Lancering WOWN!

Ik wil gewoon graag mooie dingen maken

Een blogbericht openen met een quote van mezelf voelt een beetje alsof ik koningin Maxima ben, en ondanks dat dat wellicht een ietwat overdreven vergelijking is, voel ik me vandaag wel een beetje zo én slaat deze zin de spijker op z’n kop. Want het is eindelijk zover: WOWN! is live! Na al die tijd waarin we niks (of nou ja, minder dan we wilden) over WOWN! konden en mochten zeggen, is het moment eindelijk daar. Vanaf nu is WOWN! een feit.

WOWN! is een nieuw merk dat Lonneke, Souraya, Suus, Marlous en ik meer dan een jaar geleden zijn gestart. Ik heb al eerder verteld over het ontstaan van WOWN!, we stonden in oktober op de vtwonen en designbeurs én de afgelopen weken deelden we steeds meer sneak peeks. Dat we vanaf nu ons verhaal kunnen delen is spannend en ontzettend gaaf tegelijk. Want onze WOWN! collectie komt in meer dan 100 winkels te liggen!

WOWN! lancering

De uitvoering van een idee
Het idee van het ontwikkelen van een eigen collectie ontstond al een behoorlijke tijd geleden. Conceptontwikkelaar Lonneke en ik speelden er al mee tijdens onze reis naar Tokio in 2015. We wisten goed wat we wilden, maar hoe werkt zoiets qua uitvoering? Al snel waren we het eens dat de allerbelangrijkste kernwaarde in een eventuele collectie authenticiteit moest zijn. We wilden kunnen maken wat wij wilden, vanuit onze stijl en ons eigen merk, zonder dat een eventuele samenwerkingspartner ons daarin zou belemmeren. Lonneke werkte het idee verder uit en vroeg Suus en Souraya bij het team. Marlous sloot aan voor het tekstuele gedeelte.

We hadden allemaal al ervaring met productontwikkeling (lees mijn blog daarover hier) en wisten daarom dat we de collectie die we in ons hoofd hadden, niet zonder samenwerkingspartner konden realiseren. Die samenwerkingspartner moest eerlijk en betrouwbaar zijn, maar ons vooral de ruimte geven om ons ding te doen, zonder daarin teveel te sturen. We wilden onze eigen keuzes maken in design en kwaliteit en de creatieve regie moest bij ons liggen.

lancering WOWN!

Na deze samenwerking in 2016 viel er een kwartje. We beseften dat dit onze kans was om het heft in eigen handen te nemen. Lonneke vertelt hierover: “Ik wilde de krachten van de online en offline wereld bij elkaar brengen, maar hierbij wel de creatieve touwtjes in handen houden. Suzanne, Anki en Souraya hebben immers jarenlang hard gewerkt om van hun blog een ijzersterk en herkenbaar merk te maken, een eigen collectie moet daarom iets zijn waar zij volledig achter staan en alle creatieve vrijheid in krijgen.” Kwantum werd zodoende teamgenoot van WOWN! en deed daarmee iets unieks. Zonder zich te bemoeien met de inhoudelijke collecties die de bloggers wilden maken faciliteerden zij het gehele productieproces. Door elkaars talent en expertise de ruimte te geven zijn drie prachtige, authentieke collecties ontstaan waar zowel Kwantum als de bloggers supertrots op zijn!”

Door alle drukte (en de zandbak momenteel in huis) vergeet ik soms hoe bijzonder het is wat Casper en ik sinds 2010 met Zilverblauw mogen neerzetten. Een simpel blog waarop ik beelden uit ons dagelijks leven deelde, groeide in de loop der tijd uit tot een volwaardig merk. In de afgelopen jaren werkten we samen met inspirerende mensen, merken en diverse producties, maakten we Shoot! en Snap!, deden veel grafisch werk, gaven een heleboel workshops en zetten onze eigen productlijn op. Dit alles overigens met vallen en opstaan, vaak juist omdat we dichtbij onszelf proberen te blijven en daardoor niet altijd (of eigenlijk meestal niet) in het plaatje van de zogenaamde ‘influencer’ van nu passen.

Dat het gelukt is om WOWN! vorm te geven op de manier zoals we voor ogen hadden maakt me ontzettend trots. Trots op Lonneke, op Souraya en Suus, op Marlous en op ons eigen team Zilverblauw, dat nog steeds gewoon bestaat uit Casper en mij, met de nodige all-round hulp van Cristian.

#wownbyzilverblauw

Drie plankjes uit onze collectie

Waar en wanneer?
Onze collectie, die bestaat uit onder andere behang, plankjes van keramiek, een plaid, fotoprints, lijsten, servies, vitrinekastjes, kussens, een lamp en dienbladen zal te koop zal zijn in meer dan 100 winkels van Kwantum door heel Nederland en België. Dat voelt nog steeds behoorlijk surrealistisch. Een gedeelte van de collectie zal in de winkels te koop zijn en een ander deel online in de webshop van Kwantum. Vanaf week 12 (19 maart 2018) is het zover en is de WOWN! collectie eindelijk verkrijgbaar. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte en zal ik de komende weken regelmatig steeds wat meer van onze collectie laten zien.

Werken jullie nu alleen nog maar voor Kwantum?
Nope. Zilverblauw blijft Zilverblauw en wij werken voor wie wij willen. Deze samenwerking is vergelijkbaar met de neonlampen die we voor QAZQA maakten en onze boeken voor Snor. We blijven gewoon content maken voor IKEA en Red-Rag en onze andere projecten lopen ook gewoon door. WOWN! staat niet voor niets (ook) voor ‘we own’. WOWN! is uiteraard wel exclusief verkrijgbaar via Kwantum.

Leuk die film. Jij houdt toch zo van film Anki?
Haha, nee. Ik vind het een crime. Al deden de filmmakers van Cutjongens (die naam alleen al scoort punten) het erg goed en ben ik best tevreden over het eindresultaat.

Voordat dit blogbericht zo lang wordt dat niemand het meer leest nog een laatste tip: let in de film vooral op de aanwezigheid van onze #rotsiamees op de achtergrond. Binnenkort zal ik een blog maken met alleen maar foto’s van onze kat die zich ongewenst opdrong terwijl ik de producten voor WOWN! fotografeerde. Schijnbaar vindt Pjoes dat elke foto of film beter wordt als hij er minstens een bijrol in heeft (en gelijk heeft ‘ie).

, ,

14 Responses to Lancering WOWN!

 1. Sigrid 21 februari 2018 at 12:32 #

  Super super super gaaf! Jullie enthousiasme spat er vanaf en de producten vind ik geweldig kan niet wachten tot 19maart 😉 groetjes!

 2. Elske Leenstra 21 februari 2018 at 12:33 #

  Gaaf Anki en Casper! Van harte gefeliciteerd met de lancering van WOWN!! x Elske

 3. Anki 21 februari 2018 at 12:36 #

  @Elske en Sigrid: Dankjewel! Het is zo fijn dat we er nu eindelijk open over kunnen zijn!

 4. Eva 21 februari 2018 at 12:39 #

  Ik vind dit zooo cool! Heel tof dat de release dichterbij komt, dan kunnen we er ook steeds meer van zien 🙂

 5. Denise Beckand 21 februari 2018 at 12:59 #

  WAUW, proficiat joh met jullie toffe concept, mooi verhaal!!

 6. An 21 februari 2018 at 13:31 #

  Super, ik kijk er zo naar uit!!! En ik had de rotsiamees inderdaad gespot op de achtergrond. ?

 7. Teddy 21 februari 2018 at 13:48 #

  Zo gaaf! Echt iets om trots op te zijn!

 8. Sandra 21 februari 2018 at 17:16 #

  Van harte gefeliciteerd met al dit moois! liefs, San

 9. Alet 21 februari 2018 at 21:34 #

  Wat mooi Anki.
  Super gefeliciteerd met jullie mooie Zilverblauw producten!

 10. Lottes Anekdotes 22 februari 2018 at 11:25 #

  Fantastisch!

 11. Lonneke 22 februari 2018 at 12:49 #

  Echt zo gaaf! Gefeliciteerd met jullie eigen lijn, heel tof en ik kan niet wachten tot ze verkrijgbaar zijn.

 12. Anna 22 februari 2018 at 20:32 #

  Wat geweldig!! En die hagelslagtrui erbij! :))

 13. Lies 23 februari 2018 at 09:33 #

  Dikke dikke proficiat en ontzettend veel succes ermee!!

 14. Mireille Smits 24 februari 2018 at 09:19 #

  Wow gefeliciteerd Anki! Wat een mooie droom die uitkomt. Heel veel succes gewenst. Doe de groetjes aan Cristian van mij (is oud leerling op 2college)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.