Een nieuw avontuur

Zilverblauw voor GROEN

To plant a garden is to believe in the future ~ Audrey Hepburn

Dit jaar, in juni, bestaat dit blog tien jaar. In 2010, op mijn 29e verjaardag, plaatste ik het allereerste bericht hier op zilverblauw.nl. Wat gebeurde er veel de afgelopen tien jaar, dankzij deze plek online. Leuke, succesvolle dingen, op zowel zakelijk als privégebied, maar ook minder leuke dingen op beide vlakken. Ik denk dat ik kan stellen dat ik door de jaren heen een haat-liefde verhouding heb opgebouwd met sociale media. De eerste jaren was het vooral liefde, ik deelde graag en veel en ontwikkelde een grote passie voor het maken van mooi beeld. Naarmate de jaren verstreken werd de online wereld steeds commerciëler. Facebook kreeg steeds meer voeten in de aarde en nam uiteindelijk zelfs mijn geliefde Instagram over, wat maakte dat ik steeds meer worstelde (en worstel) en het steeds moeilijker werd om het plezier en de liefde voor het maken van online content vast te houden.

De afgelopen maanden nam ik een soort pauze. Dat deed ik niet bewust, ik merkte dat het nodig was omdat ik simpelweg bijna geen beeld meer kón maken. Ik deelde hier en daar wel wat, dingen die me inspireerden, maar ik voelde aan alles dat het anders moest. Instagram heeft mijn wereld, het verhaal dat ik met Zilverblauw wil vertellen, te klein gemaakt. Dat is immers wat Instagram doet: hoe duidelijker je concept daar, hoe beter je foto’s scoren. Dus hoe regelmatiger (op uur en tijd) je interieurbeeld deelt, liefst een overzichtsfoto, en hoe meer bepalend dat beeld is (de gele trap en roze kamer doen het goed) hoe meer likes je krijgt en hoe meer mensen met je willen werken. Mijn creativiteit ging echter volledig aan onderdoor. Ik ben een verhalenverteller, maar mijn verhaal werd steeds eentoniger, saaier, minder authentiek. Mijn wereld is immers veel meer dan die gele trap en roze kamer, maar voor al dat andere voel ik op Instagram weinig ruimte. Daarom gaan we in 2020 wat dingen anders aanpakken. We gaan terug naar de basis, meer dingen doen en delen waar we écht blij van worden. We zijn offline met een prachtig verhaal bezig, namelijk het omtoveren van onze eentonige, verwaarloosde tuin tot een biodivers natuurparadijs, inclusief boomhut en tuinkamer. Ik heb hier de afgelopen tijd aarzelend wat dingen over gepost op Instagram, maar wil er graag meer van laten zien. Casper gaat me daarbij helpen. De komende tijd zal hij misschien ook berichten gaan plaatsen hier. We zullen zien hoe het gaat lopen.

Het allermooiste van bloggen, of van het maken van online content, vind ik dat je een soort van eigen wereldje, je eigen verhaal kan maken en vertellen. Naar die wereldjes kun je altijd terug als je de oude berichten herleest. Als ik wil weten hoe mijn leven was toen ik een jong gezin had, kan ik zo via mijn archief naar 2012 en daar de berichten lezen en de foto’s bekijken. Wil ik zien hoe heftig we in 2018 verbouwden, dan vind ik dat ook hier terug. Het leven is teveel en te groot om in een algoritme te kunnen vangen. Groter dan elke dag een foto van mijn interieur, dan twee regels tekst onder een foto op Instagram. Het is tijd voor een nieuw avontuur. Stay tuned.

, , ,

25 Responses to Een nieuw avontuur

 1. Tamara 8 maart 2020 at 19:08 #

  ♥️

 2. Iris Vank 8 maart 2020 at 19:15 #

  Op naar mooie nieuwe avonturen! ♥️

 3. Marrit 8 maart 2020 at 19:19 #

  Wat mooi Anki, dicht bij jezelf blijven is in dit leven het mooiste wat er is ❤️

 4. Linda 8 maart 2020 at 19:38 #

  Wat mooi en tof dat jullie een nieuw avontuur aangaan! Ben heel benieuwd naar jullie tuin en de metamorfose. Ga binnenkort ook maar eens met de mijne aan de gang. Veel bloemen en planten er in.

 5. Sandra 8 maart 2020 at 19:40 #

  Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Bloggen (niet meer dan een huistuinenkeukenblog) blijft mijn grote liefde. Het is zo’n prachtig archief van ons gezinsleven door de jaren heen. Il ben heel benieuwd naar jullie tuin verbouw plannen en alle andere nieuwe avonturen.

 6. Matty 8 maart 2020 at 19:41 #

  Heel mooi! Ben benieuwd!! en jullie blijven zo vernieuwend, daar is voor mij geen twijfel over mogelijk, Plzr met het nieuwe avontuur! ??

 7. Lisanne 8 maart 2020 at 20:06 #

  Gaaf! Heel benieuwd naar jullie nieuwe avonturen! ?

 8. RanavK 8 maart 2020 at 20:25 #

  Alles wat creativiteit elimineert moet worden geëlimineerd ;)!

 9. Karin kaatjeenco 8 maart 2020 at 20:25 #

  Wauw, ik ben zo benieuwd naar jullie tuin avonturen. Ik vond het nu al zo geweldig.
  In 10 jaar is er veel veranderd. Ik was net weg bij mijn partner en kon eindelijk mijn eigen gang gaan in huis…. Zo kwam ik oa bij jou terecht….. Wolf was er al…. Mus nog niet. Ondertussen voelt het alsof ik jullie ken, wat natuurlijk niet zo is…..I know. ??
  Wat bleef was je inspiratie. Niet om ook die gele trap te maken, maar wel om mijn eigen weg te volgen. Nu doe je het weer! Ik blijf volgen!! ???

 10. Iris 8 maart 2020 at 20:36 #

  Mooi geschreven. Ik denk ook dat we allemaal het stukje ECHT moeten blijven bewaken. Benieuwd alvast naar meer! SUCCES!

 11. Belinda 8 maart 2020 at 21:16 #

  Zo lang volg ik je dus al! Ongelooflijk. Mooi hoe je het verwoord. Ik mis blogland en vind insta met z’n rare algoritme steeds minder inspirerend. Maar volg je nieuwe plannen graag.

 12. Meike 8 maart 2020 at 21:28 #

  <3

 13. Brigit 8 maart 2020 at 21:39 #

  Volg je ❤ ?

 14. Marie-José 8 maart 2020 at 21:43 #

  Wat goed dat je onbewust mee bent gegaan met je gevoel en weer teruggaat naar wat je blij maakt. Ik denk dat je blog veel mensen zal aanzetten hetzelfde te doen. Ik kijk uit naar jullie nieuwe avontuur en ga, als enorme natuurliefhebber, mee genieten ? Heel veel plezier en succes met deze nieuwe fase ❣️

 15. Antoinette 8 maart 2020 at 22:04 #

  Ik snap wat je bedoelt met de haat liefde verhouding. En de weerstand die het kan oproepen. Mooi om jullie ontwikkelingen te kunnen en mogen blijven volgen. Geniet van al jullie avonturen die nog gaan komen.
  Groetjes Antoinette

 16. Kidsdinge 9 maart 2020 at 00:10 #

  Wat gaat de tijd snel! We zijn dit jaar ook 10 jaar online en volgen je al 10 jaar! Dank je wel voor de mooie inspiratie en veel succes met jullie nieuwe plannen! Inge

 17. Liza 9 maart 2020 at 09:07 #

  Mooi verwoord en een mooie illustratie van jullie nieuwe avontuur!

 18. Karlijn 9 maart 2020 at 10:19 #

  Op naar een nieuw (tuin) avontuur! <3

 19. Marielle 9 maart 2020 at 13:13 #

  Succes met jullie nieuwe avonturen. Benieuwd hoe jullie de tuin in gaan richten.

  Liefs Marielle

 20. Gertrud Prins 9 maart 2020 at 13:42 #

  Lieve Anki & Casper, gewoon lekker doen waar jullie je goed bij voelen. Dat is echt en dat is wat iedereen die jullie ‘volgt’ ziet! X

 21. Readkapke 9 maart 2020 at 14:00 #

  Hele fijne vooruitzichten! Ik kijk zowel uit naar het achtertuinbos als meer authenticiteit op ig, zet hem op! ??????

 22. Hanne 9 maart 2020 at 17:32 #

  Fan van verhalen achter foto’s, dus blij met de blogs die overleven!

 23. Tine Fine Fleure 10 maart 2020 at 09:41 #

  Joepie!

 24. Suzanne 10 maart 2020 at 09:55 #

  Stoer en sterk, vind ik jou, door steeds je eigen weg te blijven volgen. Verwondering, daar draait het om. Doen waar JIJ je goed bij voelt. Ik ben benieuwd naar jouw volgende stappen, lieve Anki.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pinterest voor beginners: een gids voor iedereen met een website | Elja Daae - 16 maart 2020

  […] Omgekeerd kan het zijn dat je zulke mooie afbeeldingen hebt dat Pinteresters direct zullen begrijpen: die zijn om te pinnen! Bij al die prachtige lifestyle en intererieurblogs zie je dat goed, zoals in dit blog van styliste, designer en interieurblog zilverblauw.nl: […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.