Vitra Uten.Silo I

Je kent ze wel, van die verhalen van mensen die vertellen dat ze op straat liepen en zomaar ineens 4 designstoelen bij het vuilnis zagen staan, in perfecte staat uiteraard. Van die verhalen waarvan je wéét dat ze bijna niet waar kunnen zijn en dat het jou zeker nooit zal gebeuren. Ben maar niet bang, het is me niet overkomen, hoor. Maar ik had wel enorme mazzel. Vroeger, toen ik een jaar of tien was, had ik de Uten.Silo I, een soort wandopberg-rek, ontworpen door Dorothee Becker voor Vitra. Ik vond het toen nogal een lelijk en vooral onpraktisch ding, weet ik me nog te herinneren. Het hing op mijn kamer. Op een gegeven moment was ik het beu en zei ik tegen mijn moeder dat ik en Uten.Silo I afscheid van elkaar gingen nemen. Mijn moeder gaf het rek vervolgens aan onze buurvrouw, die het in haar kelder ophing. Dit alles is bijna 20 jaar geleden.
Nu is het zo dat ik en onze toenmalige buurvrouw nog steeds goed contact hebben. Toen ik Uten.Silo I steeds vaker langs zag komen op blogs (hier hangt het bijvoorbeeld prachtig te zijn) en in tijdschriften, kreeg ik hoe langer hoe meer spijt van mijn actie. Ik zamelde mijn moed bij elkaar en vroeg de buurvrouw naar Uten.Silo I, die nog steeds in de kelder bleek te hangen. Lieve buurvrouw aarzelde geen moment en gaf het rek aan me terug. Nu hangt het te pronken op Casper’s werkkamer. Uten.Silo I is weer thuis.

When I was about ten years old, the Vitra Uten.Silo I organizer hung in my bedroom. We weren’t friends; I found it a rather unpractical and ugly thing, so I told my mother to give it away to our neighbor. Almost 20 years past. The last couple of years, I saw Uten.Silo I more and more often in magazines and on blogs. (here for example) I started feeling stupid giving it away. The fact is that our former neighbor and I still see each other on a regular base, she’s a very sweet woman. So I gathered my courage and asked about the organizer. Sweet neighbor returned it with a smile. Isn’t that great? Welcome home Uten.Silo I!

, ,

36 Responses to Vitra Uten.Silo I

 1. Ruth 6 april 2011 at 16:37 #

  Helemaal leuk!

 2. Gekakel 6 april 2011 at 17:01 #

  Wat een prachtig behang! Van Studio Ditte?

 3. sandra 6 april 2011 at 17:04 #

  welkom thuis was dat dus!!!

 4. mireille 6 april 2011 at 17:04 #

  T is weer een soort van kerstverhaal hoor,
  wat goed dat de buurvrouw m nog had.
  En wat doet t PHE behangetje het geweldig
  in Caspers werkkamer.
  Ziet er echt gaaf uit!

 5. Soraya 6 april 2011 at 17:05 #

  Geweldig verhaal!!
  En wat heb jij toch een mazzel dat jij het vroeger gewoon al had!! Dat heb je van je moeder dus: oog hebben voor mooie dingen 😉
  Lief van die buurvrouw ook zeg, hahaha als ze er maar niet achter komt hoe kostbaar dat ding eigenlijk is, waaaaah dan wil ze ‘m weer terug!!

 6. Barbara 6 april 2011 at 17:05 #

  Wat een leuk verhaal en een dappere actie van jou!
  Fijn dat Vitra Uten.Silo I en jij weer verenigd zijn na al die jaren! Misschien herhaalt de geschiedenis zich nog een keertje als zoonlief ‘m zat is….. ;)))

 7. els 6 april 2011 at 17:07 #

  Jeuj, dat hij terug thuis is.

 8. Hoepzika! 6 april 2011 at 17:12 #

  Je hebt smaak dus met de paplepel ingegoten gekregen!

 9. Lies 6 april 2011 at 18:19 #

  o, echt zo jaloers op je vitra uten silo 1. Die wil ik, die wil ik, die wil ik 😉 ik hoop hem nog altijd een keer op marktplaats te ‘scoren’ !!

 10. Iris Vank 6 april 2011 at 18:24 #

  Oh je weet hoe jaloers ik hierop ben. Mèn, ik zoek dat ding al jaren op rommelmarkten en/of internet, nooit gevonden. Maar hij hangt prachtig in de werkkamer!

 11. Karen 6 april 2011 at 18:45 #

  Sjieksjiek en inderdaad, leuk behang!

 12. ilse 6 april 2011 at 19:09 #

  Jij kreeg als kind al designspullen. Wow!

 13. nina 6 april 2011 at 19:09 #

  Wat een mooi verhaal! Veel leuker dan al die bla-bla grofvuil-verhalen (en dan stiekem 800 euro per stuk betalen voor die eerste-generatie Eames fiberglass stoelen bij de Antiekboer! ;))

 14. mireille 6 april 2011 at 19:20 #

  Na zeer kritische blik nog steeds mooi hoor!
  Helemaal waar het over gaat en wie jij bent
  vind ik, zelfs de broer in wording staat erbij.
  De about foto vond ik al heel gaaf toen je
  m de eerste keer op je blog zette.
  😉

 15. Marjolijn 6 april 2011 at 19:21 #

  Hij is inderdaad een biuti, staat bij ons ook al een tijdje op het lijstje maar Uten.Silo is eigenlijk niet te betalen….In jouw geval is het gewoon meant to be, dus heb er veel plezier van!

 16. prentje 6 april 2011 at 19:23 #

  Wow, wat hangt ie daar mooi te zijn! Geweldige deur ook, en superbehang (Piet Hein Eek?). Heb trouwens de actions gevonden, dank voor de tip!

 17. Hiskia 6 april 2011 at 19:32 #

  met zo’n verhaal is ie nog mooier 🙂

 18. Anki 6 april 2011 at 19:33 #

  Dank allen! Behang is inderdaad van Piet Hein Eek.
  En mijn moeder kreeg het rek volgens mij ook weer van iemand hoor, mijn ouders hebben het in ieder geval niet zelf gekocht voor me. Herinneren jullie je de fotoserie van het huis van mijn moeder nog? 😉

 19. Froukje 6 april 2011 at 19:43 #

  Wie heeft die naam van dat ding bedacht!!!!
  Mooie werkplek zo! Ware het niet dat er in de andere reacties over behang wordt gesproken, anders had ik gedacht dat Cas daadwerkelijk met sloophout in de weer is geweest. Goeie fop!

 20. Marjolein 6 april 2011 at 19:47 #

  Zo’n prachtig wand’meubel’ misstaat natuurlijk nooit. Dat zou het ook zeker niet doen in mijn werkhoek 😉
  Ik kende hem niet. Nu wel. En dus ga ik op zoek.
  Ik vind de combi met het prachtige PHE behang heel mooi. Maar ja, voor wat in jullie huis geldt dat niet? Op iedere foto zie ik altijd wel iets waarvan mijn hart een sprongetje maakt. Heerlijk!

 21. Jane 6 april 2011 at 19:51 #

  Geweldig! Wat een mooie werkplek! En ook ik ben helemaal jaloers op de Uten.Silo I 😉

 22. Evelyn 6 april 2011 at 20:05 #

  Wat een mooi verhaal en erg leuk om die weer terug te hebben lijkt me!

 23. Doinja 6 april 2011 at 20:09 #

  Bofkont..!

 24. Toaske 6 april 2011 at 20:10 #

  Ziet er echt heel mooi uit. Zoals ook het behang en gewoon alles! Wat een mooi huis hebben jullie!

 25. Carly 6 april 2011 at 21:13 #

  Dit bevestigt helaas wel mijn overtuiging dat je NOOIT wat weg moet gooien..

 26. normal daily chaos 6 april 2011 at 21:14 #

  zo, dat is gaaf, als ik af en toe hoor wat iedereen heeft weggegooid of heeft weggegeven, zou ik er bijna pijn in mijn buik van krijgen, lief van de buurvrouw dat ze hem heeft terug gegeven.
  hoe is het gaat het nog allemaal?

 27. Sanderijn 7 april 2011 at 06:44 #

  Wat goed zeg, want ik denk dat dit omgekeerde verhaal veel vaker voorkomt: spijt iets te hebben weggedaan!

 28. Jozuf 7 april 2011 at 07:20 #

  Wees welkom Uten.Silo I, jij mag er zijn, gewoon omdat je bent wie je bent en dat is genoeg.
  Echt een gaaf behangetje trouwens! Kan je die ook schoon stomen als het vies wordt?

 29. Marrit 7 april 2011 at 08:38 #

  Mooi verhaal en een mooi ding ook, in een mooie kamer zo te zien. Don is dus zo iemand die designstoelen vindt bij het vuil en ze dan voor veel geld verkoopt (laatst nog verdiende hij er €200,- mee…), ik zie eigenlijk voornamelijk vuilniszakken bij het vuil staan, maar betrap mezelf er tegenwoordig op de vuilnisbakken beter in de gaten te houden…

 30. sonia 7 april 2011 at 10:41 #

  dit is te goed om waar te zijn! GEWELDIG verhaal!

 31. Wendel 7 april 2011 at 11:09 #

  Man! Wat ben ik jaloers zeg! Maar wel een mooi verhaal, dat jij en dit prachtige ding na jaren weer herenigd zijn.

 32. Nienke 7 april 2011 at 13:57 #

  Dit verhaal is wel zo ongeveer van hetzelfde kaliber als het designstoelen-vinden-bij-het-grofvuil, hoor! 😉 Wauw.
  en ook nog in zo’n goede staat gebleven. ookal heeft ‘ie in een kelder gehangen.

  je ziet ‘m inderdaad vaak in de bladen. ben er ook wel een beetje verliefd op. stiekem. maar hij lijkt mij inderdaad ook wel wat onhandig. 😉

 33. Liene 7 april 2011 at 14:26 #

  Wauw, wat goed dat je hem terug gevraagd hebt!

 34. Juffrouw Kikkerbil 7 april 2011 at 16:08 #

  Mooi ding en dat behang op Caspers kamer is ook geweldig!

 35. Merel 7 april 2011 at 19:56 #

  Nooit van gehoord, maar wat een tijdloos-mooi ding! En dapper van je terugvraagactie!

 36. kaatje 8 juli 2012 at 18:35 #

  Ik heb een Utensilo, uit 1969 te koop.
  Hij staat op marktplaats

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.