vtwonen & designbeurs 2016

vtwonen en designbeurs, zilverblauw.nl

vtwonen en designbeurs, zilverblauw.nl

De vtwonen & designbeurs, ofwel de vroegere woonbeurs, is voor mij als interieurblogger een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Zelfs terwijl de kwaliteit van de beurs de laatste jaren (sinds de crisis eigenlijk) steeds een beetje afnam, bleef het een feestje om erheen te gaan. Dit jaar had ik het eigenlijk te druk (de dag erna gaf ik een talkshow en een mini masterclass bij Meet the Blogger die ik nog wilde voorbereiden) maar ik wilde de beurs echt niet missen. Met Marlous sprak ik af bij de RAI en in de loop van de dag sloot ook Caroline nog aan. Gezellig!

vtwonen en designbeurs, zilverblauw.nl

Waar voor mijn gevoel de afgelopen jaren de crisis (en de budgetcuts die de crisis achterliet) goed terug te zien was op de beurs, was ik dit jaar positief verrast. Er heerst optimisme. Standhouders pakken weer uit en durven zich beter te profileren. Ik was onder de indruk van de ‘huizen’ die de magazines elk jaar op de beurs presenteren. Het vtwonenhuis en het huis van Ariadne at Home sprongen eruit. Vtwonen imponeerde met een groot, statig en heerlijk leefbaar huis. Ariadne is afgelopen jaar overgenomen door een Belgische redactie en die wist de lichte, pastelkleurige sfeer die Ariadne al jaren typeert goed neer te zetten.

vtwonen en designbeurs, zilverblauw.nl

Topstuk van de beurs was voor mij de Samsung Serif tv, waarvan het ontwerp gebaseerd is op de letter i, of eigenlijk de hoofdlettervariant, I.  Toen ik begin dit jaar in Parijs was, zag ik de tv voor het eerst bij het grote Parijse warenhuis Le Bon Marché. Er hing een prijskaartje aan: 8000,-. Nu hou ik van design, maar dat ging me wat ver en dus zette ik de tv zo snel mogelijk uit mijn hoofd. Groot was dus ook mijn verbazing toen op de beurs bleek dat ik óf niet goed gekeken heb in Parijs, óf dat ze daar niet kunnen rekenen, want de tv is echt stukken goedkoper (het grootste model kost 1500,-). Dat is nog niet voor niks natuurlijk, maar het maakt zo’n bijzonder ontwerp wel een stuk beter bereikbaar.

vtwonen en designbeurs, zilverblauw.nl

Wat ik ook heel leuk vond om te zien, waren de huisjes die collega-bloggers Wimke, Souraya en Marij hadden ingericht voor verfmerk Flexa. Het maakte me een beetje plaatsvervangend trots om te zien hoe druk het bij de huisjes was en te zien hoeveel mensen ze fotografeerden. Het was er zelfs zo druk dat ik met moeite wat toonbare foto’s kon maken. Goed gedaan dames (en Flexa)!

vtwonen en designbeurs, zilverblauw.nl

En voor de nostalgie, of om te zien hoe slecht mijn foto’s vroeger waren (kies maar, haha) hieronder een kleine trip down memory lane:

Woonbeurs 2010
Woonbeurs 2011
Woonbeurs 2012
Woonbeurs 2013
Woonbeurs 2014
vtwonen en designbeurs 2015

Wens jullie een mooie vrijdag en alvast een fijn weekend!

,

5 Responses to vtwonen & designbeurs 2016

 1. Maritpearl 7 oktober 2016 at 11:02 #

  Ik wordt hier altijd zo vrolijk van mooi interieur! Zo te zien waren er weer mooie sfeerkamers en Vitra items. Volgend jaar maar weer eens bezoeken.

 2. Elske 7 oktober 2016 at 11:25 #

  Heb ik ook wel eens last van ‘beter laat dan nooit’ ;). Mooie foto’s van de beurs! Ik kon helaas niet gaan dit jaar, maar zo kan ik toch even meegenieten. Fijn weekend! X

 3. Hanneke 7 oktober 2016 at 11:39 #

  Die tv is echt mooi (voor een tv dan). Ik baal echt dat we net een nieuwe gekocht hebben. Dat was de minst lelijke uit de lelijke tv’s. Ze zijn tegenwoordig allemaal zo aanwezig.
  Verder weer mooie foto’s. Helemaal jouw verslag zo…

 4. Anna 12 oktober 2016 at 10:59 #

  Just lovely! Where are the hite lamps over the table from? So nice!

 5. Readkapke 15 oktober 2016 at 16:09 #

  Haha ik heb de eerste verslagen even terug gekeken om de foto’s maar er gaat toch vooral hoop van uit, dat het echt te leren valt, dat fotograferen :-D. Ik zit ook maar te broeden op een tv oplossing, onze oude (zo’n groot bakbeest nog) takelt hard af, maar zit wel fijn in een kast verstopt.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.