Crassula Ovata

Crassula Ovata, by zilverblauw.nl

Om eerlijk te zijn gaat de ‘plantenhype’ een beetje aan mij voorbij. Kleine plantjes vind ik nog wel leuk, maar daarna groeien ze vaak uit tot lange sprieten die in de verste verten niet meer lijken op het schattige plantje dat ik kocht. Of ze blijken ineens heel veel water nodig te hebben, dat ik ze vergeet te geven. De enige planten waar ik echt van hou zijn sterke, vormvaste planten zoals de sanseveria (tot hilariteit van mijn moeder, die sanseveria’s afzichtelijk en ouderwets vindt) en vetplantachtigen.

After taking the first photo of this post in Paris, I fell in love with the Crassula Ovata, a simple, sturdy succulent. I love to have one bigger plant in our home and since our ficus died of neglect (I guess I’m not a a good plant mother, only the really tough ones like the sanseveria survive) I was looking for a replacement. I found the Crassula at marktplaats, a Dutch auction site, and bought it from a man who took care of it for over 25 years. The lightning mirror is from Bride & Wolfe, I found it on Pinterest and couldn’t resist buying it (that’s what Pinterest does to me sometimes). Hope you all have a happy Sunday evening. 

Crassula Ovata, by zilverblauw.nl

Jarenlang hadden we een grote sanseveria in huis, totdat ik de oranje pot waarin hij stond niet meer zo mooi vond. Daarna hadden we de ficus, die het niet overleefde en die ik eigenlijk ook iets te frivool vond en toen een hele tijd niks, buiten de kleine plantjes en onze cactus.

Totdat ik in Parijs verliefd werd op deze plant, de Crassula Ovata. Of eigenlijk werd ik geloof ik gewoon verliefd op de eerste foto van deze blogpost, die ik maakte van een restaurant in Parijs en die me kennelijk nogal heeft geïnspireerd de afgelopen tijd, want als je goed kijkt zie je ook een roze Evian-kratje staan. Grappig hoe inspiratie soms werkt.

Crassula Ovata, by zilverblauw.nl

De Crassula Ovata is een sterke vetplantachtige die weinig water nodig heeft. Hij groeit langzaam (deze is al 25 jaar oud!) waardoor hij vormvast is en kan prima overleven onder niet-ideale omstandigheden. Klinkt als de perfecte plant voor ons. Ik vond onze nieuwe aanwinst op Marktplaats en ben ‘m op gaan halen bij een meneer die de plant heeft opgekweekt uit een stekje, wat overigens echt weer een fantastisch Marktplaats-verhaal is (die man ging helemaal los tegen me over z’n hobby) maar dat zal ik bewaren voor een andere keer.

Crassula Ovata, by zilverblauw.nl

De bliksemspiegel aan de muur is van het Australische merk Bride & Wolfe, ik kocht ‘m online nadat ik er eerst een aantal weken verlekkerd naar had gekeken op Pinterest. Wat dat betreft is Pinterest een verleidelijk medium. Wens jullie allemaal een fijne zondagavond!

, , , ,

14 Responses to Crassula Ovata

 1. gerhilde maakt 21 februari 2016 at 20:12 #

  Ik dacht eigenlijk dat je blog over de bliksem ging gaan (die me sterk doet denken aan David Bowie). Ik ben ook fan van sanseveria’s, ouderwets of niet. Deze plant is ook geweldig!

 2. Anki 21 februari 2016 at 20:19 #

  @Gerhilde het klinkt ook wel een beetje als een toverspreuk: ‘Crassula Ovata!’ en dat je dan een gekleurde bliksemschicht ziet, haha. Ik denk overigens dat er bijna niemand is die nog naar bliksemschichten kan kijken zonder aan David Bowie te denken. 😉

 3. Lotte 21 februari 2016 at 20:46 #

  Ik ben gék op sanseveria’s!

 4. Fleur 22 februari 2016 at 09:25 #

  Klinkt inderdaad als de ideale plant! En zo’n man die hem met al zijn liefde zelf opkweekte: fantastisch, dan doe je vast éxtra je best om deze plant nog eens 25 jaar te laten leven! En die spiegel.. Ben een poos verliefd geweest op het ijsjes. En nu ik ‘geweest’ typ, geloof ik mezelf niet haha! Vind bestellen aan de andere kant van de wereld altijd eng. Wat was jouw ervaring?

 5. Jesuishert 22 februari 2016 at 09:30 #

  Ik kan ook weinig met planten binnen omdat ik zo’n bloemenmens ben! Bloemen kunnen me echt raken! Planten buiten zijn overigens top!

 6. Lidia 22 februari 2016 at 10:38 #

  Wat een prachtige plant! En ik ben benieuwd naar het marktplaatsverhaal;-). Leuk idee om planten via marktplaats op te halen, superslim eigenlijk..

 7. Yzette 22 februari 2016 at 10:42 #

  Ja Bowie schoot door m’n hoofd bij dit mooie plaatje en de plant knalt van de foto af, Wow! Hier wordt door mijn meis aan Harry Potter bij bliksemschichten en idd de naam van de plant lijkt een toverspreuk :)) benieuwd maar je marktplaatsverhaal! X

 8. Anki 22 februari 2016 at 11:13 #

  Dank allen! @Fleur ik bestel al jarenlang van alles wereldwijd en zelf verzenden we ook wereldwijd. De meeste problemen hebben we met de post hier in NL 😉 Buitenland eigenlijk altijd probleemloos. Als je zekerheid wilt, betaal dan met Paypal dan heb je kopersbescherming. Het ijsje staat overigens al een hele tijd op mijn Pinterestbord, prachtig is die ook!

 9. patricia van pop-a-porter 22 februari 2016 at 13:05 #

  de crassula ovata is ook mijn favoriet ! Ik heb ook zelf bio flesjes voeding gemaakt als je wat extra voeding in je plant Will geven, die werk heel goed bij dit plant. Mijn lijk al zo groot als deze maar is alleen 10 jaar oud. ( je kan de flesjes bij Wildernis Amsterdam vinden )
  Met dit plant kan je ook makelijk stek maken, alleen moet je de ‘bladen’ niet direct in de grond plaatsen, moet je die stukje laten drogen en dan komt de wortels uit, klaar om in een nieuw pot te gaan !

 10. Marlous 22 februari 2016 at 20:05 #

  Ik blijk twee van die gasten te hebben staan, kocht ze ooit eens bij AH. Wat leuk, nu weet ik hoe ze heten! (En hoe groot ze kunnen worden, vet!) Dat verhaal van die man vind ik nu al goed, trouwens xD xx

 11. Astrid 22 februari 2016 at 21:39 #

  Wat een mooie plant! Doet me een beetje denken aan een uit de kluit gewassen bonzai boompje. Marktplaats levert volgens mij vaak de mooiste verhalen op.

 12. gras vd buren 24 februari 2016 at 21:47 #

  Niets mis met een Sanseveria hoor. Ik vind ze mooi 🙂

  Liefs Mickey

 13. Maaike 24 februari 2016 at 22:01 #

  De frivole ficus. haha.

 14. Esszimmer Planerin Dora 26 februari 2016 at 17:52 #

  The living room is so fresh and cosy, and with the green plants, simply perfect,
  Kind regards, Dora

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.