Winterdip & voorjaarsbloemen

voorjaarsbloemen mooiwatbloemendoen.nl

Elk jaar trap ik er weer in: de winterdip. In januari en februari denk ik dat alles stom is (vooral ikzelf), het nooit meer zomer wordt en ik nooit meer een fatsoenlijke foto kan maken vanwege het vreselijke gebrek aan licht.

I’m not a winter person, so I love that the sun is coming back and spring is coming up. These flowers brightened up our home and made me forget about the cold. I’m so ready for warmer days.

Net als alle voorgaande jaren (serieus, ik leer het nooit) bedacht ik me afgelopen januari dat ik me eigenlijk best slecht voelde. Een beetje teneergeslagen, wat depressief. Ik had er niet echt een reden voor, behalve dan dat het winter was, maar dat was ik voor het gemak even vergeten. Ik besloot dat ik iets moest gaan doen. Sporten of zo, iets wat niet zo vrijblijvend was. In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik me toen aangemeld bij een sportclub. Twee keer per week oefeningen onder begeleiding. Ik moest meteen voor vijf maanden tekenen. in februari had ik al spijt. Nu in maart nog veel meer en haat ik het om erheen te gaan. Ik heb er ook helemaal geen tijd voor, of wil er geen tijd voor maken misschien. De winter doet rare dingen met me.

Want al is sporten best goed voor me, uiteindelijk maakt het me (in ieder geval in deze vorm) niet echt gelukkig. Wat me wel gelukkig maakt is zon. Voorjaar. Voorjaarsbloemen, bloesem, de narcissen en hyacinten in onze voortuin. De magnolia in bloei. Werken met de tuindeuren open. Mus die buiten met de tuinslang speelt. Daar kan niets tegen op.

voorjaarsbloemen mooiwatbloemendoen.nl

Afgelopen week maakte deze bos bloemen me heel gelukkig. Omdat ik bloemenmeisje ben, kreeg ik ze van mooiwatbloemendoen.nl en ze haalden de lente naar binnen. Dankjewel!

, , ,

10 Responses to Winterdip & voorjaarsbloemen

 1. Iris 31 maart 2017 at 16:15 #

  Heel herkenbaar, vooral dat van jezelf heel stom kunnen vinden met vlagen. De winters worden voor mij wel steeds beter, omdat ik er het positieve van probeer in te zien. Ik maak nu elke dag een lijstje met dingen waar ik wel blij van word en dat helpt enorm voor mijn humeur. Al moet ik zeggen na de zoveelste druilerige dag houdt het bij mij ook wel eens op, haha.

 2. Kelly 31 maart 2017 at 16:30 #

  Heel herkenbaar. Stom, hé? Ik had ook last van zo’n dipje op professioneel vlak na mijn zwangerschap en dat kabbelt nu nog wat verder. Ik vond geen enkel beeld goed en ik dacht dat ik de klik niet meer had met mijn fototoestel. Een paar shoots later ebt die onzekerheid eindelijk weg…
  Ik wens je de komende maanden heel veel zon toe! 🙂

 3. D'abord Roze 1 april 2017 at 09:14 #

  Mooie bloemen. Een reisje naar de zon in deze donkere maanden helpt ons er vaak doorheen. Dat sporten in een sportschool daar moet je echt voor zijn.( Mij zal je er ook niet vinden) Een wandeling in de lentezon is beter voor je portemonnee en je hebt beweging en vitamine D in één.

 4. Esmee 1 april 2017 at 11:44 #

  Wat een mooie bloemen! Echt een vrolijk lenteboeket! Past ook heel goed bij je vrolijke interieur, leuk 🙂

 5. Martine 2 april 2017 at 11:13 #

  Hahahahaha….wat herkenbaar!
  Ik heb dat zelfde gevoel ieder jaar weer in januari en februari.
  Echter, om het erger te maken, zitten wij sinds 15 februari in een tijdelijk onderkomen in afwachting van de verbouwing van onze nieuwe woning.
  Dat maakte het dit jaar extra erg.
  Maar nu we de eerst lentedagen weer hebben gehad, de klok is verzet en het eind van de verbouwing in zicht komt, voel ik mij gelukkig weer beter 🙂

 6. Lottes Anekdotes 2 april 2017 at 18:34 #

  Ik heb niet echt last van winterdipjes, al kan ik ook niet ontkennen dat ik héél blij ben dat het zonnigere weer aangekomen is. Het is niet alleen veel leuker fietsen naar het werk als je niet elke keer verkleumd aankomt, maar ik geniet er ook enorm van om naar de bloeiende natuur te kijken 🙂

 7. Marieke | WitWonen 2 april 2017 at 20:46 #

  Wat ziet het er heerlijk zonnig uit in huis. Love it!

 8. Mademoiselle Fresita 6 april 2017 at 09:55 #

  wat een prachtig licht en zonnig en kleurig huis. Word ik helemaal vrolijk van!

 9. Moon 15 april 2017 at 21:33 #

  Heel herkenbaar ook. Na jaren een zal ik wel – zal ik niet spel met mezelf, kocht ik dit jaar dan eindelijk zo’n daglicht lamp, 20 minuten bij het ontbijt en ik voelde me al een stuk beter. Een aanrader voor de volgende winter! En bloemen helpen ook altijd.

 10. Souraya - Binti Home Blog 14 mei 2017 at 10:07 #

  Stiekem is dat 1 van de redenen dat ik de afgelopen drie jaar steeds naar Cairo vertrek eind oktober om daar te ‘overwinteren’. Ondanks dat het dan alsnog fris is in Egypte is het niet te vergelijken met Nederland. Wat een verschil als het maart/april is en de lente begint en alles weer in bloei staat. Begrijp je gevoel heel goed en het is goed om het te realiseren en dan vervolgens dubbel zo hard te genieten van de mooie dagen die komen! 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.