Count your blessings

Afgelopen week werd ik opgeschrikt door het verschrikkelijke bericht van Roos. Er branden twee kaarsjes voor Roos en haar familie in de sidebar. Veel andere bloggers branden kaarsjes met mij. In het echt branden de kaarsjes van het plaatje in de sidebar elke avond, bij ons thuis. Want mijn gedachten zijn bij Roos en haar familie, in de hoop dat het ze kracht geeft.

Des te belangrijker stil te staan bij de dingen die me blij en gelukkig maakten. Count your blessings, meer dan ooit, juist deze week.
Ik werd blij van mijn give-away. Wat een positiviteit, ga ik vaker doen. (de uiltjes zijn onderweg!)
Ik ben blij dat ik mijn BTW-aangifte voor afgelopen kwartaal weer heb gedaan, dat vind ik altijd zo’n ramp. Als er een prijs zou zijn voor slechtste ondernemer van Nederland, zou ik hem winnen, zeker weten. Gelukkig speelt poes Thijs voor printassistent tijdens het verzamelen van de informatie.
Ik was blij omdat Wolf tweemaal een schoolvriendje mee naar huis nam en samen met hem prachtige bouwwerken maakte.
Ik werd blij van de bloemen in het bloembollenservies, omdat ze op het punt van uitkomen staan.

Waar werden jullie blij van afgelopen week?

The terrible news Roos brought last week made me aware of my own blessings even more. To let Roos know I’m thinking of her and her family, I light a virtual candle in the sidebar.
This week the following things made me happy:
The owl-giva-away. It gave me such a positive vibe! (owls are on their way!) Finishing my tax declaration. (hate to do that!) Wolf playing with a friend from school, and the flower bulbs in their thriftstore-tableware. What made you happy last week?

,

15 Responses to Count your blessings

 1. Fienke 30 januari 2011 at 17:51 #

  ik word blij van alle blogkaarsjes voor Roos!

 2. Judith 30 januari 2011 at 17:54 #

  Ik word altijd van heeeel veel dingen blij:
  dat pietsje zon wat we af en toe al zien, dat de kinderen in de klas zo leuk spelen in ons zelfgemaakte restaurant, dat ik de zwarte kraai van Pol’s Potten heb gekocht, van alle reactie op mijn blog, van leuke plannen die ik heb gemaakt, van leuke post die ik kreeg, dat ik vandaag na jaren weer eens geschilderd heb, dat mijn haar geknipt is, dat ik net zo lekker hebt gekookt en dat trouw altijd doe ook al woon ik alleen, dat ik vrijdag al gepoetst enz heb waardoor ik echt weekend had, dat ik bij de hema leuke leggings kocht voor maar 50 cent, van de grote bos gekleurde tulpen die in een vaas staan hier, dat dadelijk boer zoekt vrouw komt……zo genoeg? Gewoon van die kleine simpele dingen dus!

 3. mireille 30 januari 2011 at 18:12 #

  Ik werd deze week erg blij van:
  Jou bloembollen idee.
  Wandelen met de hond in t zonnetje.
  Dat er wel 1 foto was gelukt van een overbelicht fotorolletje,
  Met Djuna in bed tv kijken op zaterdagavond.
  Een terug gevonden telefoon (al was t een op een ietwat rare plek).
  Arno over gelukkig in de kookwinkel.
  Mijn neefjes die vrijdag mosselen kwamen eten,
  Op stap met Lou-Lou en Djuna naar een oud schoolvriendinnetje.
  De slappe lach met Ziggy om iets vreselijk onzinnigs.
  Ziggy en haar vriendje die in 1 avond haar hele kamer verfde.
  Een goed gesprek wat ik had met iemand op mijn werk.
  Met Ziggy op zoek naar een vervolg studie.
  Eindelijk geen blaren meer wanneer ik mijn nieuwe schoenen aan heb.
  De nieuwe tekenspullen die ik kocht.
  Alle potloden weer keurig geslepen en het slijpsel.
  De heerlijke nieuw ontdekte koffiebonen voor onze koffiemachine.
  Keihard muziek luisteren en dansen met Djuna.
  Ik kan uren doorgaan over alle dingen waar ik blij van ben geweest deze week.
  Het vreselijke nieuws van Roos doet me idd weer eens beseffen dat elke dag geplukt moet worden.
  Ook ik brand kaarsjes voor haar en haar gezin. Ik zal er ook een op de blog zetten.

 4. kidsdinge 30 januari 2011 at 20:04 #

  Wat een mooie blog !

 5. Marrit 30 januari 2011 at 21:20 #

  Zo heerlijk om je zegeningen te tellen! En jij bent ook goed bezig en briljant toch als je zelfs kunt uitblinken in iets niet kunnen! 🙂

 6. Iris Vank 30 januari 2011 at 22:02 #

  Ik hoop dat het licht van je kaarsjes een sprankje helpen, wat een narigheid.

  En Thijs bij de printer, grappig, dat doet Aart ook altijd. Zo gauw als de printer aan staat, staat ze er met haar neus bovenop!

 7. stephanie 31 januari 2011 at 00:23 #

  i am thankful for:
  1. starting a new blog. fresh start to a new year! {http://twigstwine.blogspot.com/}
  2. my hard working husband. i’m getting a big walk in closet!
  3. my sweet babies.
  4. an amazingly warm weekend.

  loves to you!

 8. Jolanda 31 januari 2011 at 03:04 #

  Goed idee!
  Ik ben dankbaar voor:
  *hoe warm internet kan zijn
  *bloembollen in een soepkop
  *vieze handen (omdat ik eindelijk weer in de tuin kon werken)

 9. Suzanne 31 januari 2011 at 06:50 #

  Ik werd deze week blij van:
  Het vriendinnetje dat langs kwam en zo lekker op haar gemak zat.
  De warme verzorging door E. tijdens mijn ziekzijn.
  Weer op de been zijn na buikgriep en dus weer naar buiten kunnen.
  Spelen met kleine, lieve, slimme, fantasierijke O.
  Tulpen op tafel.
  Het maken van een digitaal fotoalbum en het wonder van de fotografie op zich.
  Niet naar het station hoeven lopen dankzij een lieve lift.
  Jouw blog in woord en beeld.

 10. Juffrouw Kikkerbil 31 januari 2011 at 07:59 #

  Ik werd blij van de onverwachte verassingen op mijn verjaardag die ik niet vierde. De liedjes, kusjes en prachtige tekeningen van de kids. De zon die scheen ondanks dat het koud was. De blauwe druifjes die te voorschijn komen (kan je die eten mama?!)
  Stokbroodjes met franse kaasjes, spelende kids in een klimenklauterparadijs, het breicht dat onze nieuwe eettafel bijna (weer) klaar is. Oh en de foto van Wolf zijn speelgoed.. daar wordt ik ook blij van… mag ik een keer komen spelen? 😉

 11. daan Rot-de Launay 31 januari 2011 at 09:56 #

  Zo is het; count your blessings!
  Ik werd blij van ‘met Jan mee op tour dit weekend’
  Logeerpartij van Jans zus
  Dat het oude Paulus de Boskabouterwandkleed het wolwasje overleefde
  en zo veel meer

  -x-

 12. Janne 31 januari 2011 at 11:40 #

  Ik werd blij van de zon 🙂 en merkte dat ik die erg gemist had. En vanmorgen was ik ook heel blij toen ik de btw aangifte kon verzenden, ik hik er altijd zo tegenaan. En als je eenmaal bezig bent is het een fluitje van een cent….en toch zie ik er elke keer weer tegen op. Maar ‘t is weer klaar 🙂

 13. Bloem 31 januari 2011 at 14:51 #

  Ik werd blij van de zon, spelende kinderen, lieve man. Kortom de gewone dingen waar ik veel te weinis bij stilsta..

 14. sonia 31 januari 2011 at 15:01 #

  ik werd ook blij van de zon en ben iedere dag blij met mijn leventje… alles klopt!
  gr. sonia

 15. Spoediez 1 februari 2011 at 08:27 #

  Ja, count your blessings…dat probeer ik ook elke dag weer te doen. Heb zoveel om dankbaar voor te zijn.
  Verschrikkelijk om zulk slecht nieuws bij anderen te lezen of horen. Dat maakt je bang, maar doet je des te meer beseffen hoe goed we het hebben.
  Word altijd blij van de kleine dingen in het leven: dat ik v/h weekend (tijdens griep) weer een leuk interieur boekje binnen kreeg via Tas-ka. Dat mijn huis zo lekker ruim en verrassend leuk is, ook al is het nog lang niet naar onze smaak aangepakt. Dat mijn vriend en dochter zo gezellig en lief zijn, we lachen veel op een dag, zelfs als we chagrijnig zijn door externe factoren.
  Pff… de lijst is oneindig. Gelukkig.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.