Zomer 2017

Gent, by zilverblauw.nl

“When enough people make false promises, words stop meaning anything. Then there are no more answers, only better and better lies” – Jon Snow

Afgelopen zomer nam ik een break van het online leven. Dat was fijn en nodig. Soms helpt het om even een stapje terug te doen om zo een situatie beter te kunnen begrijpen. We zijn de afgelopen 7 jaar bijna non-stop online geweest met Zilverblauw. Hier op het blog, op Twitter en later op Instagram en Facebook. Er ging geen dag voorbij zonder dat er ergens content van ons te zien of te lezen was.

winkelmandjes Cadzand, by zilverblauw.nl

Op een gegeven moment merkte ik dat ik content maakte om het produceren. Niet meer bewust om te inspireren, niet meer omdat ik iets mooi vond, maar gewoon omdat ik vond dat ik online moest zijn. Want dat was goed voor het bedrijf, dacht ik (en dat was denk ik ook wel zo). Dat ik het na een tijd heel veel minder leuk vond, moest ik van mezelf aan de kant zetten. Want hey, ik zegde wel mijn baan op en Casper en ik werkten alleen nog voor Zilverblauw, dus ik moest wel. Vond ik zelf dan.

Als je al langer meeleest, weet je misschien dat ik eerst regelmatig optrad. Mijn bedrijf heette toen nog Zilverblauw Kunsten. Ik zong liedjes op feestjes en speelde op thema-avonden en in dinershows. Ooit begon ik als bassist en zangeres in een bandje, maar omdat daar geen droog brood in te verdienen was en ik muziek en spel heel leuk vond, liet ik mijn eigen muziek los om de bekende muziek van anderen te gaan zingen. Voordat ik het wist, trad ik op met liedjes van Corry Konings en Frans Bauer. Muziek die eigenlijk helemaal niet bij me past. En hoewel ik ook die nummers met heel veel plezier heb gezongen en ondertussen vrienden voor het leven maakte (Crisjee, jeweettoch), voelde het een beetje als mijn ziel verkopen.

Aardenburg, by zilverblauw.nl

Toen we met Zilverblauw een andere kant op gingen, nam ik me voor trouw blijven aan mezelf. Gelukkig lukt dat over het algemeen goed en krijgen we de kans om mooie, authentieke dingen maken waar we erg trots op zijn. Maar trouw blijven aan jezelf betekent ook jezelf in acht nemen. Tijdens mijn sociale opleiding leerde ik ooit dat, als je creëert, je meestal je eigen instrument bent. Een timmerman heeft een hamer om spijkers in de muur te slaan, maar als creatieve maker ben je die hamer zelf. En als je jezelf stuk slaat, kun je niet even naar de bouwmarkt.

Dus nam ik een break. Ik fotografeerde alleen dingen die ik echt de moeite waard vond, die me écht raakten en wat deden, was weinig op Instagram en Facebook en genoot een hele zomer lang van het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Erg fijn. Hoe was jullie zomer?

p.s. het mooie huisje van de eerste foto zagen we tijdens onze vakantie in Gent. Op de tweede foto opgestapelde, door de zon verkleurde boodschappenmandjes en op de derde foto een vervallen, oude school in Aardenburg. Ik maakte alle foto’s met m’n smartphone.
p.s.2. als je, net zoals ik, stiekem een nerd bent en ook graag en ietwat geobsedeerd naar Game of Thrones kijkt, is deze podcast een dikke vette aanrader.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, ,

9 Responses to Zomer 2017

 1. Kumari 1 september 2017 at 23:23 #

  Ik lees vaak, maar reageer niet vaak. Maar toch moet ik nu van mezelf even reageren. Na een studie waar ik creatief en productief moest zijn raakte ik mezelf kwijt, mijn instrument werkte niet meer. Ik had het gereedschap in mijn handen maar wist niet meer wat ik er mee moest doen. In die periode daarna kwam ik Zilverblauw tegen, en ik begon weer te zien dat creativiteit ook vooral heel erg mooi en inspirerend kan zijn. Het afgelopen jaar, maar vooral deze zomer heb ik mijn creativiteit weer omarmd en ben ik weer lekker creatief (ook online) aan de slag gegaan. En nu voel ik weer hoe fijn dat kan zijn 🙂 Dus ik wil jou Anki vooral heel erg bedanken voor alle creativiteit en inspiratie die je met ons de afgelopen jaren hebt gedeeld!

 2. Anki 1 september 2017 at 23:25 #

  @Kumari wat een superlieve reactie, dankjewel. Wat fijn dat je jouw creativiteit weer hebt gevonden. Gek hoe dat werkt hè, en tegelijk ook heel logisch. Het blijft een spannende balans. Gun het je om veel mooie dingen te gaan maken! liefs

 3. iris 2 september 2017 at 10:05 #

  Mooi geschreven. Top dat je zelf op tijd aan de rem trok. Prachtige plaatjes, ik dacht even dat die laatste foto al een nieuw project was na ‘huis te koop ‘ .

 4. Anki 2 september 2017 at 12:17 #

  @Iris Dank! Nog geen nieuw project helaas, maar deze oude school had ik best willen hebben!

 5. Liza 3 september 2017 at 09:15 #

  Wat een mooie en mysterieuze plaatjes.
  Veel succes en vooral plezier in wat je doet.
  X

 6. Carla 3 september 2017 at 11:31 #

  Groot gelijk om af en toe op de rem te trappen!De eerste foto brengt me weer terug naar ons uitstapje naar Gent waar ook dit huisje spotte deze zomer!!

 7. Alet 3 september 2017 at 21:26 #

  Er even helemaal tussenuit, betekent voor mij ook niet online zijn. Dat creëert rust en die rust geeft inspiratie!
  Mooie foto’s en ja ook onze zomer was erg fijn.

 8. Renske 4 september 2017 at 12:30 #

  Goed voor jezelf zorgen is echt het belangrijkste ? Hier nog een instrumentje die ook iets vaker offline zou moeten.. ik denk dat ik dat snel moet gaan doen! Thanks voor de inspiratie! Liefs! Renske

 9. Kelly 6 september 2017 at 15:49 #

  Ik begrijp je maar al te goed en ik zal nog vaak aan deze woorden denken, zeker op de momenten dat ik zelf even op de rem moet staan. Hele mooie beelden, trouwens. Wij hebben een fijne zomer achter de rug, maar ik mocht misschien iets vaker op de rem gestaan hebben.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.