Mus & mama

Mus & Mama, by zilverblauw.nl

Mus & Mama, by zilverblauw.nl

We zijn met z’n tweeën dit weekend, Mus en ik. We eten pizza voor de tv en slapen samen in het grote bed. Vandaag gaan we misschien naar het zwembad en morgen gaan we naar vrienden. We verwennen onszelf. Gisteren gaf ik een fotoworkshop voor het bloggersteam van Urbanmoms (zie hier) en was Mus even bij mijn moeder. ‘Mama’, zei hij toen ik hem weer ophaalde, ‘ik vind jou zó lief, echt de allerliefste’. Wat een geluk dat we elkaar tot maandagavond voor onszelf hebben.

Mus & Mama, by zilverblauw.nl

Mus & Mama, by zilverblauw.nl

It’s just the two of us this weekend, Mus & me. Mus enjoys every second: we eat pizza on the couch and sleep together in the master bedroom. Today we might visit the fen if the weather’s good enough and tomorrow we’re gonna see friends. It’s a treat. We took this pictures in the park near our home, the rhododendron there must be decennia old since I got pics like this from when I was a teenager. Happy Sunday!

Mus & Mama, by zilverblauw.nl

De foto’s maakten we in het park bij ons om de hoek. De rhododendrons daar zijn tientallen jaren oud. Ik heb foto’s van mezelf als puber voor dezelfde struik, toen was ‘ie al enorm. Fijne zondag!

Mus & Mama, by zilverblauw.nl

23 Responses to Mus & mama

 1. Denise 24 mei 2015 at 09:19 #

  Smelt…. <3

 2. Ingeborg Simone 24 mei 2015 at 09:25 #

  Dat rododendrons zo groot kunnen worden, dat heb ik nooit geweten. Mooie foto’s. Fijn weekend met Mus.

 3. Elisa van Kostelijkleven 24 mei 2015 at 09:45 #

  Wouw mooie foto’s!

 4. lieke 24 mei 2015 at 09:58 #

  Wat een mooie foto’s! En hoe schattig dat de kleine man dat zo zegt. Veel plezier saampjes tot maandagavond 🙂

 5. Ines 24 mei 2015 at 09:59 #

  Wauw! Wat een prachtige foto’s!

 6. Iris Vank 24 mei 2015 at 10:50 #

  <3

 7. Kim 24 mei 2015 at 10:53 #

  Wat een heerlijke opmerking van Mus. 🙂
  Hele mooie foto’s heb je gemaakt!

 8. gerhilde maakt 24 mei 2015 at 11:40 #

  Mooi!

 9. Stephanie 24 mei 2015 at 11:46 #

  Lief en mooi!

 10. liesbeth 24 mei 2015 at 11:59 #

  lieve mus. en lieve mama

 11. Elsbet | La Vie Pure 24 mei 2015 at 12:02 #

  Ah, wat een heerlijke foto’s!

 12. Carla 24 mei 2015 at 13:20 #

  Oh zo mooi die foto’s..en groot gelijk om er van te profiteren,Mus en jij alleen thuis.

 13. Kelly 24 mei 2015 at 18:49 #

  Wat een mooie backdrop! <3

 14. Anna 24 mei 2015 at 19:17 #

  Wat een lieve foto’s! Mooi!
  Je hebt het over dat jij en Mus jezelf verwennen. Ik was vanochtend aan het denken over jezelf verwennen en dingen doen die je echt graag wilt. Over waar het punt ligt dat je de dingen doet zoals je ze het allerliefste wilt doen. En wanneer je iets wel graag wilt, maar je het maar laat zitten, of denkt dat het later wel komt, of een compromis doet. Dat kan op allerlei gebieden zijn. Jouw huis is bijvoorbeeld prachtig ingericht, daar hebben jullie vast veel in geïnvesteerd. Ik heb allerlei dingen in mijn huis die ik graag anders zou hebben, maar ik pak dan niet alles aan zoals jullie doen. Maar wil ik niet liever alles in mijn huis naar mijn zin? Of vind ik het wel goed zo? Dat kan ook gaan over een relatie met iemand, over je vakantiebestemming, over hoe iets gaat op een feestje, wat dan ook.

  Heb jij hier ideeën over, wanneer je echt kiest: ‘ik wil dat zo en ik investeer er tijd en geld en evt. andere dingen in’? Ik ben heel benieuwd hoe jij daar over denkt.

 15. Maaike | Gekkiggeitje 24 mei 2015 at 19:47 #

  Wat een mooie struiken, wat een mooie foto’s en wat een mooi weekend! 🙂 Geniet ervan!
  Liefs Maaike | http://www.gekkiggeitje.nl

 16. Anki 24 mei 2015 at 20:38 #

  @Anna wat grappig dat je dat vraagt. Ik heb heel veel nagedacht over die dingen die jij noemt. Op een gegeven moment, toen ik student was en net op mezelf woonde, heb ik besloten dat ik kritisch wilde zijn op álle keuzes die ik maak in mijn leven. Dat klinkt heel zwaar, maar zo bedoel en voel ik het helemaal niet. Ik heb bijvoorbeeld besloten dat ik geen lelijke dingen in mijn huis wil, alleen maar dingen die me blij maken. Het is wel mijn leven waar het om gaat, en dit zijn dingen waar ik zelf direct invloed op kan uitoefenen, dus waarom zou ik het niet doen? Het kost me relatief weinig moeite en ik doe mezelf er zo’n enorm plezier mee. Hetzelfde voor andere dingen waar ik invloed op heb. Natuurlijk is geen enkel leven helemaal maakbaar, dat zou ik ook echt niet willen en mijn leven is echt verre van perfect, maar ik merk dat het me echt heel gelukkig maakt om bewust te kiezen de maakbare dingen in mijn leven te doen zoals ik ze wil, zoals ze mij blij maken. Het is immers wel mijn leven en ik vind het heel belangrijk dat ik dat bewust leef. Bewuste keuzes dus. Niet dogmatisch, of star, maar wel bewust. En dat kan beginnen bij hele kleine dingen, ook bijvoorbeeld in huis. Ons huis is ook niet helemaal zoals ik zou willen hoor, we hebben een hele lelijke vloer boven die ik zou willen vervangen en de vloer beneden moet eigenlijk opnieuw worden geschilderd, maar ik kan er ook gerust bewust voor kiezen om dat nu nog niet te doen en toch tevreden te zijn. Nou ja, een hele hoop blabla, maar eigenlijk dus vooral: je bent het waard om de keuzes in je leven bewust te maken. Kleine dingen kunnen een groot verschil maken, helemaal op langere termijn. Je leeft maar 1 keer (denk ik) dus doe de dingen die je wil doen. x

 17. Marloes 24 mei 2015 at 20:45 #

  Wat ongelofelijk lief. Zo fijn om af en toe ook eens met zijn tweetjes te zijn, alleen met je kind. Ik kan er ook enorm van genieten!
  – X Marloes

 18. Antoinette 24 mei 2015 at 21:25 #

  Wat een heerlijke foto’s om naar te kijken. Prachtig, wat een lieverd toch die Mus 🙂

 19. Jesuishert 25 mei 2015 at 08:51 #

  Bess en Mus zijn echt two of a kind! Heerlijk, zoveel liefde in een kind.

 20. Danique | OAK & FIR 25 mei 2015 at 09:27 #

  Ah wat een prachtige struik / foto’s / woorden 🙂

 21. Suzanne 26 mei 2015 at 10:09 #

  Ontroerend mooi, jullie band.

 22. Anna 26 mei 2015 at 14:16 #

  Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Leuk om te lezen en interessant. Eigenlijk is het een heel interessant onderwerp! Ik ga er ook eens wat meer mensen over uithoren!

  Ik ben het helemaal met je eens, alleen pas ik het regelmatig toch niet toe. Dan vergeet ik het gewoon, of heb ik onbewust het idee dat ik het niet waard ben. Stom genoeg. Maar ik doe het wel steeds meer. Bewust leven vind ik ook belangrijk en prettig. Op veel gebieden doe ik dat ook zeker.

 23. Rianne 26 mei 2015 at 20:32 #

  Zo fijn! Wat een heerlijke foto’s!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.