Our home through the years

home of zilverblauw.nl

home of zilverblauw.nl

Niets is voor mij zo onlosmakelijk met Zilverblauw verbonden als de inrichting van ons huis. Ons interieur is mijn creatieve speeltuin: ik probeer er dingen uit, verander vaak en als ik iets beu ben, ben ik rigoureus en doe ik het (tijdelijk) weg. Afgelopen week was het stil hier en dat had een reden: ik wil het anders. Ons huis zoals het nu is past niet meer. Tijd voor een frisse wind.

Our home is my playground, which means I change our interior design quite often. I’m making plans for another makeover as we speak, so I thought it would be nice to show you some old photos of what our home looked like in 2010, 2011 & 2013. It’s so funny to see how our taste developed. From a lot of colors and stuff to pastels and even more white. 

home of zilverblauw.nl

Daarom dacht ik dat het leuk was om eens wat oudere plaatjes op te zoeken om te kijken hoe ons huis er vroeger uitzag. Dit vroeger is in 2010 en 2011. Ik vond ook twee foto’s uit 2013 die een leuke overgang laten zien van ons huis toen naar ons huis nu.

home of zilverblauw.nl

Wat me opvalt aan deze foto’s, is dat het door de jaren heen vooral minder kleurrijk en minder vol is geworden in ons huis. Dat is een ontwikkeling die ik ook op andere vlakken herken bij mezelf: ik word steeds minimalistischer. Minder spullen, minder felle kleuren. Steeds meer wit, meer grafische elementen en meer ‘ademruimte’.

home of zilverblauw.nl

Toch zijn er ook spullen die het al jaren in ons huis volhouden. Dat zijn bijvoorbeeld de gele Pols Potten-vaas, de roze vaas uit de PS-collectie van IKEA, het roze buikkastje, de witte vakkenkast en bewust uitgezochte designstukken zoals onze stonestove. Deze spullen vormen als het ware de rode draad en de ruggengraat van onze interieursmaak.

home of zilverblauw.nl

Deze oude foto’s vind ik nog steeds helemaal Zilverblauw, maar toch ook weer niet. Net zoals ik vijf jaar geleden helemaal Anki was en nu nog steeds, maar toch niet meer dezelfde ben. Ons interieur groeit als het ware met ons mee. Leuk is dat.

home of zilverblauw.nl

En nu?
We gaan wat dingen veranderen. Ik heb dankzij mijn fantastische marktplaats-schoonmoeder een industrieel dressoir op de kop getikt (als je me volgt op Snapchat heb je kunnen zien hoe we dat loeizware ding vanuit Antwerpen naar ons huis hebben gekregen dankzij de hulp van mijn schoonbroers, je weet wel, die van de plankjes). Die kast ga ik helemaal opknappen: opnieuw schilderen en geschikt maken om als tv-kast te gebruiken. We gaan ook de vloer opnieuw wit schilderen en daarna met een nieuw blank canvas starten. Het liefst zou ik echt alles omgooien, maar dat is praktisch niet haalbaar.

home of zilverblauw.nl

Geen hele metamorfose dus, (het is geen tv-programma) maar wel wat belangrijke veranderingen. Niets leuker dan bezig zijn met ons interieur. En ja, dat vindt Casper gelukkig ook, al moet ‘ie soms wel even wennen als ik weer eens iets heb bedacht. Ik ga jullie op de hoogte houden. Fijne nieuwe week!

huis zilverblauw-2

huis zilverblauw.nl

home of zilverblauw.nl

home of zilverblauw.nl

Trip down memory lane: photoshoot huis 2010, photoshoot huis 2011.

, , ,

15 Responses to Our home through the years

 1. Aukje 7 maart 2016 at 19:10 #

  Spannend, ik ben erg benieuwd!

 2. Carla 7 maart 2016 at 19:51 #

  Ben benieuwd naar het eindresultaat.Bedoel je de witte plankenvloer om opnieuw te verven,toch niet de mooie zwart/witte tegels of wel?

 3. Alet 7 maart 2016 at 19:53 #

  Leuk om de veranderingen door de jaren heen te zien.
  Benieuw naar de veranderingen!
  X

 4. Jesuishert 7 maart 2016 at 20:10 #

  Tis maar goed dat jullie handige familie hebben! De industriële kast hier hebben we zelf onder handen genomen en dat was een brute klus eerlijk gezegd .. De vloer staat nog steeds in de grondverf.. Die is er bijna afgesleten en de verf staat al sinds het leggen van de vloer in de bijkeuken maar helaas tijd en energie ontbreken! Er is niets fijners dan je huis omgooien of aanpassen aan het gevoel en de sfeer die past bij wie je nu bent! Heel herkenbaar! Ons huis heeft ook allerlei varianten gehad !

 5. Sara 7 maart 2016 at 21:11 #

  Wat ontzettend leuk om dit te zien. Je hebt echt een hele eigen stijl. Het is echt een huis waar ik mijn ogen uit zou kijken als ik binnen zou komen. Het geheel oogt heel rustig, maar er zijn – zo te zien – allemaal leuke en mooie dingetjes te zien. Leuk is dat!

 6. D'abord Roze 7 maart 2016 at 21:12 #

  Door de jaren heen prachtig! Zit te popelen om je resultaat te zien van al je werken. Veel succes alvast met al die verf en oplap-klussen.

 7. Corine 7 maart 2016 at 21:42 #

  Spannend! Als je ooit van je kabouter tafeltjes af wilt dan hou ik me aanbevolen 😉

 8. gerhilde maakt 7 maart 2016 at 22:26 #

  Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat! Leuk dat het zo meegroeit, ik weet niet of ik de energie zou hebben om zo regelmatig te veranderen.

 9. Lidia 8 maart 2016 at 09:20 #

  Leuk om te zien! Je blijft veranderen net als het leven, ik zou me geen leven kunnen voorstellen zonder;-).

 10. Barbara 8 maart 2016 at 12:03 #

  Wat spannend Anki en Casper!
  Ik herken het. Wij zijn ook bezig met een voorzichtige metamorfose in ons huis.

 11. Lotte 8 maart 2016 at 14:25 #

  Jij woont in mijn droomhuis 😉 Ik ben gek op al die kleurtjes en hou enorm van oude meubeltjes er als nieuw doen uitzien door ze van een nieuw likje verf te voorzien.

 12. Babette | StudioBabsie 8 maart 2016 at 16:26 #

  Ooh wat spannend, ben heel benieuwd wat het gaat worden!! Dit overzichtje was in iedergeval leuk om te zien, hoe dingen zo kunnen veranderen! 😉

 13. Sarah 9 maart 2016 at 13:56 #

  Die gele kast! Wauw!

 14. Nicolien 21 april 2017 at 11:18 #

  Hi,
  Mag ik vragen waar je die gele metalen eettafel stoelen vandaan hebt? Ze zijn prachtig!

 15. Anki 29 april 2017 at 22:23 #

  @Nicolien die zijn van HAY.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.