Pizza + movies of the month

pizza of the month march, by zilverblauw.nl

Al langere tijd dacht ik erover om ons ‘pizza of the month-project’ nieuw leven in te blazen. Het was ooit mijn plan om uiteindelijk een boekje te gaan maken met al onze favoriete pizza’s erin, maar na een aantal maanden stopte ik met onze maandelijkse pizza-posts. We waren pizza tijdelijk tegengegeten, of het kwam doordat het winter werd en het dus te vroeg donker werd om de pizza’s fatsoenlijk te kunnen fotograferen, ik weet het eigenlijk niet. Wat ik wel weet, is dat het Danique was die me inspireerde om bij de pizza’s ook onze favoriete films te gaan delen. Zij maakte laatst een post waarin ze films deelt die haar inspireren en dat vond ik superleuk: het is een ideale manier om nieuwe films te leren kennen en omdat iemand ze al voor je gecureerd heeft, weet je haast zeker dat het ook echt mooie films zijn.

Nu is het toevallig zo dat pizza en films in huize Zilverblauw vaak samen gaan. Dat komt door Mus, die nog altijd een slechte eter is. We ontdekten laatst dat er één manier is om hem goed te laten eten: door hem pizza te serveren voor de tv. Niet heel pedagogisch verantwoord, maar voor een kind met ondergewicht soms een hele welkome optie. We eten hier verder nooit voor de tv, dus zowel Wolf als Mus gaan letterlijk juichen als Casper en ik een pizza & film-avondje aankondigen. Win-win dus.

Vanaf nu dus elke maand een post met onze favoriete pizza’s en films. Drie familiefilms en drie films voor volwassenen. De pizza van deze maand, met paddenstoelen en mozzarella, is trouwens echt om je vingers bij af te likken. Hier heb ik al onze eerdere pizza-posts verzameld en vind je informatie over hoe we onze pizza’s maken.

pizza of the month march, by zilverblauw.nl

Familiefilms:
E.T. – Keek ik een tijdje terug samen met Wolf, die er nu precies oud genoeg voor is. Blijft magisch, ondanks dat ‘ie stamt uit 1982.
Rapunzel – Momenteel Mus’ lievelingsfilm. Sinds hij deze film gezien heeft zegt hij tegen me: ‘mama, ik hou nóg meer van u’, omdat Rapunzel dat in deze film tegen haar moeder zegt.
Monsters en co. – Goed voor een hele pizza en 90 muisstille minuten.

pizza of the month march, by zilverblauw.nl

Films voor volwassenen:
Blue Valentine – Prachtige, heftige film die ik vond dankzij Danique’s post. Ik was er erg van onder de indruk.
The Lord of the Rings, the fellowship of the ring – Toen de LOTR-films uitkwamen, keek ik ze allemaal in de bioscoop. Omdat dat inmiddels meer dan 10 jaar geleden is kijken we nu met vrienden alle films opnieuw. En opnieuw zien we dingen die we eerder nog niet zagen.
Big Fish – ik denk dat dit mijn lievelingsfilm is. Prachtig verhaal, schitterend gefilmd, goed geacteerd en mooie muziek. Een pareltje.

I suddenly quit our ‘pizza of the month project’ some time ago. I’m not sure why: probably because winter came and it was dark before dinnertime so I couldn’t take pictures of our pizza’s anymore. I feel like it’s time to continue and thanks to Danique’s post I’ve added some extras: we’re gonna share our favorite movies too. Pizza & movies go together in our family since we found out that Mus (still underweight) eats a whole pizza if he’s allowed to eat it in front of the tv. We know, not something to write home about as a parent, but since both of our children starts to cheer when we announce a pizza & movie night and we don’t do it too often, we consider it as a win-win situation. So here’s a new pizza and some movies we really like. (3 for the family and 3 for adults) You can see our previous pizza-posts here.

,

15 Responses to Pizza + movies of the month

 1. Saskia 31 maart 2015 at 10:13 #

  Goed idee pizza voor de tv! Echt iets om in de weekenden te gaan doen. Dank voor de tips!
  xxx

 2. Daan Rot 31 maart 2015 at 12:03 #

  pizza en films hoezee, fijn Anki, terug pizzaposts en met filmtips!

 3. Joyce 31 maart 2015 at 12:30 #

  Leuk, meer inspiratie! Je pizza van de maand juli staat hier bijna tweewekelijks op tafel. Onze all time favorite!

 4. Fête des Gamins 31 maart 2015 at 13:46 #

  ooo jeej! Wat schitterend… mijn favoriete posts zijn terug ;-))) En compleet herkenbaar… uiteindelijk wil je de kids aan het eten krijgen…Maxime is ook steeds op het randje van te mager, al eet hij wel goed èn veel (zelfgemaakte) pizza of lasagna, euh voor de tv … En Big Fish… één van mijn favo’s ook! Fijne dag, Dina-x-

 5. Denise 31 maart 2015 at 13:48 #

  Perfecte combi, pizza & films!

 6. Danique | OAK & FIR 31 maart 2015 at 15:39 #

  Leuk!! En lijkt me een lekkere pizza, can’t wait om alle receptjes uit te proberen 🙂

 7. kumari (kumi83) 31 maart 2015 at 17:31 #

  Wat leuk dat je big fish ook zo mooi vind. Prachtige film waarin de fantasie en creativiteit enorm word geprikkeld heerlijk. Ik moet m binnenkort maar weer een keertje kijken 🙂

 8. Elsbet | La Vie Pure 31 maart 2015 at 18:46 #

  Die pizza ga ik eens maken, eens wat anders dan altijd margharita!

 9. Roos 31 maart 2015 at 21:20 #

  Leuk idee! Hier ook fans van TLOTR en Big Fish, wij kijken ze allebei regelmatig..

 10. Agnes | StyleStek 1 april 2015 at 10:29 #

  Lekker en leuk!! Hier dol op pizza met peer en taleggio kaas, echt een aanrader!

 11. neleflor 1 april 2015 at 22:03 #

  Héérlijke post! Kijk al uit naar de volgende en ontdek nu de oudere pizza posts…leuk!

 12. Maria 2 april 2015 at 11:06 #

  Heb nog een filmtip voor kinderen en volwassenen (zodra de dvd er is): Paddington! Alleen al het woonhuis is smuller voor een woonblogger. Ik heb geregeld de tranen uit mijn geveegd van het lachen.
  Geweldige film!
  Maria

 13. Wimke 3 april 2015 at 08:59 #

  Ah wat een te gek idee! Wij doen vanavond meteen mee en beginnen met de favo van Madee Rapunzel en dan ga ik plat voor Blue Valentine. Dank voor de tip!

  xx

 14. Eigenhandig 3 april 2015 at 19:19 #

  Wat een goed plan die pizza! Misschien ga ik dat morgen maar doen, lekker makkelijk net voor de paasdagen beginnen. En ja LOTR… ik kan ze iedere keer terug kijken en ze blijven niet vervelen.

  Liefs,

 15. kleurendurf 3 april 2015 at 23:23 #

  Jullie pizza’s waren voor mij inderdaad inspiratie voor eigen creaties, maar vooral heb ik daardoor de beste pizzabodem (pizzapassie) gevonden. Fijn dat je het weer oppakt!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.