Kwantum Keet

Kwantum keet, zilverblauw.nl

Kwantum keet, zilverblauw.nl

Life is about doing things that don’t suck with people who don’t suck ~ John Green

Bovenstaande quote stuurde mijn vriendin Iris me ooit, toen ik haar advies had gevraagd over een -in mijn ogen- ingewikkelde levensvraag. Het mooie vind ik dat de quote toepasbaar is op eigenlijk alle kwesties in het leven: uiteindelijk gaat het er toch om dat je de tijd die je hebt doorbrengt met mensen die je een beetje leuk, interessant of uitdagend vindt.

Ook op het gebied van werk is de quote voor mij een belangrijke, helemaal als het gaat om creatief werk. Creatief ondernemen is namelijk niet alleen maar creatief, er komt een heleboel anti-creatieve rompslomp bij kijken. Gelukkig was er de afgelopen tijd de Kwantum keet, een oude keet in de Snorfabriek die we in opdracht van Kwantum helemaal eigenhandig hebben opgeknapt. De keet zal in de Snorfabriek een rol als vergaderplek krijgen (en zo zal hij ook verhuurd worden). Lonneke en ik hebben de uitdaging aangenomen om met de meubels en materialen van Kwantum een verrassende, vette plek te creëren, die opvalt en inspireert.

We’re really proud of our collaboration with Dutch retailer Kwantum and my publisher Snor. Together with Lonneke and the help of our amazing team we created the ‘Kwantum keet’, a unique, surprising and inspirational place that can be rented for meetings and gatherings. 

Kwantum keet, zilverblauw.nl

Kwantum keet, zilverblauw.nl

Hoewel ik me (eerlijk is eerlijk) in eerste instantie afvroeg of Kwantum tot de ‘niet suckende mensen’ zou behoren, kan ik nu met volle overtuiging zeggen dat ze een van de leukste opdrachtgevers zijn waar ik ooit voor heb gewerkt. Ze zijn ruimdenkend, geven ons vertrouwen, zijn coöperatief en open en we krijgen bijna volledige creatieve vrijheid. Dat alles maakt dat ik het werken aan de Kwantum keet tot nu toe ervaar als een soort kinderfeestje voor volwassen. Lonneke en ik kunnen in dit project al maandenlang al onze creatieve energie kwijt. Natuurlijk moeten we, net als echte kinderen op een feestje, overleggen en samenwerken en regelmatig concessies doen, maar dat neemt niet weg (en zorgt er misschien juist wel voor) dat hetgeen er in de fabriek ontstaat authentiek en uniek is en we er 100% achter staan.

Kwantum keet, zilverblauw.nl

Kwantum keet, zilverblauw.nl

Kwantum keet, zilverblauw.nl

De buitenkant van de keet is (mede dankzij het harde werken van Casper, Dragan en Mickey, dank!) inmiddels zo goed als af en met de binnenkant zijn we nog druk bezig. De Kwantumkeet zal geopend worden tijdens het Snorfestival in het weekend van 24 en 25 september. Leuk als je komt kijken!

Lees hier Lonneke’s verhaal over de keet.

,

12 Responses to Kwantum Keet

 1. Lonneke 10 september 2016 at 23:11 #

  Nice nice nice ????????

 2. Ageeth Mooij 11 september 2016 at 08:39 #

  De mooie buitenkant maakt nieuwsgierig naar de binnenkant.
  Ik kocht deze zomer een prachtige stoel voor mij alleen voor buiten bij Kwantum.

 3. gerhilde maakt 11 september 2016 at 09:56 #

  Zo leuk als het plaatje klopt. Dat ziet er mooi uit!

 4. Gras_vd_buren 11 september 2016 at 10:11 #

  Mooie quote (eentje om te onthouden) en fijn project. Ik help dan ook met plezier en word er erg enthousiast van. Jullie zijn zelf ook fijn om mee te werken.
  Ik overweeg zelfs een carrièreswitsh tot bouwvakker of handmodel 😉
  Leuk leuk leuk! Zoveel zin in de opening!

  Liefs Mickey

 5. Milou 11 september 2016 at 10:48 #

  Ohh toppers! Ik word al wild van de buitenkant.

 6. Lizet Beek 11 september 2016 at 13:08 #

  Zó gaaf die buitenkant!! Ik ben heel erg benieuwd naar de binnenkant! Helaas kan ik niet komen met de opening, maar wil zeker een keer gaan kijken!

 7. Judith 11 september 2016 at 13:14 #

  Wauw wat ziet het er gaaf uit, Anki!!! En zoooooo fijn om met mensen die niet sucken aan te werken!

 8. Iris Vank 11 september 2016 at 19:10 #

  xxx

 9. Sanne 13 september 2016 at 10:53 #

  Ziet er heel erg tof uit! Ik ben zo benieuwd naar het evenement!

 10. Gertrud 14 september 2016 at 11:54 #

  Wat een geweldig leuk project. De buitenkant belooft veel goeds voor de binnenkant. Nog een plus *alsof ik ze nodig had* om naar het snorfestival te gaan. Misschien mag ik dat tijdverdubbelgeval van Hermelien (ja ja HPfan) wel lenen.. 😉

 11. Alet 17 september 2016 at 07:14 #

  De buitenkant ziet er in ieder geval al prachtig uit. Zeer nieuwsgierig naar de binnenkant. Het snorfestival zal er dit jaar voor mij hoogstwaarschijnlijk niet in zitten. Maar wie weet krijg ik later nog eens de kans om de keet te bezichtigen.
  X

Trackbacks/Pingbacks

 1. Snor festival & Bloggersmarket - Enter My Attic - 25 september 2016

  […] been working on some great things as well. The collaboration with Kwantum resulted in the “Kwantum Keet” in the middle of the Snorfabriek. A creative workspace which can be hired for business […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.