Amsterdam on film

Amsterdam on film4

Amsterdam on film - Nikon FE - by Zilverblauw

Al woonde ik nooit in Amsterdam en werkte ik als artiest vooral in Rotterdam, toch heeft de stad mijn hart. Ik kan Amsterdam echt missen als ik er een tijd niet geweest ben. Deze foto’s maakte ik al in mei, toen we er voor het laatst waren. Nu ik ze weer zie, krijg ik al een soort heimwee, naar wat precies weet ik eigenlijk niet. Misschien is het de inspiratie die ik er vind, elke keer weer. De mooie gebouwen, de winkels. (Deze en deze zijn favoriet, allebei op de Haarlemmerdijk) Ik vind dat er geen mooiere manier is om Amsterdam vast te leggen, dan op een fotorolletje. Tot snel mooie stad!

Amsterdam on film - Nikon FE - by Zilverblauw

Amsterdam on film - Nikon FE - by Zilverblauw

I never lived in Amsterdam, but I’m in love with this city since I can remember. I can truly miss our capital, strange as that may sound. This photo’s are shot in May and when I looked them up,  I almost felt homesick. I haven’t been back since and I miss Amsterdam’s inspiration. For me, there’s no better way of capturing this city than with my old Nikon FE and a role of oldskool film.  

Amsterdam on film - Nikon FE - by Zilverblauw

Amsterdam on film - Nikon FE - by Zilverblauw

Thanks to Carmencita Film Lab for the great developing and scanning of my film. 

Amsterdam on film - Nikon FE - by Zilverblauw

, , ,

17 Responses to Amsterdam on film

 1. Pauline 6 juli 2014 at 23:33 #

  Hele mooie foto’s 🙂

  Liefs,
  Pauline

 2. Sanne 6 juli 2014 at 23:39 #

  Prachtig, Anki.
  Zo mooi hoe de onscherpe bomen op de voorgrond te zien zijn, en vooral foto één vind ik erg mooi!

 3. Dina 6 juli 2014 at 23:40 #

  Wat zijn die huisjes toch leuk hè?

 4. Barbara 6 juli 2014 at 23:52 #

  very nice vibe and colors on a photos. somehow it fits so well with amsterdam, all those bluish and greenish gammas

 5. Maaike | Gekkiggeitje 6 juli 2014 at 23:53 #

  Zo herkenbaar. Ben ook een Amsterdam-junkie. Denk niet dat ik er zou kunnen wonen, maar toch voelt het er als thuis! Voel me er altijd energiek en geïnspireerd. Thanks voor je berichtje, nu kan ik niet meer vergeten om snel weer een bezoekje in te plannen… 🙂 Oja, en vergeet niet dat Hay nu ook in Amsterdam zit! Ga ik ook gauw een bezoekje brengen!

 6. Rianne 7 juli 2014 at 11:48 #

  Mooi hoor! Echt typisch Amsterdam zo die foto’s!

 7. anneke 7 juli 2014 at 19:47 #

  Wat een mooi foto’s Anki en met een perfect gevoel voor de stad…Ik heb ook een zwak voor Amsterdam de sfeer is uniek..Afgelopen zomer samen met mijn dochter 2 nachtjes in een hotelletje in oud-zuid geweest en samen leuke dingen gedaan & paar keer heerlijk gegeten bij een geweldige pizzeria le4stagioni in de Johannes Verhulststraat…deze zomer maar weer doen!

 8. Noortje 7 juli 2014 at 21:20 #

  Ohhh zo herkenbaar.. ik woonde wel in Amsterdam, om de hoek bij de Haarlemmerdijk, ik hou zoo van die buurt.. Moet er altijd weer even naar toe, als ik in Amsterdam ben.. En weet je wat ik het meest mis.. Zondagochtenden in de lente en zomer, heel vroeg, op de fiets over de grachten, op zoek naar een gezellig koffietentje voor een ontbijtje.. heerlijk!!

 9. Barbara 8 juli 2014 at 08:54 #

  Prachtige sfeervolle foto’s!
  I hartje Amsterdam!

 10. Hi-ke 8 juli 2014 at 11:06 #

  Mooi! En leuk, die zwarte huizen op de foto 1,3 en 5. Gelijkend en toch alledrie weer heel anders (zowel naar omkadering door andere huizen als binnen de gevels zelf).

 11. Eva 8 juli 2014 at 14:02 #

  Prachtige foto’s!

 12. Marloes Thuis 8 juli 2014 at 18:33 #

  O’Ja, ik ken het gevoel! De sfeer, de 9 straatjes, de Noordermarkt in de Jordaan… ZUCHT, Ik ga zo met je mee Anki!

 13. hanne 8 juli 2014 at 23:46 #

  zelfs ik krijg heimwee naar amsterdam als ik je foto’s zie… terwijl ik er middenin woon!!!!
  Misschien kunnen we een keer woningruilen want dat bosmeer trekt ons wel… dus mocht je een keer een weekend in een groot huis middenin de pijp willen logeren met je mannen (met fietsen en kinderbedden etc etc) mail dan gerust eens!

 14. Judith 9 juli 2014 at 02:46 #

  Prachtige foto’s Anki! Ik ben zelf nooit verliefd geworden op Amsterdam, ondanks dat ik er een tijdje werkte en altijd graag ging winkelen. Maar sinds ik er onlangs weer heel kort was, wil ik terug voor meer 😉

 15. Nienke 9 juli 2014 at 13:08 #

  Wat kun je zo’n stad missen, he. Terwijl het nooit je thuis is geweest, voelt het wel zo.

  Of ‘missen’… Het is gewoonweg iedere keer – op het ontroerende af – fijn om er weer rond te lopen. Heerlijk! En je hebt gelijk: A’dam doet het goed op film.

 16. Readkapke 10 juli 2014 at 00:11 #

  Prachtig!

 17. tessa 11 juli 2014 at 13:42 #

  prachtige foto’s.
  hou ook van amsterdam.
  gelukkig wonen mijn zusje en beste vriendin er, dus reden om er lekker vaak heen te gaan.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.