Mus & Mama IV

zilverblauw.nl

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet moeilijk vind, het combineren van het werken aan ons bedrijf en het ouderschap. Er zijn tijden waarin ik denk dat ik iedereen teleurstel: mijn lezers en volgers, omdat ik vaker wil posten maar dat niet altijd lukt, mijn opdrachtgevers omdat ik graag sneller en effectiever zou willen werken en vooral mijn kinderen, omdat we niet altijd (direct) tijd voor ze hebben.

I would lie if I told you that running our business is a great combination with being a parent. Most of the time it feels like a juggling act. Luckily Mus is my number one fan, no matter how many trips I take or days I spend away from home. He’s always happy to see me. 

zilverblauw.nl

Ik herinner me Wolf nog heel goed toen hij de leeftijd van Mus had: het is de luidruchtigste leeftijd die jongetjes kunnen hebben. Ook Mus maakt momenteel het liefst de hele dag herrie. Schreeuwen, stampen, keihard neuriën tijdens het spelen, het houdt niet op. Ook niet als we er iets van zeggen en zelfs niet als hij graag stil wíl zijn. Ik denk dat jongetjes van vijf gewoon geen ‘mute’ hebben. Onze jongetjes van vijf in elk geval niet. Dat geeft niets. Thuis moet je jezelf kunnen zijn. Jullie begrijpen echter dat van werken in de woonkamer veel minder terecht komt dan ik zou willen.

Gelukkig blijft Mus mijn nummer 1 fan, al moet ik mijn eerste plek delen met Pjoes. Het maakt niet uit of ik een paar dagen in Kopenhagen ben, hele dagen weg ben vanwege workshops of trainingen, Mus is altijd blij me te zien. Ik hoop dat de manier waarop Casper en ik ons leven vormgeven onze kinderen leert dat je veel kunt bereiken door hard te werken, dat een vrouw daarin net zo’n grote rol heeft als een man en dat het goed is om je hart te volgen, al weet je natuurlijk nooit wat er blijft hangen van alles wat je probeert mee te geven tijdens de opvoeding. Vooralsnog moet ik het doen met mijn gedeelde nummer 1 positie en Mus’ knuffels. En eigenlijk is dat genoeg.

zilverblauw.nl

Mus & mama I
Mus & mama II
Mus & mama III

8 Responses to Mus & Mama IV

 1. Nicole 4 april 2017 at 10:06 #

  goed om te lezen dat jullie 5-jarige jongetje ook zo druk is, ik vroeg mij soms al af of het normaal is (onze ook dus, nogal…). Ik zal het nog meer koesteren want het is maar zo kort allemaal.
  Prachtige foto. Geniet van de knuffels met Mus (en van de lente #vitamineD) :-)!

 2. Heidi 4 april 2017 at 18:26 #

  Zou mijn jongen(tje) daarom ook zoveel geluid maken, vraag ik me af. Allen is hij geen vijf…maar vijftien…

 3. Mickey 4 april 2017 at 18:52 #

  Mooi gezegd en ook dit wordt weer een prachtige serie <3

 4. Alet 4 april 2017 at 21:08 #

  Die combinatie blijft lastig, dat herken ik wel. Vaak het gevoel hebben dat je op alle vlakken te kort schiet……….
  Haha en jongens die lawaai maken en nogal luidruchtig zijn daar hebben wij er hier 2 van en ik heb niet het idee dat dat met de jaren echt minder wordt 😉

 5. Floor 5 april 2017 at 10:51 #

  Wij hebben 3 jongens van 2, 5 en 7. Ontzettend herkenbaar dat ze de hele dag lawaai maken… vooral onze zoon van 5 zingt, praat of neuriet de hele dag.
  Nu ik het opschrijf denk ik, daar moet ik van genieten.. maar overdag zou ik hem soms wel even uit willen zetten.
  Succes met het combineren van werk en moederschap!

 6. Annelies 5 april 2017 at 10:52 #

  Heel erg mooie reeks foto’s van jou en Mus! Ook die onder deze blogpost, deel 1, 2 en 3 😉

 7. Iris 5 april 2017 at 17:51 #

  Mooi verwoord, het is inderdaad belangrijk dat ze leren hoe je goede keuzes maakt en vooral hoe je veerkracht krijgt in het leven. Maar dat van die luide jongens daar kan ik met 2 meisjes ook wel over meespreken. Alle disney-klassiekers worden hier stevig geroepen van zon op tot onder.

 8. Babette | StudioBabsie 6 april 2017 at 08:16 #

  Mooi stukje tekst en prachtige foto’s!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.