Bijna vakantie

Moonwalk Teddybear, by zilverblauw.nl

Ik zou liegen als ik tegen jullie zou zeggen dat ik het fantastisch vind, het fulltime zelfstandig ondernemerschap. Het gaat goed met Zilverblauw, maar soms heb ik het idee dat ik langzaam gek aan het worden ben. De werkdagen stoppen nooit, zijn vermengd met stukken moederschap (dat ook nooit stopt) en ik doe mijn best om 150 functiegroepen (administratrice, schoonmaakster, telefoniste, chauffeur, juriste en o ja, ik deed eigenlijk ook nog iets creatiefs) in een soort van 24/7 baan te stoppen. Gelukkig is het bijna vakantie.

Although I love my job and Zilverblauw is doing great, I have to admit that I struggle with being a fulltime entrepreneur. It’s the combination with motherhood that makes my (work)days never-ending, our kids nagging all day (and us nagging at them) and my house a total mess. It’s all about letting go, I guess. And about the upcoming summer vacation, that hopefully will bring us our much-needed break. The cool wall stickers are from the brand Moonwalk Teddybear and made by Mathilde, a mother that seems to handle the entrepreneurship way better than I do. Have a great weekend!

Moonwalk Teddybear, by zilverblauw.nl

Ik werkte dus nogal veel afgelopen tijd en worstelde met het één en ander, vandaar de relatieve stilte hier (ik probeer wel dagelijks op Instagram en Facebook te zijn, dus mocht je me hier missen volg ons dan daar). Om mezelf eraan te herinneren wat een voorrecht het is om mooie dingen te kunnen maken, plakte de druppelstickers van Moonwalk Teddybear naast ons Tomadorekje. Ze zijn gemaakt door Mathilde, zo’n typische ‘girlboss’ die het moederschap moeiteloos lijkt te combineren met het zelfstandig ondernemerschap. Ze ontwierp de muurstickers zelf en bracht ze ook helemaal zelf op de markt. Dat vind ik cool. En bemoedigend, dat ook. Wens jullie allemaal een fijn, rustig weekend!

Moonwalk Teddybear, by zilverblauw.nl

Moonwalk Teddybear, by zilverblauw.nl

, , ,

11 Responses to Bijna vakantie

 1. Milou 22 juli 2016 at 14:28 #

  Je bent een bikkel! XX

 2. dingen die fijn zijn 22 juli 2016 at 14:55 #

  Mooi! Fijne vakantie! Misschien in het Staal…
  Wij moeten daar ook dringend bij in de buurt gaan wonen 🙂

 3. Ruth 22 juli 2016 at 14:59 #

  Ik heb super veel bewondering voor powervrouwen zoals jij! Ik krijg al paniek als ik eraan denk hoe ik dat zou moeten doen met een heel gezin erbij! Dat het nooit stopt kan heel naar zijn he. Een virtueel schouderklopje uit t Zeeuwse! En fijne vakantie!

 4. Vera 22 juli 2016 at 16:51 #

  Oh zooooo herkenbaar dit, Anki! Het lijkt de ultieme droom: fulltime zelfstandig ondernemer, maar er komt zoveel bij kijken dat allemaal geen rozengeur en maneschijn is. Wás het inderdaad maar zo: dat je ook echt fulltime mooie dingen aan het maken was en niet het schoonmaken, BTW-aangiftes en acquisitie erbij hoefde te doen (to name a few). Maar je mag daarom des te meer trots zijn op de keuze die je hebt gemaakt want je doet het mooi wel allemaal! Straks is het lekker vakantie en dan krijg je weer rust in je hoofd. En die gekte: die komt bij tijd en wijlen terug, maar hij is er soms ook een tijdje niet 😉

 5. Moonwalk Teddybear | Mathilde 22 juli 2016 at 19:28 #

  Wat hangen ze daar mooi! En bedankt voor het compliment! Superlief!

 6. Afke 22 juli 2016 at 23:06 #

  Ik bewonder je wel voor alles wat je doet. Maar ik snap dat je aan vakantie toe bent, het werk stopt nooit. Geniet ervan en fijne vakantie!

 7. Patty 23 juli 2016 at 06:39 #

  Lieve Anki,

  Je bent geweldig. Geniet van jullie vakantie en wie weet zien we elkaar nog. Rust lekker uit.

  Dikke kus Patty

 8. Lizet 23 juli 2016 at 12:25 #

  Herkenning hoor! Ik ben dan nog geen moeder, maar het hebben van een eigen bedrijf & nog 3-9 uur werken voor een baas verdeeld over 3 dagen eist soms ook zijn tol. En ik ben ook bijna altijd aan het werk… Ik plan altijd vakantie in September, dan ben ik er echt aan toe & kan ik een week echt niks doen, heerlijk! Daarna kan ik er weer tegenaan 🙂 Gelukkig doen we leuke dingen, daar moeten we maar aan vasthouden 😉
  En je doet je best, toch? Meer kun je niet doen 🙂 Heel veel plezier op jullie vakantie, geniet ervan!

 9. Suzanne 24 juli 2016 at 19:48 #

  Je hoeft niet alles zelf te doen he? Boodschappen laten thuisbezorgen, een schoonmaakster en een boekhouder die de administratie uit handen neemt geeft een hoop lucht en meer ruimte voor focus zodat het zichzelf op de lange termijn terug betaalt. Ondernemen is ook delegeren 😉

 10. Alet 24 juli 2016 at 21:27 #

  Het lijkt me een prachtige uitdaging, het zelfstandig ondernemerschap maar dat het ook best moeilijk is wil ik best geloven!
  Ik wens jullie in ieder geval alvast een hele fijne vakantie!

 11. Christien 28 juli 2016 at 20:30 #

  Geen zelfstandig ondernemer meer maar ik herken het helemaal .Onlangs net gestopt met mijn avondwerk omdat het niet meer bol te werken was met mijn werk overdag en in het weekend naast ons gezin en huishouden.
  Laten we eerlijk zijn geld kun je altijd gebruiken maar je leeft maar één keer en balans is zo belangrijk anders raak je het perspectief kwijt.
  Hele fijne vakanie geniet er lekker van,
  ik vond die periodes altijd een eyeopener 😉

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.