Give-away: 5x een Ficus Ginseng voor in huis

mooiwatplantendoen, by zilverblauw.nl

Als je me drie jaar geleden had verteld dat ik vandaag de dag meer dan vijf planten in huis zou hebben, zou ik het niet hebben geloofd. Voor mijn gevoel hebben planten lang een wat stoffig imago gehad en ik heb niet bepaald groene vingers. Tegenwoordig is van dat stoffige imago weinig meer te merken, planten (en voor mij dan vooral kleine plantjes zoals cactussen en vetplantjes) zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Ik vind het ideale sfeermakers. Als je mijn blog al wat langer leest, herinner je je misschien onze grote Sanseveria nog wel. Hij verhuisde naar de veranda omdat ik z’n pot beu was, maar eigenlijk misten we het wel, zo’n wat grotere plant in huis.

mooiwatplantendoen, by zilverblauw.nl

De plant die je hier op de foto ziet is de Ficus Ginseng. Net zoals de Sanseveria die er eerst stond is het een taaie plant, die gemakkelijk kan overleven in de schaduw. Daarbij is ‘ie heel gemakkelijk in onderhoud: zorgen dat de kluit niet uitdroogt is het enige dat je hoeft te doen.

Als je op zoek bent naar inspiratie om planten in je eigen interieur toe te passen, ga dan eens kijken op mooiwatplantendoen.nl Je vindt op deze site een heleboel inspiratie en leuke interviews met onder andere Judith van Urban Jungle Bloggers. (ook een heel leuk initiatief om te volgen!)

mooiwatplantendoen, by zilverblauw.nl

Omdat de Ficus Ginseng de woonplant van de maand juli is, mag ik vijf planten weggeven aan mijn bloglezers. Wil je kans maken op zo’n mooie plant voor in je huis? Laat hieronder, op Facebook of op Instagram een reactie achter. Ik maak de winnaars volgende week woensdag 8 juli bekend. Fijne dag allemaal, geniet van de zon!

The ficus Ginseng is plant of the month over at mooiwatplantendoen.nl, so they asked us if we wanted to give-away 5 plants to our (unfortunately only Dutch, I’m sorry) blogreaders. Mooiwatplantendoen.nl is a platform where you can finds loads of inspiration on how to use plants in your interior. Happy Wednesday! (We’re having a heatwave here in Holland so you’ll find me at the fen.)

Deze blogpost is in samenwerking met Blogtoday. Samenwerkingen als deze maken Zilverblauw mede mogelijk, bedankt voor jullie begrip & support.

71 Responses to Give-away: 5x een Ficus Ginseng voor in huis

 1. Michelle 2 juli 2015 at 10:30 #

  Wat een leuke plant. En nog beter dat ie tegen een stootje kan.

 2. Nelleke 2 juli 2015 at 10:49 #

  Hee wat leuk, ik denk dat ik misschien dan toch nog groene vingers krijg.. 🙂 Wil wel graag zo’n plant

 3. Marguerita 2 juli 2015 at 10:58 #

  Mooi plant, wij hadden er een die het niet heeft overleefd omdat hij te donker stond. Mocht ik een nieuwe winnen, dan komt hij dichter bij het raam te staan.

 4. Kirsten 2 juli 2015 at 12:56 #

  Mooi! Kom maar in mijn groene vingers!

 5. Esther 2 juli 2015 at 13:26 #

  Ik win graag deze leuke plant!

 6. Adila 2 juli 2015 at 14:44 #

  Prachtige plant! Die zou mooi in de woonkamer staan!

 7. Sarah 2 juli 2015 at 17:33 #

  Klinkt fijn, een plant die mijn non-groene vingers niet kunnen vermoorden! (plus hij is heel mooi! ik win hem graag!)
  Beetje veel uitroeptekens maar dat krijg je met zo’n leuke actie!

 8. Patty Vd Bogaard 2 juli 2015 at 20:29 #

  Een hele mooie plant. Helaas, heb ik geen groene vingers. Mocht ik m winnen, adopteer je hem dan weer als hij dood dreigt te gaan? ????

 9. Kirsten 2 juli 2015 at 21:03 #

  JA! Graag! Alles komt met veel liefde het huis binnen, krijgt water, en praat er nog net niet tegen. En dan komt er een moment, geen idee hoe, maar dan komen er zielige blaadjes, en uiteindelijk is heel de plant dat.
  Behalve bij éen (vet-achtige?)plant (gekocht tijdens een fietstochtje bij een huis, kwestie van geld in de brievenbus en doorfietsen), en die staat er dus ook al een paar jaar. Tijd voor nog zo’n overlever!

 10. Karen 2 juli 2015 at 23:42 #

  Ik doe graag mee! Wij houden van planten en het huis staat al vol cactussen, dus we kunnen wel eens iets anders gebruiken 🙂

 11. Sue 3 juli 2015 at 08:29 #

  i love your blog! Where is the angular pot from? Ive been looking and can’t find anything similar.

 12. Karin 4 juli 2015 at 12:56 #

  Mijn vriend zou hem te gek vinden staan in ons huis. Dus ik doe graag mee. De bloempot is overigens ook te gek!

 13. katriend 4 juli 2015 at 15:17 #

  Die plant is mooi! Een aanwinst voor het huis.

 14. KOPERROZE 5 juli 2015 at 08:17 #

  Wat groen in huis doet echt wel veel. Super die tips, ik vind planten kiezen 1 van de moeilijkste dingen. Leuke winactie. Hoe sterk de plant ook is, ik denk niet dat hij een postreis overleeft tot hier 🙂

 15. Joan 5 juli 2015 at 10:15 #

  Met een kruipende kleine en een nieuw huis op komst, kan ik wel wat stevige frisse groenheid gebruiken. En naast praktisch is de ficus natuurlijk ook heel erg leuk! Dus ja graag 🙂

 16. Merette 5 juli 2015 at 15:25 #

  Ik ben net verhuisd en ons huis kan wel een beetje groen gebruiken. Dus deze fiscus zou mooi zijn!

 17. Arianne 5 juli 2015 at 22:21 #

  Wauw die ficus ginseng zal mooi staan in onze net opnieuw ingerichte woonkamer. Graag doe ik mee om er eentje te winnen.

 18. SBZ Interieur Design 6 juli 2015 at 10:23 #

  Top styling. Worden wij vrolijk van, lekker zomers! Mooie woonplant trouwens ook.

 19. Ageeth Mooij 6 juli 2015 at 13:52 #

  Ik vind de Ficus Ginseng ook mooi en er staat een vintage bloempot klaar 🙂

 20. Chantal 7 juli 2015 at 13:41 #

  Jaa, die zou hier zo gaaf staan! Ik weet al een mooi plekje!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.