February

February, by zilverblauw.nl

Here comes the sun ~ the Beatles

Ik hou niet zo van februari. Dat komt vooral door de kou, het gebrek aan zonlicht en het feit dat het nog heel lang lijkt te duren voordat de lente echt begint. Gisterenavond bedacht ik dat ik het allereerste krokusje in onze voortuin wilde plukken om het te fotograferen, als een soort bewijs dat de winter bijna voorbij is, maar toen ik vanochtend opstond en de voordeur opendeed bleek dat het krokusje helemaal bevroren was. Alleen de maagdenpalm die tegen ons huis aan staat had de vorst overleefd. Net op het moment dat ik dacht dat ik echt helemaal klaar was met deze grauwe, grijze rotmaand, kwam de zon. Ik wist niet hoe snel ik mijn camera moest pakken.

About how much I hate February with it’s lack of sunlight, cold and grayness. And how much I liked the small amount of sunshine that surprised me today. Hope spring will arrive soon!

February, by zilverblauw.nl

De stenen verzamelde ik met de kinderen tijdens een wandeling in het bos, iemand had er kiezels gedumpt. We zochten alle stenen met een roze tint bij elkaar. Wonderlijk hoe mooi simpele stenen kunnen zijn, eigenlijk.

, ,

10 Responses to February

 1. Judith 16 februari 2016 at 20:01 #

  Ooooh. .. wat herkenbaar. Hier ook altijd een gewurg om februari door te komen.
  Vandaag maakte heel veel goed!!!
  Fijne voorjaarsplaatjes!

 2. Jesuishert 16 februari 2016 at 20:02 #

  Jij hangt zelfs de slingers op Anki! Hoe rijk ben je dan? Weer of geen weer , altijd slingerweer! ❤️

 3. gerhilde maakt 16 februari 2016 at 20:57 #

  Ik heb de laatste dagen eindelijk het gevoel dat er ooit terug lente kan zijn. Van en naar het werk fietsen terwijl het nog/al licht is, eindelijk! Ik hoop vooral dat het zonnetje nog even wil blijven. Mooie foto’s alweer!

 4. geertrui 16 februari 2016 at 21:31 #

  Maar deze februari ga je je eerste workshop geven! Dat is toch ook wel een lichtpuntje 🙂 Ik kijk er zo hard naar uit

 5. Sanne 16 februari 2016 at 21:40 #

  Gelijk heb je. Morgen zou het ook mooi weer zijn. Ik ben alvast benieuwd.
  Het zonnetje kan al zoveel doen. 🙂

 6. Lidia 17 februari 2016 at 07:53 #

  Deze heerlijke plaatjes helpen wel in zo’n rotmaand;-) Gaaf hoe je dan weer van die mooie figuren kan maken met de natuur, ik ga mijn camera ook pakken vandaag, dat helpt vast!

 7. Suzanne 17 februari 2016 at 08:53 #

  Hartverwarmende beelden. Houd vol, Anki, de lente lonkt!

 8. dingen die fijn zijn 17 februari 2016 at 16:24 #

  mooi!

 9. D'abord Roze 17 februari 2016 at 22:27 #

  Prachtige foto dat hartje van bloem en steen.

 10. Moon 22 februari 2016 at 11:24 #

  Winter Blues, voorjaarsmoeheid, meer wintermoeheid eigenlijk. Februari is ook mijn minst favoriete maand. Niet vooruit te branden, moeilijk uit bed komen… gelukkig ben ik niet de enige 😉 En het gaat vanzelf voorbij, even geduld 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.