New: workshops

zilverblauw-workshop-fotografie-basis

Zoals ik gisteren en vorige week al kort aankondigde, starten we in 2016 met het geven van workshops. In de eerste workshops gaan we in op de basis van fotografie. Je leert hoe je door goed te kijken en manueel (niet automatisch) te fotograferen betere foto’s kunt maken. Ik (Anki) zal de workshops leiden en je hoeft niet bang te zijn voor ingewikkelde taal of moeilijke termen. Net als in mijn boek Shoot! zal er veel aandacht zijn voor de creatieve en artistieke kant van fotografie en gaan we op zoek naar eigenheid. Wat is jouw stijl en hoe laat je die terugkomen in je foto’s? Hoe kun jij een idee in je hoofd omzetten in een foto? In een workshop van 5 uur inclusief lunch leg ik je in een kleine groep de basis van fotografie uit. Hieronder lees je meer.

Workshop Fotografie (basis)
€ 150,-

Locatie
De workshop vindt plaats bij de Krekul, het centrum voor creatieve en culturele vorming in Oisterwijk. De Krekul is gevestigd in een oude school (een Rijksmonument), wat het tot een bijzonder fotogenieke locatie maakt. Ik maakte er onder andere deze en deze foto’s. Oisterwijk ligt centraal in de driehoek Tilburg, Eindhoven en Den Bosch op ongeveer een uur rijden van Amsterdam. Met het openbaar vervoer is de Krekul zeer goed bereikbaar, het treinstation van Oisterwijk ligt op slechts 5 minuten loopafstand.

Leren kijken, zien & manueel fotograferen
De workshop richt zich op de basis van fotografie: wat maakt een foto goed of interessant en hoe kun je zelf zo’n foto maken? Hoe werkt je camera nou eigenlijk en hoe kun jij ‘m beter leren begrijpen zodat je nog mooiere foto’s kunt maken? Daarnaast gaan we aan de slag met een stukje styling en wordt de basis van fotobewerking uitgelegd.

Kleine groepen & persoonlijke aandacht
Per workshop is er ruimte voor maximaal 8 deelnemers. Zo kunnen we garanderen dat er voor iedereen voldoende persoonlijke aandacht is en er ruim de gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Wat heb je nodig?
Je kunt meedoen als je een spiegelreflexcamera hebt of een (systeem)camera die je handmatig kunt instellen. Vergeet niet het instructieboekje (de handleiding) mee te nemen! Als je de beschikking hebt over een laptop met een fotobewerkingsprogramma, breng deze dan ook mee. Na inschrijving krijg een bevestigingsmail met daarin alle informatie nog eens op een rijtje.

Lunch inbegrepen
De lunch is inbegrepen en zal worden verzorgd door Kookpunt. We houden rekening met vegetariërs. Ben je veganistisch of volg je een speciaal dieet, geef dit dan van tevoren aan ons door. Er is de hele dag gratis koffie en thee.

Data & reserveren
Een workshop duurt 5 uur. In de shop kun een datum kiezen en je plek reserveren.

Maatwerk
Ben je op zoek naar een workshop op locatie, een een-op-een sessie, een creatieve invulling van een (vrijgezellen)feest of een gastles? We kunnen ook programma’s op maat aanbieden. Schroom niet om contact op te nemen via casper@zilverblauw.nl.

Direct naar de shop om in te schrijven.

14 Responses to New: workshops

 1. Geertrui 19 januari 2016 at 10:44 #

  Hoera! Met zenuwen in mijn lijf heb ik me ingeschreven voor de workshop op 26/2.
  Ik heb het echt even nodig om in mezelf te investeren, en ik heb super veel zin in deze dag, ook al vind ik het heel spannend. Nu nog bedenken hoe ik alle praktische zaken rond ga krijgen…
  Tot de 26ste in elk geval!

 2. Debbie 19 januari 2016 at 11:33 #

  Wat leuk! De basis heb ik wel al onder de knie. Komt er op termijn ook nog een gevorderde cursus?

 3. Jolanda 19 januari 2016 at 11:41 #

  Wat leuk! Ik zou graag heen gaan alleen kan ik niet op vrijdag buiten de vakanties.

 4. Anki 19 januari 2016 at 12:08 #

  @Geertrui wat super leuk! Graag tot de 26e!

 5. Anki 19 januari 2016 at 12:09 #

  @Debbie die komt er waarschijnlijk een na de basiscursussen. Fijne dag!

 6. Pamela 19 januari 2016 at 14:52 #

  Hallo! Ik ben al een tijdje op zoek naar een gave workshop fotografie voor mijn vader. Hij heeft een mooie spiegelreflex, maar gebruikt eigenlijk altijd alleen maar de automatische functie. Vroeger heeft hij ook veel analoog met spiegelreflex gewerkt. Is deze workshop dan geschikt voor hem of kan ik dan beter de gevorderden workshop afwachten? Of zou er zelfs een mogelijkheid zijn voor een priveworkshop? Want misschien valt mijn vader ook niet helemaal binnen de doelgroep voor deze workshop 😉 Alvast bedankt voor je reactie!

 7. Afke 19 januari 2016 at 14:56 #

  Leuk dat je dat doet. Alle workshops zijn altijd zo ver weg vanwaar ik woon 🙁
  Maar mocht je een cursus doen voor bevorderde dan wil ik het proberen om te doen!
  groetjes Afke

 8. Babette | StudioBabsie 19 januari 2016 at 20:05 #

  Oh wat gaaf zeg! En stoer deze stap, heel leuk dat je dit gaat doen en de eerste foto is ook mooi met dat grafische patroon!

 9. Alet 19 januari 2016 at 21:16 #

  Wat ontzettend leuk dat je dit gaat doen.
  Ik ga er zeker over nadenken of ik iets kan regelen en kan komen……..

 10. Anki 20 januari 2016 at 23:23 #

  Dank allen!
  @Pamela Mogelijkheden voor een privé workshop zijn er zeker, daarvoor kun je het beste even mailen met casper@zilverblauw.nl. Je vader zou denk ik prima kunnen aansluiten bij de workshop voor beginners, alleen weet ik niet of het stylinggedeelte echt iets voor hem is, dat vinden mannen vaak net wat minder leuk dan vrouwen. 😉

 11. Suus 20 januari 2016 at 23:26 #

  Jaaaaaa, daar zijn ze!! Super cool.

 12. Joyce Tempel 21 januari 2016 at 15:20 #

  Jaaaaaaaaaaaaaaa!! Ik ga mij vanavond meteen inschrijven!! 🙂

 13. Maria 23 januari 2016 at 18:39 #

  Wat gaaf!!! Vanaf hoe oud is het?

 14. Angela Winkler 30 mei 2017 at 16:04 #

  Beste Anki. Graag wil ik deelnemen aan een workshop fotografie ( basis ) maar zie dat deze helaas al vol zit en er geen andere data bij staan. Volgen er nog nieuwe data? Groetjes, Angela

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.