CMYK hoeklamp

CMYK lamp Studio de Winkel, by zilverblauw.nl

We zijn al een tijdje bezig de zithoek een restyling te geven. Onlangs haalden we onze boekenkast weg en hingen een simpele, op maat gemaakte plank terug (over die plank maak ik nog een keer een los blogbericht, het was een fijn project dat onverwacht goed uitpakte). Daarnaast haalden we de gordijnen eraf. Ons huis is oud en de gordijnen hingen ‘s winters altijd voor de verwarming, waardoor ons toch al koude jaren ’30-huis nog kouder werd. Nu hebben we een rolgordijn. Simpel, wit en strak.

Ik merk dat ik steeds kritischer word over wat we op interieurgebied in huis willen hebben. En dan gaat het me uitdrukkelijk niet om de prijs of de designwaarde van spullen, maar meer om eigenheid, zoals ik hier schreef. Spullen in ons huis komen overal vandaan: soms van marktplaats zoals mijn lichtbak (een van mijn lievelingsitems), soms van designers of vakmensen en soms gewoon van grote retailers zoals HEMA of IKEA.

Our interior is a reflection of who we are, it’s eclectic. Some of my most beloved items (like my lightbox) are thrifted, others are made by small labels or designers, or simply bought at retailers. The most important thing is the feel of the products we’re using. This ‘CMYK hoeklamp’ stole my heart from the moment I saw it a couple of years ago. It was quite an investment, but it makes me so happy. The lamp is from Dutch designer Dennis Parren and we bought it at Studio de Winkel (they also ship abroad). On Instagram I’m hosting a give-away in collaboration with Studio de Winkel, you can read more here

CMYK hoeklamp Studio de Winkel, by zilverblauw.nl

Een aantal jaar terug zag ik de CMYK hoeklamp van de Nederlandse ontwerper Dennis Parren in een winkel hangen en het was liefde op het eerste gezicht. Het ingenieuze ontwerp, de kleuren, de verwijzing naar drukwerk: eigenlijk vind ik alles gaaf aan deze lamp. Uit valt het ontwerp nauwelijks op, maar aan projecteert de lamp schitterende gekleurde schaduwen op muren en het plafond. Wij hebben de variant voor aan de muur, maar er is ook een variant om op tafel te zetten. De lamp is een behoorlijke investering, maar wat maakt hij me blij!

Voor deze blogpost gingen we een samenwerking aan met Studio de Winkel, een internationale webshop die samenwerkt met kunstenaars en ontwerpers. Veel producten zijn uniek of worden in kleinere oplages gemaakt. Je vindt bij Studio de Winkel onder andere producten van Ontwerpduo, Jurianne Matter en Lammers en Lammers. Ze verkopen ook ‘onze’ Serax cactus vaas in verschillende maten. Op Instagram mag ik twee keer 30,- shoptegoed voor Studio de Winkel weggeven, lees hier meer. Fijne zondag allemaal!

CMYK lamp Studio de Winkel, by zilverblauw.nl

, , ,

15 Responses to CMYK hoeklamp

 1. Stephanie 22 november 2015 at 10:00 #

  Wat een fijne hoek hebben jullie ervan gemaakt! Heerlijk! En Studio de Winkel is een favoriet hier 🙂

 2. Nelleke 22 november 2015 at 10:27 #

  Ja die lamp is prachtig. Een aantal jaren geleden zag ik ‘m ook voor het eerst en stond met open mond en vol bewondering zeker een uur te kijken! Dennis stond er zelf bij en moest vreselijk lachen. Geniaal ontwerp en past perfect bij jullie.

 3. Lonneke 22 november 2015 at 10:35 #

  Wat een bijzondere lamp zeg! Ik vind het mooi dat hij niet opvalt wanneer hij uit is.
  Ik vind de plank boven de bank erg tof zo. Een stuk rustiger dan eerst. Mooi!

 4. Laura 22 november 2015 at 10:37 #

  Wauw, wat een vette lamp!! En hij past ook perfèct!

 5. Kris 22 november 2015 at 13:33 #

  Über vette lamp! Het tafelmodel is ook geweldig.

 6. Teddy 22 november 2015 at 17:24 #

  Wat gaaf!

 7. Afke 22 november 2015 at 18:52 #

  Hoi!
  Ik ben de lamp nooit eerder tegengekomen. Hij is wel bijzonder zeg, wauw!
  Leuk zoiets in huis.
  Groetjes Afke

 8. Kiran 22 november 2015 at 20:29 #

  Holy wauw! Wat een gave zithoek en WAT een coole lamp! Heel mooi!!

 9. Alet 22 november 2015 at 20:33 #

  Een geweldige zithoek met alle, met zorg uitgekozen, bij elkaar gezochte dingen.

 10. Elsbet | La Vie Pure 22 november 2015 at 22:03 #

  Oh, dit is zo mooi!

 11. Astrid 23 november 2015 at 10:41 #

  Als ik me niet vergis heb ik dat ontwerp ook zien hangen tijdens de laatste editie van de DDW. Echt een prachtige lamp die mooie beelden achterlaat op je muur!

 12. Irène 25 november 2015 at 21:47 #

  Hoi Anki, jullie huis en interieur blijft als een snoepwinkel. Fantastisch!
  Die plank met opstaande rand boven de bank is precies wat ik in mijn hood heb voor in ons huis. Ik kijk dan ook naarstig uit naar je blog hierover. Stiekem hoop ik op een kleine werkbeschrijving zodat ik daarmee naar ons klusmannetje kan. 😉

 13. joanne 30 november 2015 at 12:25 #

  hoi Anki,

  ooh, maar die andere glazen peertjes (denk ik?) aan groen en roze snoer zijn ook prachtig! ik heb even op ‘lamp’ gezocht op je blog, maar ik vond geen resultaat. kan ik deze ergens vinden?

  dank alvast!
  joanne

 14. Anki 1 december 2015 at 14:26 #

  Die zijn van Zangra, hier vind je een post erover: https://www.zilverblauw.nl/2015/08/19/zangra-light-bulbs/

Trackbacks/Pingbacks

 1. Introducing Pastels On Your Living Room Decor Is Easier Than It Seems – Living Room Ideas - 16 augustus 2018

  […] Photo © Zilverblauw […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.