Discobal

discobal zilverblauw.nl

Een paar maanden geleden lagen bij een grote kringloop bij ons in de buurt twee grote discoballen. Ik zag ze meteen toen ik binnen kwam. Nu heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met de discobal: in de tijd dat ik als artiest werkte kon ik helemaal gék worden van al die schitterende lichtjes als er een lamp op zo’n bal gezet werd (tel daarbij op dat ik nooit goed ben geweest op hoge hakken en ik dus altijd bang was dat ik zo, hop, tussen al die lichtjes mis zou stappen en mezelf ongelukkig en zeer onflatteus ten val zou brengen). Nu ik al een tijdje nauwelijks nog optreed doen die ballen me juist weer denken aan die tijd en alle leuke herinneringen die ik er maakte.

A couple of months ago I spotted two vintage disco balls at a local thriftstore. I didn’t buy them and regretted it almost instantly. When I went back to the store the other day the disco balls were -obviously- gone. Of course I kept thinking about them. Nothing haunts us like the things we didn’t buy. So you probably understand that I’m really happy with my latest Marktplaats (the Dutch Craigslist) find: a vintage disco ball for only ten euros. Yes!

discobal zilverblauw.nl

Ik kocht de discoballen niet, die dag bij de kringloop. Ik had mezelf op een strak ik-wil-ooit-verhuizen-dus-geen-troep-in-huis-en-geld-besparen-regime gezet, dus liet ze netjes liggen, maar eenmaal thuis merkte ik dat de discobal zich stevig verankerd had in mijn hoofd. Natuurlijk waren ze weg toen ik een dag later terugging.

In de maanden die daarop volgden zag ik overal discoballen. Ik zag ze hangen in winkels in Amsterdam, vond honderden discobal-plaatjes op Pinterest en er bleken zelfs discobal-drinkbekers! Gelukkig vond ik deze week mijn eigen vintage discobal voor een tientje op marktplaats. Hij mist wat spiegeltjes en kan wel wat aandacht gebruiken, maar ik ben er zó blij mee!

discobal zilverblauw.nl

, , , ,

8 Responses to Discobal

 1. Lonneke 14 december 2016 at 11:07 #

  Tof! Het voelt een beetje als jeugdsentiment. Leuk dat je er alsnog een hebt weten te scoren. Ga je hem ophangen?

 2. Lisa 14 december 2016 at 11:12 #

  Grappig!! Ik heb er toevallig 2 gekocht!! Een voor het draai mechanisme (je weet nooit wanneer je dát nodig hebt) en een omdat hij maar een euro was!

 3. Alet 14 december 2016 at 12:49 #

  Hoe vaak ik bij nader inzien wel niet denk; had ik het toch maar mee genomen………….
  En ja, dan ga je terug en is het er niet meer.
  Tof dat je de feestelijke discobal uiteindelijk toch nog vond!
  X

 4. my_colored_life 14 december 2016 at 14:06 #

  Gaaf! Ik voorspel een overkill aan discoballen binnenkort op IG 😉

 5. claudette 14 december 2016 at 17:40 #

  Hahahaha ja ik voorzie ook een discobal rage aankomen. Maar super leuk zo’n bal, bij ons hangt hij met oud en nieuw altijd aan het plafond!

 6. Afke Spies 14 december 2016 at 19:01 #

  Hij is leuk!

 7. Fem 27 december 2016 at 22:49 #

  Ik heb een discobal gekregen voor de babykamer. Van mij hoeft mijn partner niet het lichtding en draaiing op te hangen, alleen de spiegelbol. Met een beetje geluk wil hij ook glitter op de muren smeren, zodat ik als ik er om drie uur ‘s nachts zit, genoeg dingen heb om vrolijk van te worden.

 8. Fem 30 december 2016 at 18:59 #

  Ik heb een discobal gekregen voor de babykamer! Wij gaan hem waarschijnlijk ophangen zonder lichtjes en draaimechanisme, dus alleen de spiegelbol.

  Als ik mijn partner dan ook nog kan overtuigen dat er echt een glittermuur moet komen, hebben we een kamer waar ik gelukkig van word, hopelijk ook om 3 uur ‘s nachts. Voor mijn partner komen er voetbalposters 😛

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.