Easter pine

easter pine, by zilverblauw.nl

Een tijdje terug wandelden we met de kinderen door een stuk bos waar we vaak komen. Het is het stukje bos waar ik, een hele tijd geleden inmiddels, deze foto maakte, die me erg dierbaar is. We maakten die foto voor een jonge dennenboom, die er veel staan in dat gebied. Tijdens de wandeling laatst zagen we dat natuurmonumenten alle jonge dennen had afgezaagd. We weten dat dit is om de groei van heide te bevorderen en het dus een goede zaak is, maar het deed toch een beetje pijn. Ik weet niet hoe lang we het volhouden met de den in huis, hij is behoorlijk groot en aanwezig, maar als we hem binnen niet meer mooi vinden zetten we hem in de tuin.

easter pine, by zilverblauw.nl

Vandaag had ik echt zin om naar buiten te gaan. Ik ben zo’n beetje de hele week in en om het huis gebleven omdat ik voorzichtig moest zijn met mijn oog, dus ik was er wel aan toe om even weg te zijn. Helaas regende het de hele dag heel hard, dus bleven we allemaal binnen. We besloten de den om te toveren tot paas-den, een soort alternatieve paastak. Mus schilderde en Wolf tekende op een groot vel papier en ik knipte paasei-vormen uit hun creaties. Ik maakte ook nog een klein slingertje, dezelfde als ik hier maakte. Alvast een fijne nieuwe week!

easter pine, by zilverblauw.nl

I was really looking forward to go out for a long walk today, but unfortunately it rained all day here in the Netherlands so we had to stay in. A couple of weeks ago, we found a chopped top of a young pine in the woods nearby. All the young pines in that area were chopped by lumberjacks, to support the growth of heathland. I took this photo, one of my favorites, in front one of these young pines so it was a bit painful to see all these chopped little trees. We decided to take one home and today we turned it into an Easter Pine. The kids painted and made drawing which I turned into paper easter eggs to hang in our pine. I also made a small garland, the same as I made here. Happy new week!

easter pine, by zilverblauw.nl

14 Responses to Easter pine

 1. tinajo 29 maart 2015 at 20:06 #

  Looks very pretty! 🙂

 2. Denise 29 maart 2015 at 20:51 #

  Wat een gezellige foto’s. De den staat prachtig in je pols potten vaas! En wat fijn dat je lekker naar buiten kon, eindelijk. Beterschap nog Anki!

 3. Anna 30 maart 2015 at 05:59 #

  Wat een mooie foto’s zeg! En ik vind ‘m leuk, de alternatieve paastak!

 4. Madam Elisa 30 maart 2015 at 07:57 #

  Wat een fijne foto’s,

 5. Monique | WritingMonique 30 maart 2015 at 08:55 #

  Wow! Dit is zo uniek! Onwijs leuk!

 6. Marloes 30 maart 2015 at 13:15 #

  Tof idee! Want, waarom ook niet?

  – X Marloes

 7. nurse martens 30 maart 2015 at 22:11 #

  Ik hoop dat je snel weer alles kunt doen, Voorzichtige beterschapskus op je oog x

 8. Fête des Gamins 30 maart 2015 at 22:19 #

  Maar wat lief en mooi! Een originele paasboom met veel liefde erin, prachtig!

 9. Els04 31 maart 2015 at 16:25 #

  Geweldig! Beterschap ook!

 10. elizabeth 14 april 2015 at 19:44 #

  hello, i was wondering if you would tell me where you got the hutch with all of the colorful knobs? i am going to try to use google translate to ask this in dutch as well. thanks!

  hallo, ik vroeg me af of je me zou vertellen waar heb je het hok met alle kleurrijke knoppen? Ik ga proberen om te gebruiken google translate om dit te vragen in het Nederlands ook. bedankt!

 11. Anki 14 april 2015 at 19:47 #

  @Elizabeth you can read about the cabinet here: https://www.zilverblauw.nl/faq/ Greetings from the Netherlands! 🙂

 12. Pien 11 juni 2018 at 19:52 #

  Oei, ik probeer je hele site al te doorzoeken of ik ergens kan vinden welke kleur je op de mooie roze kast hebt. Ik heb het alleen nog niet kunnen vinden. Weet je toevallig de kleur nog?

  Alvast bedankt!

  Groetjes

 13. Anki 4 juli 2018 at 10:56 #

  Hoi Pien, de kleur is ‘geluk’ van Histor.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Easter Kiefer - Fotowand - ENG - 26 november 2019

  […] http://www.zilverblauw.n … […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.