DIY posterhanger

kerstposter zilverblauw

Als je, net als ik, houdt van grote posters, loop je vaak tegen hetzelfde probleem aan: er is geen lijst voor te vinden. In deze blogpost vertel ik hoe ik mijn grotere posters ophang of neerzet en laat ik stap voor stap zien hoe je snel, eenvoudig en goedkoop een posterhanger maakt voor onze nieuwe grote kerstposter ‘Let it snow!’.

kerstposter zilverblauw

Er zijn grofweg drie manieren om een grote poster die niet in een standaard lijst past op te hangen/neer te zetten:

 • bestel een lijst op maat, dat kan onder andere bij de online lijstenservice van HEMA. Ik bestel daar regelmatig lijsten, ze maken ze precies voor je op maat. De lijsten zijn betaalbaar en de kwaliteit is prima, een beetje vergelijkbaar met de lijsten van IKEA.
 • Plak de poster op een op maat gemaakte houten plaat. Bij de bouwmarkt kunnen ze platen hout tot op de millimeter voor je op maat zagen. Dit doe ik vaak als ik de poster neer wil zetten. Ik raad je aan geen lijm te gebruiken voor de bevestiging, want dan heb je kans dat de plaat krom trekt. Meestal bevestig ik mijn posters met dubbelzijdige tape.
 • Maak een latjessysteem zoals hierboven op de foto. Dit is verreweg de makkelijkste en goedkoopste manier om een grote poster op te hangen. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dat doet.

kerstposter zilverblauw

DIY posterhanger
Nodig: een lat, (bouwmarkt) wij gebruikten voor deze posterhanger een latje van 7x27mm. Je kunt ook eventueel een plint gebruiken. Magneetband inclusief metaalband (bouwmarkt) twee schroefhaken (bouwmarkt of online) en een lintje/touwtje (de lintjes ik gebruikte komen van wowgoods).

Doen: laat de lat op maat zagen bij de bouwmarkt, dat doet vrijwel elke bouwmarkt met plezier en meestal gratis voor je. Voor onze kerstposter laat je de lat in delen van 84cm zagen. Zorg dat je minstens vier latjes van 84 cm hebt. Plak het magneetband op twee stukken lat en het metaalband op de andere twee stukken. Laat je al dan niet hinderen door een bemoeizuchtige kat.

kerstposter zilverblauw

Schroef de twee schroefhaken in een van de latjes (aan de bovenkant). Je kunt dit meestal gewoon met de hand doen. Bevestig tot slot het lint. Tadaa, je posterhanger is klaar! In de vorige blogpost kun je zien dat ik de latjes wit verfde, dit kun je ook nog doen als je wilt.

kerstposter zilverblauw

Fijne zondag!

, , , ,

17 Responses to DIY posterhanger

 1. dingen die fijn zijn 27 november 2016 at 13:46 #

  Tof!

 2. Anna 27 november 2016 at 14:18 #

  Ideaal dit! Niet alleen makkelijk, het ziet er ook nog eens super mooi uit. Echt weer eens iets anders dan een lijst. Deze ga ik eens even opslaan, fijne tip.

 3. Karlien - Polished Cats 27 november 2016 at 17:46 #

  oh wauw zo leuk gedaan!
  echt een fijn idee

  liefs
  Karlien

 4. Kelly 27 november 2016 at 19:01 #

  Ziet er gezellig uit! 🙂

 5. Alet 27 november 2016 at 20:45 #

  Een prachtige kerstposter en geweldig idee om deze zo op te hangen.

 6. D'abord Roze 28 november 2016 at 11:06 #

  Bedankt voor de tip, dat moeten we eens proberen. De poster is zo WAUUUUUWIE!

 7. Tamara 28 november 2016 at 22:47 #

  Ik heb als latjes gewoon van die roerstokjes voor verf gebruikt en het aan het poster vastgemaakt met dubbelzijdig foam tape. Allebei van de action, cheaper kan je het niet krijgen 🙂

 8. Henrieke 29 november 2016 at 22:27 #

  Oei slim! Ik heb weleens op die manier een boekje gebonden, maar dan ging er gewoon een schroef doorheen 🙂 dit ga ik vaker gebruiken!

 9. Anna Maria 30 november 2016 at 07:04 #

  Makkelijk en super top uiterlijk! Dankjewel voor de tip.

 10. Marieke 1 december 2016 at 20:29 #

  Wat een toffe poster! Love it. X

 11. Pien 8 januari 2017 at 21:38 #

  Bedankt voor deze duidelijke en eenvoudige DIY. Ik heb hem vandaag zelf gemaakt en dit ging heel gemakkelijk met jullie beschrijving. Ik ben heel blij met het resultaat!

 12. DvO 14 februari 2017 at 10:58 #

  Hallo,

  Ik vroeg me af waar je de tapes vandaan hebt. Ik kan ze niet meteen vinden en of ik ben alsnog een stuk duurder uit dan als ik een kant en klare zou kopen. 🙂
  Mijn dank is groot.

  Groetjes

 13. Anki 14 februari 2017 at 11:11 #

  Hoi, er staat een link in de tekst waar je op kunt klikken. Als je dat doet, zie je dat ik de magneetband bij Karwei heb gekocht voor 8,69. Klik dus op ‘magneetband inclusief metaalband’ om naar de site van Karwei te gaan en het product te bekijken. Het product is niet online te koop, je moet er echt voor naar een fysieke Karwei. Succes!

 14. Annemieke 26 juli 2017 at 21:24 #

  Bedankt voor de tip! Heb em nagemaakt en werkt super! Zo kan er later ook nog eens een andere poster in. BEDANKT!!!

 15. Suzanne 3 augustus 2018 at 16:13 #

  Moest heel hard lachen om je kat-opmerking, dank! En ik ga dit project ook binnenkort uitvoeren!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekend happiness #22 - Bringing Happiness - 16 december 2016

  […] Zilverblauw deelt een hele simpele DIY om (grote) posters op hangen. Ik heb hem zelf gemaakt en het is zo simpel en handig! ▲ Sheila […]

 2. De leukste manieren om posters op te hangen | Oktoberdots Blog - 15 augustus 2017

  […] Wil je liever écht een originele manier om je poster op te hangen en hou je van knutselen? Maak dan dit geweldige ouderwetse houten poster-ophangsysteem, geïnspireerd door oude schoolkaarten! Op internet kun je genoeg DIY’s vinden. Volg bijvoorbeeld deze handige uitleg van Zilverblauw! […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.