Tonone mr. Tubes

Tonone mr. Tubes

Afgelopen voorjaar mailde Tonone ons met de vraag of we het leuk zouden vinden om een lamp van ze te ontvangen en daar iets over te schrijven. Van die mail werd ik zo gelukkig dat ik uit pure blijdschap direct mijn vriendin Iris appte, die net zoveel van design houdt als ik (of misschien nog wel meer). Het klinkt misschien wat gek, maar als Brabanders zijn we altijd een beetje trots op mooie merken uit onze provincie. Tonone uit Den Bosch maakt lampen waar mijn hart al een tijd sneller van gaat kloppen, dus ik ging maar al te graag op hun aanbod in.

Tonone mr. Tubes by zilverblauw

Voor wat betreft spullen in huis houden we hier een gouden regel aan: buy less, choose well. Dat betekent dat we ernaar streven om alleen dingen in huis te halen waar we echt blij van worden en die we voor langere tijd willen houden. Opruim-koningin Marie Kondo zou zeggen: it has to spark joy. Daar moet ik erg om lachen, maar ze heeft wél gelijk.
Nu sparkte de mail van Tonone alleen al behoorlijk veel joy, dus toen ze aanboden om een lamp speciaal voor ons op maat te maken kon het feest helemaal niet meer stuk. Ik koos voor een witte mr. Tubes lamp in de verticale uitvoering. Een paar weken geleden mochten Casper en ik de lamp ophalen in de vette werkplaats van Tonone, waar de lampen op ambachtelijke wijze in elkaar worden gezet.

Tonone mr. Tubes

Hoewel we de lamp (ook) uitkozen met het oog op een nieuw huis, konden we het niet laten om ‘m alvast op te hangen. Ik hou van de stoere, industriële en tegelijk verfijnde uitstraling van mr. Tubes, het is een echt statement in onze woonkamer. Als je het leuk vindt kun je op de site van Tonone hun collectie bekijken en meer lezen over dit prachtige merk. Voor nu een fijne woensdag!

Tonone mr. Tubes zilverblauw

p.s. Misschien is je opgevallen dat we ook een andere eettafel en stoelen hebben. Die zijn van Atelier van Lieshout voor Moooi en vonden we op marktplaats. Ik zal er later wat meer over schrijven!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, , ,

11 Responses to Tonone mr. Tubes

 1. Iris Vank 13 september 2017 at 10:20 #

  <3

 2. Suzanne 13 september 2017 at 11:14 #

  Oooh hij is geweldig!

 3. Judith 13 september 2017 at 11:25 #

  Wat een beauty! Heel mooi ook dat je niet in zo’n felle TL balk kijkt, dit licht lijkt heel zacht!

 4. martine 13 september 2017 at 13:55 #

  Prachtig! En waar komt de eettafel vandaan?

 5. Karlijn 13 september 2017 at 17:28 #

  Het enige woord hiervoor is PRACHTIG! Echt zo mooi! X

 6. Anki 14 september 2017 at 22:46 #

  Dankjewel Karlijn, het voelt ook echt als een cadeautje!

 7. Anki 14 september 2017 at 22:46 #

  @Martine zie de laatste regel van het bericht, die is van Atelier van Lieshout voor Moooi, gevonden op marktplaats. Schrijf er later nog wel wat meer over.

 8. Anki 14 september 2017 at 22:47 #

  @Judith het is niet heel fel inderdaad en het licht is mooi warm. Echt blij ben ik. 🙂

 9. Anki 14 september 2017 at 22:47 #

  @Suus thanks!

 10. Anki 14 september 2017 at 22:48 #

  @Iris thanks Vankie!

 11. Eva 22 september 2017 at 15:28 #

  Wat een plaatje!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.