Home sweet Home

Deze week in Home sweet home; Wolf’s speelhuisje in de tuin. Typisch zo’n project waar ik een beetje in ben doorgeslagen. Het huisje staat er al even, Wolf kreeg het toen hij twee jaar werd. De uitnodiging voor zijn feestje destijds hangt op de deur van het huisje. Het speelhuisje is oorspronkelijk een simpel bouwpakket van een doe-het-zelf-zaak (ik weet helaas niet meer welke). We hebben veel aangepast; de glijbaan, het dak en alle decoratie. De kastanje- en dennenappel-slingers met bloemen hebben Wolf en ik samen gemaakt. Het huisje heeft veel verborgen ‘verrassingen’, zo zit er een uil op het hekje van de veranda (goed kijken, op de eerste foto zit hij naast de open deur) en hangt er een mexicaanse Maria naast de voordeur voor de nodige bescherming. Onder het huisje is een ruimte die als geheime hut kan worden gebruikt. De takel aan de voorkant van het huisje kan door Wolf zelf worden gebruikt en zorgt voor veel speelplezier (‘mama, doe jij koekjes in de mand, dan takelen wij ‘m op’). Op de poster die binnen hangt, staan allerlei exotische insecten en vlinders. We hebben elektriciteit aangebracht in het huisje en Wolf vindt het vooral leuk om er ‘s avonds te zitten, uiteraard met het licht aan. Voor (nóg) meer foto’s; ik heb een Flickr-setje aangemaakt met foto’s van het huisje, klik hier.

Home sweet home is een initiatief van Barbara. Ze schrijft; “door AL het moois dat ik op verschillende blogs zie, vergeet ik vaak de gezelligheid en het fijne gevoel van mijn eigen huis te zien. Omdat ik me voorgenomen heb om in 2011 méér vriendjes te worden met mezelf (Lees: meer tevreden met wat ik heb en wie ik ben) lijkt het mij leuk om elke maandag een foto te plaatsen van een plekje uit mijn eigen huis, om even stil te staan bij hoe fijn dat eigenlijk is”.

Barbara started Home Sweet Home. She wants to be more satisfied with her own, nice home instead of just comparing her home to the beauty of other houses. Every monday she publishes photo’s of her home to remember herself that her own house really is her home. Although I’m already publishing a lot photo’s of our house, I wanna join this project. I decided to take photo’s of places I’ve never shown on this blog before. Today Wolf’s playhouse in our garden. To see more, click here for the photo’s on Flickr.


, ,

27 Responses to Home sweet Home

 1. Barbara 31 januari 2011 at 16:14 #

  OMG wat een prachtplek! De kleuren en de gezelligheid KNALLEN van het scherm af!
  Hoe hou je zo’n huisje netjes? En vrij van ongedierten en spinnenwebben enzo?
  Bij mij zou zo’n prachtplek in een mum van tijd omgetoverd zijn in een spookhuis ;))

 2. Janne 31 januari 2011 at 16:42 #

  Geweldig!! Wat zal hij daar een plezier in hebben!!

 3. Elisa 31 januari 2011 at 16:45 #

  Wouw, wat een prachtig plekje, hij zal het wel super gaaf vinden, zo’n eigen plekje.

 4. MiekK 31 januari 2011 at 17:01 #

  Hij is geweldig!! Zo ziet het speelhuisje in mijn hoofd er ook uit, zoals ik die heeel graag zou willen hebben voor onze jongens 😉

 5. ilse 31 januari 2011 at 17:02 #

  Geweldig! Ik heb hier drie zonen die toch wel een beetje jaloers worden op zo’n leuke speelplek!

 6. Jolanda 31 januari 2011 at 17:04 #

  Geweldig, wat een feest om daar te mogen vertoeven. Mogen volwassen hier ook gebruik van maken? (dan wil ik graag mijn verjaarsfeestje daar in houden met cupcakes van james blunt)

 7. Iris Vank 31 januari 2011 at 17:11 #

  Leuk om ook eens in dat huisje te kijken. 😉

 8. Gekakel 31 januari 2011 at 17:40 #

  Doorgeslagen of niet, ik kan me voorstellen dat Wolf hier graag zit, super!

 9. mireille 31 januari 2011 at 17:46 #

  Zucht…..
  Had ik vroeger maar een doorgeslagen moeder!
  🙂

 10. Anki 31 januari 2011 at 17:53 #

  @Jolanda Ik zal het Wolf vragen, goed? 😀 Kan Casper mooi die cupcakes bakken!

 11. Vera 31 januari 2011 at 18:49 #

  ik heb hier echt geen woorden voor: man zeg, dit is zooooooooooooooo ontzettend mooi !!!! echt ontroerend !!!!!!!!!!! prachtig !!!!!!!!!!! super !!!!!!!!!!!!!!

 12. julie 31 januari 2011 at 18:52 #

  Wow, gaaf zeg! Wil ik ook!!

 13. Fienke 31 januari 2011 at 19:07 #

  Superdepuper, ik zit al wel 10 minuten naar boven en beneden te scrollen, zoveel is er te zien!!!

 14. sandra 31 januari 2011 at 20:35 #

  Oh, ik zou zelf nu ook wel zo’n huisje willen, helemaal voor mijzelf!!
  Hartstikke leuk, ik zit nu al een tijdje de foto’s te bekijken, er is zo veel te zien.

 15. Froukje 31 januari 2011 at 20:55 #

  Aaaarghh. Waar is Captain Jack Sparrow? Ik vind het een prachtige piratenhut/huis.

 16. Marjolein 31 januari 2011 at 21:17 #

  Doorgeslagen moeders are the best!!!

 17. Mammalien 31 januari 2011 at 21:37 #

  Ik sla weer eens groen uit van jaloezie. Wát een gave hut zeg. Sla jij lekker nog maar vaak door! Ik wou dat ik er zo een kon bakken voor mijn ventje…

 18. Spoediez 1 februari 2011 at 08:19 #

  Wat een gezelligheid in de tuin. Echt leuk joh!
  Wil ik ook… net als alles in je huis.. hahaha
  Heb ook net de blog van je man ontdekt, ook al zulke mooie foto’s. Erg inspirerend allemaal hoor.
  Leuk om de dag zo te beginnen 😉

 19. Bloem 1 februari 2011 at 08:42 #

  Dit is hetzelfde huisje als de onze alleen is deze wel 100x mooier en leuker. Wat een superhuis!! Ik zal de foto’s maar niet aan onze kinderen laten zien, want dan krijg ik het ineens heel druk ;-)Oh, ik wil dit ook…
  Laat Wolf de meubeltjes gewoon staan? Onze jongens gingen ze direct van de glijbaan laten glijden, vandaar dat het nu leeg is…

 20. Anna 1 februari 2011 at 08:44 #

  …zie ik daar nou een blote man voor het raam staan op die laatste foto…? 🙂

 21. sonia 1 februari 2011 at 08:55 #

  geweldig! welke kind wil nou niet zulke huis? gr. sonia

 22. Nienke 1 februari 2011 at 09:05 #

  Dat vind ik nou juist het leukste: wanneer mensen ‘doorslaan’ en van een standaard bouwpakket een heel eigen bouwsel maken.
  Wat prikkelt Wolfs fantasie nu meer? Juist! 🙂

 23. Effie 1 februari 2011 at 10:30 #

  OOh wat een jaloersmakend mooi huisje. Dat wil ik ook voor de kinderen. Echt heel leuk! En wat een mooie website. Ik kom zeker vaker kijken!

 24. Lucy 1 februari 2011 at 12:23 #

  Echt helemaal The Bomb jullie tuinhuis! Krijg er echt zo’n heerlijk Pippi Langkous-gevoel bij 😀

 25. Ysabje 2 februari 2011 at 23:25 #

  Dat is een jeugdherinnering die zal maken dat wolf een gelukkige volwassene zal zijn. dat kan toch niet anders? met zo’n huisje!

 26. evelien 4 februari 2011 at 19:22 #

  Wow! Dit is het meest fantastische speelhuis ooit! Ik wou dat ik ook weer zo klein was!

 27. Ellen 6 februari 2011 at 11:37 #

  Ik word bijna 32, maar ik zou ook nog zo’n huisje willen!!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.