New home!

new home - Zilverblauw

(English below)

Afgelopen vrijdag kregen we de sleutel van ons nieuwe, oude huis uit 1925. Het is al een tijd geleden dat we het voorlopig koopcontract tekenden en het was dus ook al een tijd geleden dat we het huis van binnen zagen. Ik deed de afgelopen maanden m’n best om zo vaak mogelijk langs het huis te rijden om zo het verliefde gevoel dat we voor het huis hadden vast te houden, maar naarmate de tijd verstreek lukte dat steeds moeilijker. Casper en ik vonden het best spannend om het huis weer te zien na al die tijd. Zou de klik er nog steeds zijn?

Toen we vrijdagochtend het huis in mochten om het te inspecteren voor de sleuteloverdracht, viel alles direct weer op z’n plek. Het was ontzettend fijn om te ontdekken dat onze liefde voor het huis alleen maar groter is geworden nu de spullen van de vorige eigenaren eruit zijn. We lieten het huis dit weekend zien aan vrienden en familie en aten pizza aan de ping-pong tafel die we voor de gelegenheid in het lege huis hadden gezet. ‘s Avonds ping-pongden de kinderen en liepen wij gelukzalig steeds opnieuw rondjes door het huis. Bijzonder hoe een huis zo snel ‘eigen’ kan voelen.

new home - Zilverblauw

De komende weken gaan we het huis verbouwen. Er zit een grote, donkerbruine schouw uit de jaren ’70 in het huis die we eruit gaan slopen, we gaan (als alles goed gaat) een muur doorbreken en er komt een nieuwe keuken in het huis. Ik ga proberen om een keer per week hier op het blog een update te geven van het proces. Ik vind het zelf altijd heel leuk om verbouwingsverhalen van anderen te volgen en wil daarnaast ons proces graag vastleggen. Dat is best een uitdaging voor me, omdat ik de laatste jaren heel erg bezig ben geweest met ‘mooi beeld’ en een verbouwing vooral de eerste tijd niet heel veel mooi beeld op zal leveren. Als je het leuk vindt om de verbouwing van ons nieuwe oude huis te volgen, check dan regelmatig onze stories op Instagram, daar plaatsen we ook updates (Anki op Instagram en Casper op Instagram). Wens jullie een fijne nieuwe week!

We finally got the keys to our ‘new’ old home from 1925. Almost five months past since we signed the preliminary sales contract, so we couldn’t wait to be able to go inside the house again. It didn’t disappoint at all. Without the furniture from the former owners the space looks even more prettier and Casper and I fell in love with the house all over again (and a bit with each other, too). This weekend we showed the house to our friends and family and played ping pong in the empty living room. Next week, we’ll start with the renovations. Can’t wait!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, ,

15 Responses to New home!

 1. Iris Vank 21 januari 2018 at 22:11 #

  ♥️♥️♥️

 2. Marjan 21 januari 2018 at 22:25 #

  Ik verheug me op de verbouwingsverhalen, leuk!

 3. Paty 21 januari 2018 at 22:27 #

  Super gaaf Anki! Ik ga jullie zeker volgen ?

 4. Karin 21 januari 2018 at 23:00 #

  Wauw dat is het prachtigste glas in lood wat ik ooit heb gezien <3
  Ik ben heel erg benieuwd naar de rest van het huis, en ik houd ook zo van verbouwing-updates. Je weet het geheid mooi vast te leggen!
  Als ik dit soort oude details zie, kan ik wel eens balen van mijn strakke, gladde nieuwbouw huis.

 5. Barbara 22 januari 2018 at 02:08 #

  dat ziet er helemaal iets voor jou/jullie uit! alleen al die ramen, met dat roze! Ik zou er ook wel verliefd op kunnen worden 🙂 Heel veel succes ermee, het wordt vast opnieuw een pareltje!!

 6. Antoinette 22 januari 2018 at 07:44 #

  Wauw wauw wauw inderdaad het mooiste glas in lood ever. Ik ben ontzettend benieuwd naar de verbouwingsverhalen die gaan komen. Succes!!

 7. Mariël 22 januari 2018 at 11:06 #

  Jaa ik zou heel graag volgen hoe jullie het verbouwen! ^_^

 8. ohladybake 22 januari 2018 at 12:33 #

  veel succes met de verbouwingen!
  benieuwd hoe het zal worden!

 9. Vink 22 januari 2018 at 15:52 #

  Jullie kunnen het leven vanaf nu echt met een roze gloed bekijken. Wat een mooie roze raampjes!

 10. Eva 22 januari 2018 at 21:34 #

  Wauw zo zo zo mooi!! Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe verhalen uit jullie nieuwe huis en vooral de foto’s die daarbij horen!
  Niet vergeten alle voor- en na-foto’s te maken he? Kan nu al niet wachten!

 11. Anouk 23 januari 2018 at 23:47 #

  Serieus geen woord gelogen in je vorige blog over het huis: dit glas-in-lood is echt het allermooiste ooit gewoon wow. Verliefd!

  Voor wat betreft de minder mooie plaatjes ik denk echt dat je helemaal los moet gaan hiermee. Sowieso is het verfrissend dat niet alles vanaf dag 1 al perfect is (zoals het in het leven ook vaak genoeg gaat). Daarnaast weet iedereen die jou volgt toch al dat t prachtig gaat worden dus is het voor ons des te intressanter en leerzamer hoe het er nu uit ziet voordat het al perfect is. Ik wil die schouw gewoon zien en alle kamers. Geen after zonder n before 😀

 12. Dina 24 januari 2018 at 08:55 #

  Fantastisch! Oh… en wat doet verbouwen deugd; je zal zien dat de voor&na foto’s een extra stimulans zijn… wij deden een heel jaarlang niets anders op onze blog en vonden het fijn als het weer woensdag was (de dag waarop we updates plaatsten). Veel succes! Liefs uit de Provence, Dina

 13. Liza 24 januari 2018 at 09:46 #

  Ooh het ziet er nu al geweldig uit laat staan als zo de nodige dingen naar jullie zin verbouwd zijn.
  En het Zilverblauw uithangrek/bord…. te gek!
  Veel succes en ik volg het proces met veel plezier.

 14. Nicole 29 januari 2018 at 11:04 #

  super veel succes! brings back memories naar 4 jaar geleden toen wij met hetzelfde bezig waren 😉 Ik hoop op zo min mogelijk onaangename verrassingen voor jullie. Wordt vast een paleis!

 15. Gertrud 31 januari 2018 at 20:16 #

  Alleen al door die prachtige glas in lood ramen schreeuwt dit huis Zilverblauw uit. Razend benieuwd wat voor moois jullie hier weer van gaan maken. Liefs,

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.