan (een weekendje of dagje weg) nemen we een Polaroidcamera mee en maken we een foto. Die foto hangen we op onze ‘wall of love’, een stukje muur naast het Tomado-rekje. Er hangen foto’s uit Stockholm, Berlijn, Parijs, een foto die we maakten tijdens Pinkpop en een foto gemaakt nadat we de Dutch Mom Blog Awards wonnen. De fotomuur herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om zo nu en dan samen op pad te gaan en niet alleen maar ‘ouders van’ en ‘collega’s’ te worden. The grass is always greener where you water it.

Toen ik ontdekte dat er nu ook een polaroidcamera (of eigenlijk ‘instant camera’) van Lomography te koop is, werd m’n liefde voor onvoorspelbare film weer aangewakkerd. Deze Lomo Instant camera werkt met Fuji Instax-film, die in tegenstelling tot sommige Polaroidfilm goed verkrijgbaar is. Je kunt er alle coole dingen mee die je ook met andere lomo-camera’s kan: double exposures, kleurenfilters, werken met lange sluitertijden enz. Een perfecte camera om mee te experimenteren als je werken met (instant)film leuk vind. Mijn Lomo Instant komt van Radbag en hier kun je meer lezen over de camera en film, mocht je dat leuk vinden. Fijne zondagavond!

Lomo Instant Camera, by zilverblauw.nl

p.s. Op Instagram geef ik mijn cactusvaas weg, ik ben ‘m beu en gun ‘m iemand anders. Mocht je mee willen doen, hier kun je meer lezen.

 

, , , ,

9 Responses to Wall of love

 1. Iris Vank 31 januari 2016 at 18:56 #

  Cool!!

 2. M. 31 januari 2016 at 18:59 #

  Hai, waar heb je dat leuke blauw popje vandaan? Groetjes m.

 3. Anki 31 januari 2016 at 19:01 #

  @M Het popje is van Lammers en Lammers en je kunt het onder andere hier kopen: http://www.buitendelijntjesshop.com/c-2548150/lammers-en-lammers/

 4. Marielle van der Ven 31 januari 2016 at 19:07 #

  En hij ziet er ook nog eens leuk uit. Ik vind het zo verslavend al die leuke camera’s. Ik neem ook altijd mijn Polaroidcamera mee op vakantie. Soms loop ik met drie verschillende camera’s op zoek.

 5. gras vd buren 31 januari 2016 at 19:08 #

  Ik heb mijn ‘nieuwe stijl’ polaroidcamera dus kapot laten vallen.. Het was een fijn ding waar elke keer weer blijdschap uit kwam.

  Gelukkig heb ik de foto’s nog <3

 6. Marielle van der Ven 31 januari 2016 at 19:21 #

  op zak bedoel ik …

 7. dingen die fijn zijn 1 februari 2016 at 08:32 #

  geweldig idee die Wall

 8. Barbara 1 februari 2016 at 10:41 #

  WAT een gave camera is dat zeg!

 9. Lotte 2 februari 2016 at 19:20 #

  Wat een leuk idee! Ik wil ook erg graag een Polaroid, maar het kost zoveel om de foto’s te laten afmaken 🙁

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.