2e druk Shoot! Fotograferen met je hart

tweede druk Shoot!

Vorig jaar rond deze tijd besloot ik, na maandenlang twijfelen, eindelijk iets te gaan doen met het idee dat al een tijd in mijn hoofd zat: een mooi vormgegeven, begrijpelijk boek maken over fotografie. Zonder moeilijke termen, laagdrempelig en met lichte, heldere foto’s. Het boek dat ik zelf had gemist toen ik begon met fotograferen. Een jaar later staat er niet alleen een eerste druk, maar sinds gisteren ook een tweede druk van Shoot! op onze boekenplank. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alle lieve woorden, hashtags en reviews. Zonder jullie was Shoot! niet zo’n succes geweest.

Om de tweede druk van Shoot! te vieren, geven we drie boeken weg. Een hier op mijn blog, een op Instagram (vanaf morgen, apart aangekondigd) en een op Facebook (vanaf morgen, apart aangekondigd). En omdat december de maand van cadeautjes is, is het de bedoeling dat je iemand uitkiest om het boek aan cadeau te geven. Als je wint, zorgen wij er vervolgens voor dat er een mooi ingepakte versie van Shoot! opgestuurd wordt. Naar jou, of direct naar diegene die je wilt verrassen.

Wat moet je doen?
Laat een reactie achter op dit bericht en vertel ons aan wie jij Shoot! cadeau zou willen geven en waarom. Volgende week woensdag kiezen we een winnaar. Succes en nogmaals dank! (Enne, mocht je het boek nou héél graag voor jezelf willen winnen, dan kan dat uiteraard ook. Een cadeau is een cadeau.)

tweede druk Shoot!

I can hardly believe it: today I held the first copy of Shoot!’s second edition in my hands. I feel incredibly blessed by all your loyal support, sweet words and kind reviews. We’re working on an English and German edition as well, but I’m afraid this will take a bit more patience. Publishing a book abroad is a long and slow process. To celebrate the second edition, we’re giving away a copy of Shoot! (in Dutch) If you want to win one, simply leave a comment. Give-away open to readers worldwide.   

, , ,

90 Responses to 2e druk Shoot! Fotograferen met je hart

 1. Janneke 3 december 2015 at 10:53 #

  Wat supertof, jullie 2e druk!! Het boek ziet er zo mooi uit. Ik zou het boek cadeau doen aan mijn man. Ik ben altijd degene die de foto’s maakt in het gezin en zou het ook wel eens leuk vinden als mijn man foto’s van mij maakt, met mijn 2 jongens. Misschien dat jullie boek hierbij helpt…. 🙂

 2. dingen die fijn zijn 3 december 2015 at 11:28 #

  Proficiat!
  Ik zou het boek kado doen aan mijn man Karel! Want als ik echt mooie foto’s wil voor mijn blog vraag ik het vaak aan hem 🙂
  Kan hij ze nog mooier maken 😉
  Liefs Els

 3. Carola 3 december 2015 at 12:25 #

  Ik zou dit boek cadeau willen doen aan een van mijn beste vriendinnen Judith. Zij is 11 dec jarig en gaat eind 2016 op een reis van 4 maanden. Hiervoor wil ze zich heel graag verdiepen in fotografie zodat ze tijdens haar reis alle mooie dingen kan vastleggen.

  #fingerscrossed

 4. An 3 december 2015 at 13:46 #

  Ik zou het boek graag delen met mijn papa, we zijn allebei heel graag bezig met fotografie, maar tips en inspiratie blijven altijd welkom. En zeker als dat in zo’n mooi vormgegeven boek is!

 5. Afke 3 december 2015 at 14:35 #

  Dag Anki,
  Jou boek is ingepakt en krijg ik zaterdag! Ik kan niet wachten. Heerlijk!
  Ik zou jou boek wel willen winnen en cadeau geven aan mijn zwager die zich ook steeds meer gaat verdiepen in fotografie.
  Gefeliciteerd met je 2e druk!!

 6. Jenneke 3 december 2015 at 17:48 #

  Ik zou je prachtige boek graag voor mijzelf willen winnen… Na een verdrietig jaar ben ik het plezier in mijn hobby fotograferen helemaal kwijtgeraakt. Mijn camera ligt al tijden in de kast, samen met mijn nieuwe Lensbaby… Ik hoop door jouw boek weer inspiratie te krijgen en weer kan gaan genieten van deze geweldige hobby!

 7. Sas 3 december 2015 at 18:42 #

  Hey anki, je prachtige boek is hier al volop in gebruik. Heerlijk. Graag zou ik mijn collega blij maken met een exemplaar. omdat de werk dagen roze kleuren als ze er is!

 8. valerie 3 december 2015 at 18:54 #

  Hoi,
  Wat een leuk boek. Ik zou het graag cadeau doen aan mijn toekomstige man. Hij is gek op fotografen en zoekt hoe hij nog betere foto’s kan maken. ik denk dat jou fantastisch boek zeker kan helpen.

 9. Annemieke Robert 3 december 2015 at 19:02 #

  Ik ben in ieder geval dat er weer een nieuwe druk is, want ik wilde het graag bestellen voor mijn zus Barbara.
  Ze heeft een wat lastige tijd achter de rug en ik wilde haar met jullie mooie boek verrassen. Ze kan al mooie foto’s maken, maar extra tips van jullie zullen haar alleen maar verder helpen.
  Fingers crossed! (En anders bestel ik het gewoon)

 10. Fooky Stellingwerf 3 december 2015 at 19:57 #

  Dag lieve Anki en Casper (en natuurlijk Mus en Wolf!),

  Ik zou dolgraag het boek cadeau willen doen aan de twee liefste vrienden die ik heb! Een paar jaar geleden heeft mijn beste vriendinnetje de liefde van haar leven gevonden en deze liefde was/is gelukkig heel wederzijds! Nu zijn ze al een poosje verloofd en kort geleden heeft een klein mannetje Borre (het mooiste kindje dat er bestaat) hun ouders gemaakt.

  In een tijd waarin het zo makkelijk is om continue foto’s te maken met een smartphone zonder aandacht en foto’s welke vaak in vergetelheid raken, zou ik ze graag dit boek cadeau willen doen. Om ze een handvat en stimulans te bieden om de mooie momenten in het leven en van hun als gezin te kunnen vastleggen. Precies dat waar jullie onder meer voor staan.

  Omdat zij zoveel hebben betekent en betekenen voor mij in hele fijne mooie en goede tijden, maar ook juist omdat ze er altijd voor me zijn in slechte en nare tijden.

  Liefs en hartelijke groet,

  Fooky

 11. Rosemarie 3 december 2015 at 19:57 #

  Aan mijn zus, omdat ze in fotografie haar hobby en creativiteit ontdekt heeft. Ze leert steeds meer, maar dit zou fijne, nieuwe inspiratie zijn, verpakt in een mooi kaft!

 12. Saskia 3 december 2015 at 20:17 #

  Hallo, ik ken wel iemand die ik hier een groot plezier mee kan doen: Mezelf! Ik weet, het is een beetje egoïstisch, maar iedereen om mij heen zou mee profiteren van de foto’s. Niet voor selfie’s dus ;-). Ik zou mij focussen op mensen en interieurs en hen dan plezier doen met de geslaagde foto’s.

 13. Monique A. 3 december 2015 at 20:54 #

  Het lijkt mij eigenlijk een mooi boek voor bij ons in huis :). Een goede camera alleen is niet voldoende om mooie foto’s te maken hebben we gemerkt en lijkt mij heel leuk om echt mooie foto’s te kunnen maken van de kinderen. Groetjes, Monique

 14. lieve meyer 3 december 2015 at 21:26 #

  ik volg je maar dit is de eerste keer dat ik reageer….op kadootjestocht zag ik je boek liggen bij juttu op de meir in antwerpen, maar had geen geld meer om het te kopen. ik zou het graag aan mijn dochter geven die 18 wordt, en op dit moment heel hard aan t knokken is om examens te halen ondanks haar nog hele grote vermoeidheid na een lange chemokuur. ze fotografeert alles en vooral evelyn, onze poes,en zet vanalles op instagram en snapchat. jouw boek zou haar echt een opkikker geven, met al die lichte sprankelende foto’s, en ik zou dan op mijn beurt heel blij zijn met haar smile.

 15. Karin 3 december 2015 at 21:30 #

  Graag zou ik het boek aan mijn vriend en mijzelf cadeau kunnen willen doen. Wij maken zo graag foto’s van ons zoontje en zouden graag nog mooiere foto’s willen maken. Met jouw boek gaat dat zeker lukken!

 16. Marti 3 december 2015 at 22:11 #

  Hoi Anki, van harte gefeliciteerd met de 2e druk van je boek. Op naar de 3e druk. Je boek staat op mijn verlanglijstje! Mocht ik een exemplaar winnen, dan zou ik hem cadeau doen aan mijn man (zodat ik ook kan meelezen :)) Mijn man is vaak bezig met fotografie en hij heeft ook een laagdrempelige fotocursus gevolgd. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij met jouw tips nog betere foto’s kan maken!

 17. Emma 3 december 2015 at 23:14 #

  Wauw wat gaaf, een tweede druk! Heb ‘m nog steeds niet bekeken, staat hoog op mijn verlanglijstje.
  Maar voor nu gun ik hem aan mijn lieve vriendinnetje C. die ineens volop aan het fotograferen is geslagen (en wiens verjaardag ik dit jaar heb overgeslagen…).

 18. Barbara 3 december 2015 at 23:35 #

  Hoi Anki, wat is dat fijn om lezen!! Ik heb je boek al gekocht, was superblij toen het er eindelijk terug was bij bol.com zo ergens half oktober. Ik heb het al meermaals doorgenomen en gelezen, verslonden zelfs, en ik ben sindsdien echt zelf ook aan het experimenteren met mijn camera! Het blijft wat zoeken, maar ik ben al vaak heel blij geweest met het resultaat tot nu toe!! Dus echt heeeeeeeeeeeeeeel erg bedankt daarvoor!!! Ik startte net zelf een blogje, en was van plan om vroeg of laat zeker iets over je boek te posten, had zelfs al eens gedacht om de challenge te gebruiken op m’n blogje of zo. Maar voorlopig is dat nog maar een idee natuurlijk 🙂 Ik doe heel graag mee met je give-away, en kan me wel meerdere mensen bedenken om het aan te geven. Mag ik gewoon eventjes wachten en in het geval ik zou winnen, de knoop doorhakken? ik ga er gemakshalve vanuit van wel 😉
  In elk geval ook superhard gefeliciteerd met het succes van je boek, dat is o zo verdiend en terecht, het is PRACHTIG!!!!

 19. Karen 4 december 2015 at 06:30 #

  Wat een mooi.boek ! Ik waag graag mijn kans. Als ik zou winnen wil ik het boek graag cadeau doen aan mijn dochter. Nu ze universiteitsstudent is haalt ze haar camera minder vaak boven; dit boek zal haar zeker terug inspireren.

 20. Fiep 4 december 2015 at 09:13 #

  Dikke proficiat met jullie tweede druk!!
  Ik zou het boek aan mijn man geven; ik ben vandaag 40 weken zwanger van ons derde kindje. We hebben al 2 dochters, van 9 en 7, en begin april dit jaar ontdekten we dat ons gezin blijkbaar nog niet compleet was – ik bleek zwanger te zijn. Van een jongetje dit keer!
  Als het boek op tijd binnen is (onze dochters bleven beide tot bijna 42 weken zitten, dus misschien hebben we nog even), kan mijn man misschien dit keer goede bevallingsfoto’s maken 🙂 De eerste keer maakten we nog analoge foto’s – maar het hele rolletje negatieven werd (per ongeluk, maar niet minder jammer) door de fotograaf om zeep geholpen. De tweede bevalling ging zo snel dat er geen tijd was voor foto’s… Driemaal is scheepsrecht! En anders worden het prachtige babyfoto’s!!

 21. eva maria 4 december 2015 at 09:33 #

  Ik geef hem aan mijn man! Helemaal into smartphonefotografie, dus ik wil hem nu ook wel eens analoog aan het werk krijgen. Fingers crossed!

 22. Tine 4 december 2015 at 10:58 #

  Ik ga er geen doekjes om winden… Ik zou het boek graag aan mezelf geven 🙂 Ik word op 31 december 30 jaar. Omdat dit wel een heel zielige verjaardag is (iedereen is met oudejaar bezig) verdien ik wel een cadeau voor mezelf, toch? Maar ik gun ook alle deelnemers dit fantastische boek, succes iedereen!!

 23. Lin 4 december 2015 at 15:56 #

  Ik zou heel graag dit boek willen winnen voor mijn zus die graag wil leren fotograferen. Dit mooie boek zal haar zeker inspireren en helpen. Het zou dan ook een erg leuke verrassing zijn als ze dit boek onder de kerstboom vindt.

 24. Bernardine 4 december 2015 at 17:12 #

  Hallo Anki,
  Ik wil het boek graag winnen voor mijn oudste dochter van bijna 12. Ze heeft sinds kort een telefoon met camera en dat is de eerste stap naar het maken van leuke foto’s. Op het Snorfestival was ze al geinteresseerd in je boek. En het staat op mijn Sint-lijstje. Maar ik gun het haar nog meer 🙂

 25. De Zuster Van 4 december 2015 at 21:11 #

  Ik zou hem lekker voor mezelf houden!

 26. Marjolijn 4 december 2015 at 23:23 #

  Yay een giveaway!

  Ik wil dit boek cadeau doen aan Jinan (mijn achter nichtje) en aan mezelf! Wij gaan samen namelijk een blog beginnen vernoemd naar Jinan’s binnenkort te verschijnen kookboek “KEBAB MET SPRUITJES”.

  We hebben alleen helemaal geen kaas gegeten van fotografie.

  HELLUP!!

  Fingers crossed voor een goede afloop 🙂

 27. Ana Rosa 5 december 2015 at 16:20 #

  So happy for you!

 28. Esra 6 december 2015 at 01:53 #

  Oh wat jammer dat mijn reactie er nog niet tussen staat.. Foutje van mij 🙂
  Ik wil echt heel graag mijzelf een cadeau geven. Ik zag jouw boek in de winkel, liep er op af, hield hem vast, keek op een willekeurig blad en legde hem weer terug. Voor een andere keer dacht ik want ik wist meteen al dit boek past bij mij.

 29. Marieke 6 december 2015 at 21:12 #

  Heel graag zou ik je boek cadeau doen aan mijn vriend, zodat hij over een paar weekjes prachtige foto’s van onze kleine meid (nu nog op komst) kan maken. 🙂

 30. Marjolein 6 december 2015 at 23:09 #

  Aangezien de Sint een ander cadeau koos dan dit mooie boek…. Zou ik het graag winnen, als cadeautje voor mezelluf 🙂

 31. Thomas 7 december 2015 at 13:09 #

  Ik zou er eentje cadeau doen aan mijn schoonbroer die zich momenteel verveelt op een avondcursus fotografie (te theoretisch, te weinig inspirerend). Verliest hij meteen zijn ‘goesting’ in fotograferen niet!

 32. Suzanne 7 december 2015 at 19:22 #

  Het boek zou ik dolgraag aan een nichtje willen geven, die zulke creatieve foto’s weet te maken en tot nu toe nog autodidact is. Het boek past helemaal bij haar stijl.

 33. Marieke 7 december 2015 at 21:03 #

  Heel graag zou ik dit boek weggeven aan mijn vriend, zodat hij over een paar weekjes prachtige foto’s kan maken van onze kleine meid (nu nog op komst).

 34. Mariska 8 december 2015 at 11:44 #

  Ik zou Shoot! graag aan mijn 17 jarige zoon geven, hij is sinds een jaar erg druk bezig met fotograveren en dit boek brengt hem vast veel nieuwe inzichten!

 35. Jannet 8 december 2015 at 12:17 #

  Gefeliciteerd met de tweede druk van je boek! Het staat al een tijd op mijn verlanglijstje, en ik zou het dan ook graag aan mezelf kado doen :-). Ik vind het leuk om foto’s te maken en ik wil heel graag bijleren, maar het moet wel op een eenvoudige en aantrekkelijke manier worden uitgelegd, anders haak ik af. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek me enorm gaat helpen. En als ik het niet win, dan koop ik het toch wel…

 36. Annebel 8 december 2015 at 15:07 #

  Hoi, super gefeliciteerd ten eerste! wat ziet het boek er gaaf uit!

  Ik en mijn beste vriendin Robin zijn allebei heel erg bezig met fotografie en we halen veel inspiratie van jou foto’s, ze zijn prachtig! nu is mijn vriendin bijna jarig en weet ik al dat ze een nieuwe camera krijgt (canon 700d) en dat gaan we als een verassing aan haar geven samen met haar ouders.

  Nu leek het mij heel leuk om haar dit boek te geven, als een soort voorproefje voordat ze de camera krijgt van haar familie, als een cadeautje voor haar. Ik wou hem al gaan kopen, maar toen ik dit zag wou ik dat natuurlijk eerst even proberen!

  en als hij haar goed bevalt, ga ik hem ook zeker kopen 🙂

  groetjes!

 37. aukje 8 december 2015 at 22:24 #

  Aan Sandy, die heeft besloten haar hart te volgen en te gaan doen waar ze echt blij van wordt en dat is fotograferen, schrijven en zingen! Dit boek kan ze vast goed gebruiken in deze moedige stap!
  Liefs Aukje

 38. simone 9 december 2015 at 00:11 #

  ik ben super nieuwsgierig naar je boek. De buitenkant ziet er al prachtig uit.
  Ik wil het graag winnen en deel het dan met Linda met wie ik de hobby’s fotografie en scrappen deel

 39. Claire 10 december 2015 at 18:52 #

  Ik zou het boek graag cadeau doen aan mijn vriendin Evi, die nu al prachtige foto’s maakt maar wie weet inspireert dit boek haar nog extra!!

 40. Bregje 19 december 2015 at 21:18 #

  Ik heb je boek laatst aangeschaft en hem in één ruk uitgelezen. Mooie foto’s en vooral niet te intimiderend 😉

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.