Nieuwe slaapkamer!

Tonone Bolt, zilverblauw.nl

(English below)

Het eerste wat we hebben aangepakt toen we de sleutel van ons nieuwe huis kregen, is de bovenverdieping. Wonen terwijl er verbouwd wordt vinden we niet erg, maar de slaapkamers wilden we graag in orde hebben voor we definitief verhuisden. De vorige bewoners, die maar met z’n tweeën hier woonden, hadden van de bovenverdieping, die oorspronkelijk vier slaapkamers had, één grote slaapkamer gemaakt met een klein kamertje ter opslag. Wij wilden onze kinderen graag elk een eigen slaapkamer geven, dus hebben we nieuwe wanden geplaatst om zo een extra kamer te creëren. Daarnaast hebben we de vloer, muren, deuren en kozijnen een make-over gegeven.

Al was de stijl van de bovenverdieping anders dan de onze (zie hier, hier en hier foto’s van hoe het er eerst uitzag*), de basis was prima. We schuurden en lakten de houten vloer, sloopten de houten lambrisering van de muren en onze schilderheld Wil (daar heb je ‘m weer, waar zouden we zijn zonder hem) herstelde alle beschadigde muren en voorzag ze van een frisse laag latex (ON.00.90 van Flexa), een wittint met een vleugje roze/paars. Ook zorgde hij ervoor dat de mooie oude deuren en kozijnen netjes geschuurd en gelakt werden in RAL 9010. Ongelooflijk hoeveel verschil witte verf kan maken.

Tonone Bolt

Daarna kon ik los met de inrichting. Mede omdat de rest van het huis vooralsnog zo’n chaos is, wilde ik van de slaapkamer graag een lichte, rustige plek maken waar we de rotzooi van de verbouwing even achter ons kunnen laten. Pronkstuk van de kamer is plafondlamp Bolt van Tonone, die ik in ruil voor een vermelding in dit blogbericht kreeg van Flinders. Ik schreef al eerder dat ik ontzettend fan ben van het Bossche Tonone, die prachtige lampen maken en vorig jaar voor ons een custom versie maakten van hun Mr. Tubes lamp. Flinders heeft een grote selectie Tonone-lampen in hun collectie en levert snel en accuraat. De witte kleur van onze nieuwe Bolt zorgt ervoor dat de lamp op subtiele wijze een statement maakt in onze slaapkamer.

Tonone from Flinders, zilverblauw.nl

Oud glazen plafondlampje

Herken je de nachtlampjes? We hergebruikten de oude glazen lampenkapjes die ik vorig jaar van Marlous kreeg (je ziet ze hier rechts op de foto in het rekje staan en ik gebruikte ze ook voor deze foto). Bij de kringloop zocht ik er armaturen bij. Ik hou ontzettend van het oude, gekleurde glas en op deze manier krijgen de lampjes een mooi nieuw leven. De nachtkastjes zijn designklassiekers van Kartell en vond ik voor een habbekrats op Marktplaats. Uiteraard gebruikte ik ons eigen WOWN!-plaid, -kussens, -fotoprint en -lijst voor de styling van de slaapkamer.

WOWN! op de slaapkamer

De slaapkamers mogen dan af zijn, de rest van de bovenverdieping is dat nog niet. De badkamer is momenteel niet meer dan een kale, gesloopte ruimte en staat op de planning om eind mei vernieuwd te worden. Ik zal, als dat eenmaal af is, ook de rest van de bovenverdieping laten zien hier. Voor nu een fijne vrijdag!

The first thing we did when we got the keys to our new house, was renovating the bedrooms. There were only two bedrooms and with two kids, we needed at least three. When the house was build, there were four bedrooms but the previous occupants created one big, open space (see here and here) since they had no kids. We placed new walls to create an extra bedroom and painted everything in bright, white shades. With the big renovation going on the ground floor, we thought it would be nice to have at least one space with no (or as little as possible) dust. I wanted the bedroom to be a peaceful place so I worked with whites and pinks. The ceiling lamp is from the brand Tonone and was a gift from Flinders, we absolutely adore it. The nightstands are from Kartell, found on Martplaats (the Dutch version of Craigslist) and the small nightlights were a gift from my friend Marlous. The rest of the first floor (bathroom and landing) are still under construction, we hope to finish the renovation of the first floor around summer. Enjoy the weekend! 

*Deze foto’s komen van Funda, waar de pop-ups blind naar linken. Zodra de advertentie op Funda verwijderd wordt, verdwijnen de foto’s ook hier.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, , , ,

11 Responses to Nieuwe slaapkamer!

 1. Dionne 4 mei 2018 at 08:53 #

  Oooh wauw! Wat ziet het er stijlvol uit. Zelf ga ik binnen een paar weken verhuizen, dus ik ben volop inspiratie aan het op doen. 😀

 2. Anki 4 mei 2018 at 08:55 #

  @Dionne wat leuk, succes met je verhuizing!

 3. Iris Vank 4 mei 2018 at 09:59 #

  Wat een heerlijke ruimte. Dat wit doet het huis (en de prachtige ramen!) echt goed. Mooi ook met die lamp!! <3

 4. Fur 4 mei 2018 at 10:01 #

  Die lampjes hangen daar zo goed, echt prachtig! De hele ruimte trouwens. Diamant, sundae, etc ?

 5. Wendel 4 mei 2018 at 10:09 #

  Wat een fijne kamer is het geworden! En wat een verschil met daarvoor. Leuk om dat naast elkaar te zien. Die lamp is ook echt AWESOME!

 6. Eef 4 mei 2018 at 15:05 #

  Mooi hoor! Fijn dat er al kamers zijn die opgeknapt zijn en waar je al van kunt genieten. Leuk om te volgen en veel succes met de rest van de verbouwing. Hou vol?!
  Groetjes Eef

 7. Fleur 4 mei 2018 at 19:52 #

  Wat een mooie kamer is het geworden! En die bedlampjes? Met wat voor kleur wit hebben jullie de vloer geverfd?

 8. Anki 4 mei 2018 at 20:43 #

  @Fleur Met ‘CetaBever Trappenlak’ kleur 300 WIT. Groetjes, Casper

 9. Alet 5 mei 2018 at 07:32 #

  Wow het resultaat is prachtig geworden!
  Fan van je nieuwe ‘oude’ nachtlampjes! Super idee.

 10. casinotabloid.com/ 29 mei 2018 at 09:20 #

  Wow, so beautiful!! ?

 11. Tony 1 juni 2018 at 20:02 #

  Gaaf anki en proficiat vandaag ???Gr tony

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.