De a-frame is klaar!

a-frame guesthouse

Ons eerste grote tuinproject is klaar en dat betekent dat er een droom van me is uitgekomen: ik heb mijn eigen a-frame! Wat in het voorjaar begon met de vondst van een gratis tweedehands huisje op marktplaats heeft geresulteerd in een heus gastenverblijf onder de hazelaar in onze tuin. Ik laat het je graag zien!

a-frame cabin guesthouse

Op Instagram heb ik al heel veel gedeeld over het proces van het bouwen van de a-frame. Of nou ja, eerst het afbreken van het huisje op de oude plek, en daarna het stap voor stap opnieuw opbouwen van eerst het platform en daarna de a-frame zelf. Het was een hoop werk, maar tegelijk een fijne afleiding tijdens COVID-19.

Hergebruik
Bijna alles van, aan en in de a-frame is hergebruikt. Dat begint natuurlijk bij het huisje, dat we gratis op marktplaats vonden. Het dak haalden we op bij een sloperij, de oude traptreden kregen we van familie en de reling rondom het huisje is gemaakt van hout dat over was na het bouwen van een overkapping bij mensen die we kennen. De lampen aan en in de a-frame komen van marktplaats en de kringloop, net als de decoratie. Ik heb veel spullen uit ons vorige huis hergebruikt, misschien herken je de ‘a’ uit deze post, de kaboutertafeltjes en het bordje van Donna Wilson. We hebben bewust gekozen voor hergebruik. Juist in deze tijd, waarin we ons hopelijk bewuster worden van de kwetsbaarheid van onszelf en onze aarde is het fijn om te werken met wat er al is, in plaats van steeds nieuwe dingen te kopen.

wye design

Inrichting
Ik kon het niet laten: er moest uiteraard een hoop roze in het huisje komen. Voor de buitenkant kozen we wat neutralere kleuren, omdat we wilden dat het geheel wat weg zou vallen in onze tuin, maar binnen kon ik los. Het behang vond ik samen met Marlous tijdens een kringloopdate in België (2,- per rol, het is heel oud). Ik verzamelde bij de kringloop wat werk van Henk Potters, een keramist uit ons dorp Oisterwijk, en mixte dat met andere kringloopvondsten en spulletjes die ik nog had liggen. Lenneke Wispelwey stuurde ons twee prachtige bekers op (en mais voor de kippen, zo lief!) en die werden de pronkstukken van het huisje. De oranje bureaulamp is van Tonone.

cabin in the garden

Samenwerkingen
Er vielen een aantal fijne samenwerkingen op z’n plek toen we met de a-frame aan de slag gingen. Onze vaste partner Akzo Nobel stuurde ons alle verf op, een gebaar dat ik enorm waardeer en nog steeds een beetje voelt alsof ik een soort prijs gewonnen heb (gratis verf is met een huis en tuin als wij hebben echt het beste cadeau wat je kan krijgen). We verfden de buiten- en binnenkant van de a-frame met dekkende Cetabever Snelbeits, wat prettig werkt omdat het op waterbasis is en daardoor snel droogt. De buitenkant is geverfd in klassiek bruin, de deuren zijn robijn rood. Aan de binnenkant kozen we voor RAL 9010.

Casper maakte de ombouw van de bedden van hout dat we over hadden, waarop we simpele bedbodems monteerden. De matrassen kregen we van Emma, ze liggen heerlijk (binnenkort deel ik via Instagram een kortingscode die ik van ze kreeg, dus als je een nieuw matras overweegt, hou het in de gaten)!

tonone wye-design

Helemaal in het plaatje én in de visie passen de sidetable en het krukje van WYE design, een Duits designmerk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Buiten het feit dat ik erin wil bijten (die kleur! Het materiaal!) past de set qua maten perfect in de a-frame. Het is een fijne plek om even met een laptop te werken of een boek of tijdschrift te lezen.

De eerste logeerpartij in de a-frame is al een feit (en de tweede ook). Daarnaast kijk ik er erg naar uit om de buitenkant van de a-frame te gaan decoreren voor de herfst en kerst. De mogelijkheden zijn eindeloos…

wye design

Wens je een fijne dag!

12 Responses to De a-frame is klaar!

 1. Marije 30 september 2020 at 19:29 #

  Het is werkelijk te gek geworden, zo gaaf! Wens jullie er heel veel plezier mee!

 2. Marie-José 30 september 2020 at 19:36 #

  Super ?

 3. Marscha Dijkstra 30 september 2020 at 19:53 #

  Het is echt heel mooi geworden!? En ook gaaf om te lezen dat jullie veel hebben hergebruikt

 4. Vivian 30 september 2020 at 19:55 #

  Wat geweldig, een droom ❤️

 5. Mickey 30 september 2020 at 20:27 #

  Goede lamp ook aan het plafond zeg!

 6. Irene 30 september 2020 at 21:40 #

  Waar een gaaf verhaal en zo waar, juist in deze tijd. Erg treffend

 7. Karlijn 1 oktober 2020 at 11:00 #

  Ik kom ik kom ik kom! Oooo wat tof mega gaaf en dat keer 100. En wat fijn dat het met alle samenwerking zo mooi samenkomt.
  En serieus, dat behang <3 Wat een prachtplek hebben jullie er van gemaakt. X

 8. Cindy 1 oktober 2020 at 15:56 #

  Het is echt niet normaal gaaf geworden! Jaloers op jullie gave om door iets ‘heen te kijken’ en dan te zien hoe geweldig het zou kunnen worden!

 9. Rachel 1 oktober 2020 at 21:25 #

  Wauw echt bizar tof zeg, heel mooi gedaan! Wat een prachtige ruimte hebben jullie gecreëerd.

 10. Daphne 1 oktober 2020 at 22:10 #

  Echt een droomhuisje! Daar zal ik ongetwijfeld elke keer aan denken als ik jullie huis passeer. Geniet ervan!

 11. Hanneke 2 oktober 2020 at 08:50 #

  Wat mooi zeg! Ik vroeg me nog af: verwarmen jullie dit mooie huis ook. Ik kan me voorstellen dat het met bijv. dat behang wel vochtgevoelig is.

 12. Gertrud Prins 5 oktober 2020 at 14:46 #

  Ik zei het al vaker maar zo geweldig mooi project dit, kan niet wachten op de herfst en winter foto’s! X

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.