Mus & mama II

Mus & mama, by zilverblauw.nl

Mus & mama, by zilverblauw

Toen ik vorige week de foto’s van onze kinderen hier plaatste en daarbij weer eens vertelde dat ik zelf niet graag op de foto ga, bedacht ik me later hoe gek dat eigenlijk is. Voor Shoot! schreef ik nota bene een stukje over hoe waardevol het is om beeld van jezelf te hebben. Best stom dus, dat ik m’n eigen advies te weinig opvolg. Gelukkig is Mus altijd wel in voor knuffelen voor een paar bloesembomen (deze staan op het land van een kweker, dat we ‘stiekem’ betraden, dus het was nog een avontuur ook) en met een beetje voorbereiding kosten een paar foto’s nog geen minuut.

I hate to see myself on photos. At the same time I realize how stupid it is to feel this way, especially since taking images is what I love to do most. Luckily Mus is always in for a bit of cuddling in front of blossoming trees. So, for once I handed over my camera to Casper and asked him to be in control over the shutter release button. We definitely should do this more often. 

Mus & mama, by zilverblauw.nl

Een beetje achtergrondinformatie voor als je daarin geïnteresseerd bent: ik maakte de foto’s met een D800e en een 50mm f/1.4 lens. De eerste en de derde foto zijn gemaakt met een sluitertijd van 1/4000, een ISO van 125 en een diafragma van f/1.8. De tweede foto is gemaakt met een sluitertijd van 1/2500, een diafragma van f/2.8 en een ISO van 250. Als je goed kijkt, zie je op de tweede foto minder onscherpte in de achtergrond (‘bokeh’ ofwel ‘vaag’ in het Japans). Er waren tijden dat ik mezelf liet afschrikken door cijfers zoals hierboven, (wiskunde was -zacht uitgedrukt- nooit mijn sterkste kant) maar inmiddels zijn ze een soort taal voor me geworden, die ik beheers en in kan zetten zoals ik wil. Als je houdt van fotograferen, leer dan die taal. Je kunt jezelf geen groter cadeau doen. In mijn boek Shoot! leg ik de basis van fotografie op simpele, begrijpelijke wijze uit en ik geef ook workshops en één op één masterclasses. Neem gerust en vrijblijvend contact op als je interesse hebt. (casper@zilverblauw.nl)

Mus & mama I

, , ,

15 Responses to Mus & mama II

 1. Babette | StudioBabsie 14 april 2016 at 08:53 #

  Wauw wat een mooie foto’s! En altijd leuk om later weer terug te zien, ook als je er zelf opstaat, al kan ik het wel begrijpen. haha sta liever ook achter de camera dan ervoor 😉

 2. Anne 14 april 2016 at 09:07 #

  Wat een prachtige foto’s! En wat is Mus al groot geworden zeg 🙂

 3. gerhilde maakt 14 april 2016 at 09:13 #

  Mooie foto’s! Je hebt gelijk, maar ik ga zelf toch ook niet graag op de foto eigenlijk.

 4. gras_vd_buren 14 april 2016 at 09:35 #

  Zo mooi, zo lief, zo waar(devol) en zo roze <3

 5. Sigrid 14 april 2016 at 10:32 #

  Prachtig Mus & Mama!

 6. Margriet 14 april 2016 at 10:34 #

  Ik snap het wel, maar als je later terug kijkt kun je enorm genieten van jezelf op foto’s; hoe je toen was, wat je deed… En voor je kinderen zijn foto’s van hun ouders toch ook belangrijk?
  Enne… Je bent een mooierd dus ga zo door!

 7. Nikki 14 april 2016 at 11:02 #

  <3

 8. Ilaria 14 april 2016 at 12:13 #

  Oh, that’s so precious!! I’m still in the “moving” phase with Enea, not very collaborative toddler 😉

 9. Rensina Steursma 14 april 2016 at 18:54 #

  Wat een prachtige foto’s!
  Jullie staan er zo mooi op samen.
  Kan me voorstellen dat je liever achter de camera staat, heb dit zelf ook wel een beetje 😉

 10. Kelly 14 april 2016 at 19:06 #

  Prachtige beelden!!

 11. Iris Vank 14 april 2016 at 19:23 #

  Ik wilde dit met Maan ook, maar de mooiste bloesem is alweer weg! 🙁 Wachten op de rhododendrons..

 12. Mireille 15 april 2016 at 10:26 #

  Lief!

 13. R 15 april 2016 at 13:11 #

  Ik heb vergelijkbare foto’s met mijn moeder toen ik klein was, en het zijn mijn meest dierbare foto’s ooit!

 14. Lottes Anekdotes 15 april 2016 at 18:29 #

  Mooi hoor, grote liefde tussen mama en zoon 🙂

 15. Joolzz 17 april 2016 at 10:34 #

  Wat een lieve foto’s! #koesteren

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.