Friday favorites

Piet Hein Eek, by zilverblauw.nl

Soms denk ik dat ik liever in Amsterdam (of in de randstad) zou willen wonen, omdat ik het gevoel heb dat het daar ‘gebeurt’. Wat er dan precies zou moeten gebeuren weet ik eigenlijk niet. Het is meer dat iedereen dat altijd zegt. Afgelopen week had ik een afspraak met een collega waar ik vroeger vaak (en nu nog af en toe) mee optreed, zij woont in Rotterdam. We lunchten op een terrasje in ons dorp. Ik had het met haar over dat gevoel. ‘Raar eigenlijk’, zei ze, ‘ik heb dat juist omgekeerd. Ik zou juist hier willen wonen. De rust, de bossen, ruimte. Geen herrie de hele dag.’ Kennelijk willen we dus allemaal wat we niet hebben.

Dat gevoel probeerde ik afgelopen week vast te houden. Ik ging met Lonneke en Ilaria lunchen bij Piet Hein Eek en realiseerde me hoe fijn het is om daar vlakbij te wonen. En vlakbij Eetbar Dit, Daily Poetry, heel veel mooie bossen, heide en Staalbergven. Wat hebben we het goed.

Piet Hein Eek, by zilverblauw.nl

Some photo’s I made at Piet Hein Eek, where Lonneke, Ilaria and I had lunch. Enjoy the weekend!

Piet Hein Eek, by zilverblauw.nl

In ‘Friday favorites‘ deel ik foto’s en tekst die me in de week ervoor opvielen. Fijn weekend allemaal, hopelijk komt de zon weer terug!

More Friday Favorites.

, , , , , ,

6 Responses to Friday favorites

 1. Stephanie 31 juli 2015 at 12:56 #

  Zo fijn daar.

 2. Elsbet | La Vie Pure 31 juli 2015 at 19:53 #

  Wat een prachtige plek weer!

 3. Nienke 1 augustus 2015 at 09:56 #

  Amsterdam vind ik geweldig om naartoe te gaan… en aan het eind van de dag weer eruit. 😉
  Ik denk dat je inderdaad altijd wel blijft verlangen naar het tegenovergestelde, het andere ‘extreme’, ook al zit je nog zo op je plek… en dat geeft niet, zolang je jezelf maar regelmatig kunt blijven voeden met zo’n stedentrip. 😉

 4. Elisa van Propvol 1 augustus 2015 at 10:03 #

  Wat een prachtige plek, ik kom uit een dorp woon nu aan de rand van de stad. Maar ik blijf echt een dorpsmeisje hoor 😉 Vind de stad gouw te druk.

 5. Dani 1 augustus 2015 at 11:52 #

  Ik denk dat je heel fijn zit daar. Ik heb het idee dat Eindhoven/Den Bosch etc. juist fijne steden zijn om dichtbij te zitten als je het stadse om je heen wil, maar tegelijkertijd heb je de ruimte en rust. Het mooiste van Den Haag vind ik het strand, ondanks dat ik de levendigheid van de stad kan waarderen verlang ik toch vaak naar die ruimte en rust waar je hier veel harder naar moet zoeken. Wat je zegt, je wil vaak wat je niet hebt 🙂

 6. hanne 1 augustus 2015 at 23:24 #

  Ik denk dat je gelijk hebt dat de onrust en twijfel ‘of het ergens anders beter/leuker/fijner is bij velen heerst waar je ook woont!
  Ik woon in de Amsterdamse pijp in een geweldig gaaf groot huis en vraag me af wat we hier in hemelsnaam doen met onze kinderen als ik jouw prachtige foto’s zie van de hei en de bossen om over het bosmeertje maar helemaal te zwijgen….
  count your blessings!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.