Boomhut, deel I

inspiratie boomhut

Boomhutten, of beter gezegd tuinhutten*, hebben altijd een magische aantrekkingskracht op me gehad. Mijn Pinterestborden staan er vol mee. Toen we ons huidige huis gingen bezichtigen en ik de tuin zag, sloeg mijn fantasie direct op hol. Wat een vette boomhut zou je daar kunnen bouwen! Ik verloor mezelf al eens eerder in een dergelijk project, al ging dat om een speelhuisje dat Casper en ik bouwden voor de tweede verjaardag van onze inmiddels dertienjarige zoon Wolf. Het was jarenlang (en is in de zomer nog steeds) een van mijn meest gepinde DIY-projecten. Als ik nu terugkijk, schaam ik me een beetje voor de kwaliteit van het beeld maar hey, het zijn foto’s van meer dan 10 jaar geleden en de digitale wereld verandert snel. Ik herinner me dat ik tijdens het bouwproces van het speelhuisje avonden lang kastanjes zat te rijgen om het huisje te versieren, gordijntjes maakte met de naaimachine en mezelf in plaatselijke winkels rot zocht naar passende accessoires omdat er destijds nauwelijks online winkels waren die verkochten wat ik zocht. Het was, in retrospectief, een mooie tijd.

Onze kinderen werden groter en het speelhuisje raakte uit de tijd, maar mijn liefde voor boomhutten bleef. Binnekort hopen we een nieuwe hut in onze tuin te gaan bouwen. Voor de kinderen, om in te logeren met elkaar en met vriendjes, maar ook voor mij en Casper. Ik wil de hut losjes baseren op zogenaamde ‘A-frame cabin’ vakantiehuisjes, die schattige driehoekige huizen die me doen denken aan films van Wes Anderson. Het is de bedoeling dat we met vieren in de hut kunnen overnachten en dat er Wi-Fi en stroom is, zodat we er ook kunnen werken als we dat willen (en de kinderen er kunnen gamen, want dat is wat kinderen tegenwoordig willen, laat ik eerlijk zijn).

tuin voor de boomhut

De plek waar de boomhut moet komen, voordat we met de verbouwing van onze tuin begonnen.

Ik had héél veel geluk en vond een gratis tweedehands huisje, dat we kunnen gebruiken als basis. Het huisje staat alleen ergens in een tuin best ver weg en moet nog worden afgebroken, dus het blijft even spannend of dat daadwerkelijk gaat lukken. Tot die tijd vermaak ik me met het maken van moodboards zoals dat hierboven het het speuren naar inspiratie op Pinterest. Niks mis met voorpret, toch?

*Ik gebruik de term ‘boomhut’, maar in feite volstaat de term ‘A-frame in de tuin’ beter. Het liefst zou ik heel hoog in een daadwerkelijke boom iets bouwen, maar ondanks dat we een relatief grote tuin hebben vrees ik dat zowel de gemeente als onze buren daar niet gemakkelijk mee akkoord zullen gaan. Onze boomhut zal dus meer een tuinhut worden.

p.s. een aantal van de plaatjes die ik gebruikte in de collage hierboven komen van Pinterest. Helaas heb ik niet van allemaal de juiste bron kunnen achterhalen. Weet jij de bron wel? Laat het me weten, ik geef graag de juiste credits. De bronnen die ik wel heb kunnen herleiden zijn die van de Print Moonrise Kingdom, Bijl, lamp, handschoenen en klompen van Weltevree, en van de ‘Make time for the great outdoors’ afbeelding heb ik kunnen vinden dat de maker ‘IAMTHELABS’ heet, maar ik heb er geen link van kunnen vinden. Leuk detail om mee af te sluiten: het roze bloemenprintje rechtsboven in de collage is van vintage behang, waarvan ik toevallig twee rollen vond toen ik op kringloopjacht was met Marlous. Dat behang hoop ik dus daadwerkelijk te gaan gebruiken in de boomhut. Wens je een fijne dag!

, ,

7 Responses to Boomhut, deel I

  1. Tine 24 mei 2020 at 07:44 #

    Wauw, wat een gaaf idee, ik ga er zelf ook al van fantaseren als ik dit allemaal lees! Helaas hebben we niet zo’n grote tuin… ☹
    Heel benieuwd naar het resultaat!

  2. Daan 24 mei 2020 at 08:05 #

    Te gek!

  3. Marielle 24 mei 2020 at 08:10 #

    Heel erg gaaf! Benieuwd hoe het gaat worden. En wat leuk om je blogs weer te lezen!

    Succes met de opbouw.
    Liefs Mariëlle

  4. Susanne van den Brekel 24 mei 2020 at 09:12 #

    Geweldig! Ik volg jullie tluinavontuur al een tijdje. Superfijne inspiratie! Thanks!

  5. Marscha 24 mei 2020 at 12:38 #

    Gaaf hoor jullie tuin!

  6. Lotte 25 mei 2020 at 09:23 #

    Oh, hier ben ik zo benieuwd naar. Ik droom ook van een grote tuin met daarin een boomhut :D.

  7. Alet 27 mei 2020 at 07:48 #

    De voorpret is minstens zo leuk toch 🙂
    Mooi moodboard. Het resultaat zal prachtig worden!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.