Biologische pompoensoep

biologische pompoensoep, by zilverblauw.nl

Afgelopen week werd ik geopereerd aan mijn oog. Ik wist al langer dat dat zou gaan gebeuren en gelukkig lijkt alles tot nu toe goed te gaan, maar het was best spannend. Van al mijn zintuigen zijn mijn ogen me geloof ik het meest dierbaar. (Echt, ik hóu van zien. Het is zoals Mus zei: “Ik wil zo graag kijken naar wat mooi is.”) Op de dag dat ik uit het ziekenhuis kwam, bleek dat Albert Heijn me onverwacht een mandje vol biologische boodschappen had gestuurd, ter promotie van de uitbreiding van hun biologische assortiment en de opening van hun bio pop-up store. Dat vond ik sympathiek en vanwege de timing voelde het een beetje als een fruitmand vol fijne gezonde artikelen. Vandaag voelde ik me goed genoeg om de producten eens op mijn gemak te bekijken en maakte ik een pompoensoepje van de biologische pompoen en kokosmelk die in het pakket zaten.

Biologische pompoensoep
Nodig: 1 ui, gesnipperd. 6 worteltjes, gesneden. 1 biologische pompoen, inclusief schil, in kleine stukken gesneden. 1 blikje biologische kokosmelk, 1 eetlepel komijnzaad, groentebouillon naar smaak en 1 ontpitte rode peper.

Doen: bak de ui, wortel en pompoen even aan in een beetje olijfolie, tot de ui glazig is. Voeg de eetlepel komijnzaad en de rode peper toe en voeg langzaam, in scheutjes ongeveer een liter water en bouillonblokjes naar smaak toe. Laat ongeveer 20 minuten staan op laag vuur en pureer de soep daarna met een staafmixer. Voeg tot slot het blikje kokosmelk toe en roer even goed door. Smakelijk!

biologische pompoensoep, by zilverblauw.nl

Het mandje. Helaas bleek dat de kinderen al behoorlijk wat hadden opgegeten toen ze (letterlijk) uit mijn zicht waren. Geef ze eens ongelijk.

Last week was kind of thrilling because I had to undergo eye surgery. My sight is worth the world to me, so I was pretty relieved to experience it all seemed to work out the way it should. A Dutch retailer sent me a basket full of biological groceries to promote their new biological brand, so I decided to make a biological pumpkin soup. I took this pictures with one eye, quite a challenge. Enjoy your Sunday!

,

12 Responses to Biologische pompoensoep

 1. gerhildemaakt 22 maart 2015 at 11:35 #

  Een operatie aan je oog, dat lijkt me ook maar niets. Hopelijk geneest het goed. Dank voor het recept!

 2. Rianne 22 maart 2015 at 12:10 #

  Gelukkig is je operatie goed gegaan! Logisch ook dat je er tegen op zag, je ogen zijn ook heel waardevol.. En die pompoensoep lijkt me heerlijk!

 3. Danique | OAK & FIR 22 maart 2015 at 13:34 #

  aaah wat spannend zeg, gelukkig is het goed gegaan en voel je je alweer wat beter. hoop dat het snel helemaal goed is! soepje ziet er ook lekker en mooi uit 🙂

 4. Elsbet | La Vie Pure 22 maart 2015 at 15:09 #

  Ik zou ook enorm zenuwachtig zijn voor zo’n operatie! Die soep ziet er heerlijk uit 🙂

 5. tinajo 22 maart 2015 at 15:16 #

  Looks delicious and colorful! 🙂

 6. Stephanie 22 maart 2015 at 15:53 #

  Fijn dat alles goed is gegaan met de operatie! Poe, spannend zeg.. En die Albert Heijn gaat goed he, het ziet er heerlijk uit.

 7. Els04 22 maart 2015 at 16:11 #

  Beterschap nog!!!

 8. Debora 23 maart 2015 at 10:23 #

  Oogoperatie, dat klinkt niet goed. Ik hoop echt dat het goed gaat en dat het de operatie waard was. Goed herstel!

 9. Suzanne 23 maart 2015 at 11:43 #

  Beterschap met je oog. Zo’n maandje vol lekkers is dan wel heel aangenaam. Ziet er weer uit als een lekker soepje. Bedankt voor het recept.

 10. Marloes Thuis 23 maart 2015 at 16:36 #

  Oei… alles goed nu met je ogen? Onze oudste kreeg ooit tijdens het spelen een afgebroken bamboestok in zijn oog. Hij had een oog perforatie… ik was erg ongerust want je hebt gelijk “zien” is zo belangrijk! En daarbij heeft hij de prachtigste lichtblauwe ogen (ze geven bijna licht) die ik ken! Jouw recept ga ik zeker eens uitproberen want vaak vind ik pompoensoep vrij vlak van smaak, een beetje flauw, maar die van jou klinkt goed! Beterschap met je oog X

 11. Madam Elisa 24 maart 2015 at 09:44 #

  Oh wat ziet dit er lekker uit, wel beterschap met je oog nog! Hopelijk geneest dit snel.

 12. Floor - Henders & Hazel 26 maart 2015 at 14:29 #

  Beterschap met je oog! maar wat ziet die soep er heerlijk uit zeg sjonge jonge

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.