Tallinn I

Tallinn, by zilverblauw.nl

Tallinn, by zilverblauw.nl

Tijdens mijn bezoek aan Helsinki namen Cristian en ik de boot naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Tallinn staat bekend om zijn mooie pastelkleurige gebouwen en ligt op ongeveer twee uurtjes varen vanaf Helsinki.

During my trip to Helsinki, Cristian took me to Tallinn, the capital and largest city of Estonia. It’s takes only two hours by boat from Helsinki to get there. Tallinn is famous for it’s medieval Old Town, a UNESCO World Heritage Site. We enjoyed walking through the old streets, taking photo’s. Cristian and I had a drink in one of the medieval taverns (which reminded me of Games of Thrones) and I fell in love with the pink (!) unicameral parliament of Estonia.

Tallinn, by zilverblauw.nl

Tallinn, by zilverblauw.nl

In de oude binnenstad Vanalinn vind je veel prachtige oude panden uit de middeleeuwen. De hele wijk is UNESCO-werelderfgoed, mede omdat bijna alles authentiek is gebleven. Zo dateert het stadhuis van 1404 en zijn er zelfs gebouwen uit de veertiende eeuw bewaard gebleven. In Vanalinn vind je nauwelijks grote winkelpanden achter de oude gevels en bijna geen auto’s. We dronken wat bij een oude herberg in een Middeleeuws pand (ik waande me in Game of Thrones), bewonderden het roze (!) parlementsgebouw en genoten van alle fijne pastelkleuren. Ik maakte zoveel foto’s dat ze niet in één blogpost pasten, dus morgen kan ik nog wat meer laten zien. Voor nu een fijne avond!

Tallinn, by zilverblauw.nl

Tallinn, by zilverblauw.nl

, , ,

7 Responses to Tallinn I

 1. Rensina Steursma 12 mei 2016 at 19:48 #

  Wauw wat een prachtige stad!
  Zo mooi al die kleurige gebouwen.

 2. Jennifer 12 mei 2016 at 21:47 #

  Waauuuww mooie foto’s! Echt heel mooi die kleurtjes (past bij de kleur van je blog haha)

 3. Alet 13 mei 2016 at 06:12 #

  Prachtig. Wel grappig, deze voorstelling had ik helemaal niet van Helsinki (Finland). Het doet erg zuiders aan………….

 4. Babette | StudioBabsie 13 mei 2016 at 08:11 #

  Wauw wat gaaf, al die pastel kleurige gebouwen! Heel inspirerend!

 5. dingen die fijn zijn 13 mei 2016 at 11:29 #

  The grand Budapest hotel 🙂

 6. Chrissie 13 mei 2016 at 22:57 #

  Prachtig! Wat zal het met sneeuw ook mooi zijn! Leuk om zo mee te genieten.

 7. Barbara 16 mei 2016 at 02:32 #

  Leuk!! Heel erg mooi ook, en idd, wat een prachtige kleuren!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.