Kerst DIY I: glass & vintage ornaments

kerst DIY zilverblauw.nl

De leukste DIY’s zijn, vind ik, projecten waar je echt een beetje moeite voor moet doen. Die je niet zomaar bij elkaar knutselt met spullen uit de dichtstbijzijnde bouwmarkt (de posterhouder was wat dat betreft een waardeloze DIY, gelukkig was ‘ie wel nuttig). Met deze kerstvitrine begon ik maanden geleden al. Ik zocht de mooiste vintage kerstballen bij elkaar op marktplaats en bij de kringloop en verzamelde glazen servies om te stapelen.

For me, the nicest DIY’s are the ones that actually ask some commitment, like this one. For months I collected vintage ornaments and crystal glassware. I made smalls stacks and placed the ornaments on top. I like the collection better without the showcase, but unfortunately, so does Pjoes the Siamese. Wish you a happy Monday!

Kerst DIY zilverblauw.nl

Eigenlijk vind ik de stapel mooier zonder vitrine, maar sinds we Pjoes hebben durf ik niet eens meer een kerstboom neer te zetten, laat staan een stapel onbeschermd glas met kerstballen erop. Ik denk dat ik niet veel hoef uit te leggen over hoe je dit soort stapeltjes maakt: verzamel glaswerk (kristal is het mooist en je tikt het heel goedkoop op de kop bij de kringloop) en mooie kerstballen, al dan niet vintage en maak stapeltjes. Al het glaswerk en de kerstballen die ik gebruikte zijn tweedehands, behalve het kleine groene vissenflesje, dat is van Serax en kocht ik hier.

Kerst DIY zilverblauw.nl

Mocht je ook een kerstvitrine maken geïnspireerd op deze, dan vind ik het hartstikke leuk om je creatie te zien. Tag me op Facebook of Instagram en/of gebruik #zilverblauw. Wens jullie allemaal een fijne maandag! Vanavond komt Sinterklaas nog langs bij ons en daarna is er ruim baan voor alle kerstspullen, hoera!

Hier nog een paar van mijn favoriete kerst DIY’s, mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie:

Piekenstolp
Simpele kerstkrans
Kaneelhangers

, , ,

7 Responses to Kerst DIY I: glass & vintage ornaments

 1. Petra 5 december 2016 at 11:56 #

  Zo mooi!

 2. Nicole 5 december 2016 at 16:57 #

  Wat heb je dat weer mooi gemaakt!

 3. Marlous 5 december 2016 at 20:04 #

  Dit is echt een diamant en een sundae Anki! <3

 4. Eefje 6 december 2016 at 14:16 #

  Geweldig mooi kunstwerk!

 5. Marieke | WitWonen 6 december 2016 at 19:01 #

  Wat een vrolijkheid in een doosje :D. Erg mooi!

 6. Eva 7 december 2016 at 15:18 #

  Och wauw wat een gaaf idee zeg!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kerst round-up: het beste voor kerst van andere bloggers - Eenig Wonen - 25 december 2016

  […] blogt op Zilverblauw, voor kerst maakte zij een prachtig stilleven van glas en oude kerstballen. Op haar blog vind je foto’s van haar kleurrijke interieur, haar jongens en sinds kort ook […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.