DIY camera strap

DIY camera strap, by zilverblauw.nl

Dank voor al jullie lieve woorden over de operatie aan mijn oog. Het is best een uitdaging voor me om voorzichtig te moeten zijn met ‘kijken’. Mijn oog kan zich nog niet zo lang achter elkaar focussen, dus doe ik steeds kleine dingen, rust even en ga dan verder. Het maken van deze straps voor mijn camera smeerde ik uit over twee dagen. Het is een erg gemakkelijk klusje met snel resultaat. Hieronder vind je een simpele werktekening, maar eigenlijk heb je die niet eens nodig. Ik maakte als het ware een soort hoesjes die ik over de oude (lelijke zwarte) camerastraps heen schoof. De stof die ik gebruikte is van Tas-Ka.

Today I made simple diy camera straps using my favorite fabric from Tas-Ka. My eye is still pretty sore so I try to take it as easy as I can. Making these straps (or actually it’s a cover, I slid it over the old strap) is an easy task and it takes no more than 30 minutes per strap, so it’s just perfect for me and my sore eye. I used the detail drawing below, but I don’t think you really need it because it’s so simple.   

DIY camera strap, by zilverblauw.nl

werktekening

Knip een stuk stof af wat net zo lang is als de band van je camera tot aan de (eventuele) riempjes en twee keer zo breed. Vouw de stof aan de korte kanten naar binnen en stik vast. (1)  Leg de stof nu met de bedrukte kant naar boven, vouw dubbel over de lengte en stik vast. (2) Het hoesje zit nu binnenstebuiten dus je moet het nog ‘goed’ draaien. Ik gebruikte de achterkant van een houten lepel om dit makkelijker te maken. Schuif over de band van je camera en tadaaa!

p.s. Het rek waar de camera’s aanhangen is een vintage versie van de Vitra Uten.Silo 1, je kunt er hier meer over lezen. De naaimachine is van HEMA.

,

11 Responses to DIY camera strap

 1. Chrissie 24 maart 2015 at 21:44 #

  Super leuk gedaan!! En dat terwijl je rustig aan moet doen!
  Heerlijk lichte foto’s maak je toch altijd.
  Beterschap!
  Liefs, Chrissie

 2. Elsbet | La Vie Pure 24 maart 2015 at 22:32 #

  Fijn! ik wilde het al zo lang eens doen!

 3. Judith 25 maart 2015 at 07:50 #

  Heel tof! Ik ben zelf niet zo handig met het naaimachine, maar dit moet me zeker lukken! Beterschap nog. X, Judith

 4. Monique | WritingMonique 25 maart 2015 at 08:33 #

  Wauw! Zo prachtig! Ik vind je camera’s zelf ook prachtig, ze hebben nog zo’n echte vintagelook!
  Beterschap!

 5. Madam Elisa 25 maart 2015 at 13:49 #

  oh leuk 😀

 6. Elze 25 maart 2015 at 14:57 #

  Heel leuk gedaan en mooie foto’s! Beterschap!

 7. Marloes Thuis 25 maart 2015 at 18:10 #

  Leuk idee en i.d.d. heel makkelijk om zelf te maken!

 8. woolywoot 25 maart 2015 at 22:16 #

  oh cooliejoekie! Ik heb ook nog van die oude camera’s liggen, wat een super idee!

 9. Eva 26 maart 2015 at 22:15 #

  Wat onwijs leuk! Ik begin net het naaien weer op te pakken na een naaicursus en ben nog steeds op zoek naar leuke, makkelijke projecten om het écht goed mee onder de knie te krijgen 🙂

 10. Fany 27 maart 2015 at 17:36 #

  oh fijn, een lotje voor het kookboek graag!

 11. Mirte 28 maart 2015 at 18:55 #

  Mooi zeg, een heel leuk idee om je camera op te fleuren!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.