The pink room I

flinders design muller van severen hanging lamp

(English below)

Al voor we de sleutel van ons nieuwe huis kregen, bedacht ik me dat ik van de kleine bibliotheekkamer (zie hier hoe de kamer er van tevoren uitzag) graag een roze tv kamer wilde maken. De kamer stond echter helemaal vol met massieve, zware boekenkasten, in de jaren ’90 op maat gemaakt. Deze boekenkasten hoorden niet origineel bij het huis en besloegen meer dan de helft van het oppervlakte van de relatief kleine kamer. Kort nadat we de sleutel kregen, ontdekten we dat de vloerbalken van deze kamer rot waren en moest sowieso alles eruit, wat direct een goede reden was om een nieuwe bestemming te zoeken voor de kastenwand. Dat betekende ruim baan voor onze roze tv kamer.

We hebben de tv kamer helemaal opnieuw moeten opbouwen, omdat al snel bleek dat er naast de rotte vloerbalken nog veel meer mis was met deze ruimte. Zo was de elektra fors verouderd (onze elektricien sprak ferm “we doen hier álles opnieuw, of ík doe het niet”) was er veel zichtbaar leidingwerk en was het kozijn in deze kamer er slecht aan toe, omdat de ombouw om de verwarming ervoor zorgde dat vocht zich had opgehoopt op de vensterbank. De kamer kreeg een nieuwe vloer met vloerverwarming, nieuwe elektra, een nieuw plafond, nieuw stukwerk en onze schilderheld Wil herstelde op bijna magische wijze het authentieke kozijn met glas-in-lood.

roze kamer zilverblauw

Al vanaf moment één had ik Hanging Lamp number 2 van Valerie Objects, een ontwerp van Muller en Severen, als statement piece in mijn hoofd voor in deze ruimte en ik had het geluk dat Flinders.be de lamp wilde ruilen tegen een vermelding in dit bericht. Ik ben erg fan van dit Belgische merk en Flinders.be heeft bijna de gehele collectie in hun assortiment. De vorm van de lamp komt mooi uit in de relatief kleine tv kamer en ik hou van de combinatie groen met roze. Door de mooie spiegelende onderkant van de lamp, geeft hij het perfecte sfeerlicht in deze ruimte. De lamp is in het echt nog mooier dan ik had verwacht.
Het kleine roze art-deco plafondlampje vonden Casper en ik op een rommelmarkt in Zeeland. Ik hou van de snoepjesachtige vorm én vind het heel leuk om design te combineren met rommelmarkt- en kringloopvondsten.

muller van severen hanging lamp

Oorspronkelijk had ik gedacht dat ik veel lijsten met posters zou willen ophangen in de tv kamer, maar omdat we de reflectie van het zonlicht op de muren zo mooi vinden, besloten we dat niet te doen. Casper schilderde een plank uit onze WOWN!-collectie in de kleur van de muur en die hingen we op aan de kant waar de reflectie van de zon niet komt. Op deze plank kan ik een wisselende collectie van posters zetten.

pink room fest amsterdam

We zijn heel blij met het resultaat tot nu toe, al is de tv kamer nog niet af. Afgelopen weekend heeft Miel, Casper’s broertje, de binnenkant van de oude schouw betegeld en binnenkort gaan we de buitenkant bekleden met koper. Dat wordt nog een spannend klusje, omdat het ietwat buiten m’n comfortzone is. Zodra het af is, maak ik nog een blogpost, waarin ik ook alle verfkleuren en de bank zal vermelden. Fijne nieuwe week!

Ever since we bought this house, I wanted a pink tv room. This room was in use as a small library since the nineties, but when we discovered the original flooring was rotten we needed to remove everything from the room to rebuild it entirely. We decided to find another use for the massive cabinets (they do not originally belong to the house, but were custom made in the nineties. Knowing this made it easier to remove them). We redid everything: the electricity, the ceiling, the plasterwork and the floor. We kept the mantelpiece (see here), it’s not finished yet and I’ll write about it in my next blogpost. Wish you a pleasant new week!

, , ,

11 Responses to The pink room I

 1. Marrit 22 oktober 2018 at 19:51 #

  Prachtig Anki!

 2. Mickey 24 oktober 2018 at 17:27 #

  Iedereen heeft een roze kamer nodig in zijn leven.

 3. Pieke p 24 oktober 2018 at 20:05 #

  Echt heel heel heel erg mooi!

 4. Gertrud Prins 28 oktober 2018 at 19:57 #

  Zo MOOI!

 5. Carolien 12 november 2018 at 15:19 #

  The pink room looks great! What colour(number) did you use?

 6. Heidi 14 november 2018 at 09:33 #

  Waw! Ik zou nooit aan roze denken, maar jij bewijst elke keer weer dat het kan. Echt prachtig.

 7. Mies 8 december 2018 at 21:20 #

  Ik vind de roze kleur van de muren echt prachtig.
  Mag ik vragen welke kleur verf en van welk merk dit is?

 8. Anki 16 december 2018 at 19:02 #

  @Mies het is oud roze van Flexa, maar dan de Sikkens-variant omdat onze schilder met Sikkens werkt.

 9. Suzan 12 mei 2020 at 20:41 #

  Hi Anki! Wat geniet ik van je post! Een kant en klare moodboard voor de kamer van m’n dochter. (Liefst m’n hele huis, maar die is net gedaan?)
  Kleur op de muur dus oud roze flexa, las ik.
  Het neon rode krukje. Zo gekocht? Of ook geverfd? Zo ja, welke kleur?
  Benieuwd!
  Keep on going!! Love it

 10. Anki 13 mei 2020 at 09:32 #

  @Suzan Het krukje is zo gekocht, het is van Tom Dixon. Succes!

 11. Colin 10 augustus 2020 at 21:43 #

  Zo prachtig is het om het leven door een roze bril te zien…

  Goed stuk!

  Gr. Colin

  https://www.woonkanaal.nl

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.