2e druk Shoot! Fotograferen met je hart

tweede druk Shoot!

Vorig jaar rond deze tijd besloot ik, na maandenlang twijfelen, eindelijk iets te gaan doen met het idee dat al een tijd in mijn hoofd zat: een mooi vormgegeven, begrijpelijk boek maken over fotografie. Zonder moeilijke termen, laagdrempelig en met lichte, heldere foto’s. Het boek dat ik zelf had gemist toen ik begon met fotograferen. Een jaar later staat er niet alleen een eerste druk, maar sinds gisteren ook een tweede druk van Shoot! op onze boekenplank. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alle lieve woorden, hashtags en reviews. Zonder jullie was Shoot! niet zo’n succes geweest.

Om de tweede druk van Shoot! te vieren, geven we drie boeken weg. Een hier op mijn blog, een op Instagram (vanaf morgen, apart aangekondigd) en een op Facebook (vanaf morgen, apart aangekondigd). En omdat december de maand van cadeautjes is, is het de bedoeling dat je iemand uitkiest om het boek aan cadeau te geven. Als je wint, zorgen wij er vervolgens voor dat er een mooi ingepakte versie van Shoot! opgestuurd wordt. Naar jou, of direct naar diegene die je wilt verrassen.

Wat moet je doen?
Laat een reactie achter op dit bericht en vertel ons aan wie jij Shoot! cadeau zou willen geven en waarom. Volgende week woensdag kiezen we een winnaar. Succes en nogmaals dank! (Enne, mocht je het boek nou héél graag voor jezelf willen winnen, dan kan dat uiteraard ook. Een cadeau is een cadeau.)

tweede druk Shoot!

I can hardly believe it: today I held the first copy of Shoot!’s second edition in my hands. I feel incredibly blessed by all your loyal support, sweet words and kind reviews. We’re working on an English and German edition as well, but I’m afraid this will take a bit more patience. Publishing a book abroad is a long and slow process. To celebrate the second edition, we’re giving away a copy of Shoot! (in Dutch) If you want to win one, simply leave a comment. Give-away open to readers worldwide.   

, , ,

90 Responses to 2e druk Shoot! Fotograferen met je hart

 1. Hanneke 2 december 2015 at 18:26 #

  Als ik win geef ik het boek aan mijn lieve vriendin M. die een hele rottijd achter de rug heeft en dit boek vol mooie lichte foto’s en tips kan gebruiken om op te vrolijken en haar fotografietalent nog verder uit te diepen.

 2. Karin Éénig wonen 2 december 2015 at 18:26 #

  Ik zou Shoot! cadeau willen doen aan mijn broer, hij heeft een oudere spiegelreflex, waar ik ook weleens mee speel, maar dan alleen in de automatische functie. De eigenlijke reden is dat hij nooit weet wat hij voor mijn verjaardag in januari moet geven. Als ik hem dit boek cadeau doe, kan hij hem vervolgens inpakken voor mij 😀 (dit mag zeker niet he? Jammer!)

 3. Eline 2 december 2015 at 18:38 #

  Ik zou Shoot! cadeau willen doen aan mijn nichtje Marie. Ze heeft net een reflexcamera gekocht en is volop aan het experimenteren. In dit mooie boek kan zeker en vast inspiratie opdoen en natuurlijk nog héél wat bijleren.

 4. Anja 2 december 2015 at 18:45 #

  Stiekem hoopte ik dit boek te krijgen voor mijn verjaardag, vorige maand, maar helaas… (want hij was uitverkocht). Nu maar heel, heel hard wensen dat Sinterklaas zo goedgevig is…

 5. Isabelle 2 december 2015 at 18:51 #

  Dit boek staat op mijn cadeau lijstje voor mijn vriendin Melanie haar verjaardag!! Ze is gek van foto’s nemen en heeft ook overal haar fototoestel bij…dus wat extra tips zijn altijd welkom!!
  En een zo maar cadeautje zou ze nog leuker vinden…en dan krijgt ze iets anders voor haar verjaardag…!!! ik wil deze heel graag cadeau doen ( en winnen dus)

 6. Ageeth Mooij 2 december 2015 at 18:51 #

  Ik wil mijn zusje in Parijs een hart onder de riem steken met zo’n prachtig kado (met de bedoeling dat ik het kan lenen 😉

 7. maruska 2 december 2015 at 18:58 #

  Ik heb ‘Shoot! ‘ ingekeken op flavourites, zelf heb ik geen goede camera maar mijn moeder wel. Ze zit sinds een paar weken op een cursus fotografie en ze staat altijd voor me klaar. Daarom zou ik haar heel graag willen verassen met een exemplaar. Op de cursus krijgt ze veel goede tips maar ik weet zeker dat jouw boek de perfecte aanvulling zou zijn omdat je in je boek (naast de prachtige foto’s) alles van een heel andere kant benaderd. Ik ga flink duimen want ze verdient het

 8. jess 2 december 2015 at 18:59 #

  Gefeliciteerd! Wat zul je trots zijn!! Is het heel erg als ik het boek voor mijzelf zou willen winnen? Haha. Heerlijk onder een kleedje op de bank lezen en mooie plaatjes kijken!

 9. Diana 2 december 2015 at 19:02 #

  Zou leuk zijn als Sinterklaas ook dit jaar bij mij langskomt :-)) super leuk als voorbereiding op mijn reis naar Japan aankomend voorjaar.

 10. Alyssa 2 december 2015 at 19:05 #

  Aan m’n schoonvader! Hij mag dan bijna 70 zijn maar heeft net een spiegelreflex gekocht en hij doet heel erg z’n best om mooie foto’s te maken!

 11. Chrissie 2 december 2015 at 19:05 #

  Allereerst gefeliciteerd met de 2e druk! Wat gaaf! Ik zou em graag winnen en aan mijn mr A geven! We hebben een spiegelreflexcamera en willen er graag meer mee doen. Gebruiken nu altijd de automatische functie maar zouden er meer uit willen halen.

 12. Geri 2 december 2015 at 19:07 #

  Ik zou heel graag een cadeautje aan mezelf willen geven… Ik weet het, het klinkt zo zelfzuchtig, maar ik zou zo blij mee worden! Soms valt niet mee financieel en dit jaar is zo een eentje…

 13. Imke 2 december 2015 at 19:07 #

  In augustus ben ik afgestudeerd als textielvormgeefster en ik ben bezig met het maken van een nieuw portfolio. Hier horen natuurlijk mooie foto’s bij maar ik merk dat de drempel om ze te maken op dit moment erg hoog is. Ik heb een mooie camera maar technisch weet ik vaak niet hoe ik het moet aanpakken. Het vormen van een beeld lukt maar ik krijg het niet op de foto zoals ik het in mijn hoofd heb. Ik denk dat Shoot me daar goed bij kan helpen zonder dat het te ingewikkeld of saai hoeft te worden.

 14. Debby 2 december 2015 at 19:09 #

  Hoe leuk! Ik zie steeds prachtig LICHTE en tegelijk KLEURIGE foto’s van je voorbijkomen in je blog en op instagram. Stiekem hoor ik graag je tips and tricks. En vooral die VROLIJKE styling spreekt me aan. Ben druk bezig met verzamelen van cadeautjes voor Sint en Kerst, maar dit zou eigenlijk liefst gewoon een verwencadeautje voor mezelf zijn. 😉 Fingers crossed…

 15. Sophie Cobben 2 december 2015 at 19:16 #

  Oh wow. Als ik die zou mogen winnen zou ik hem aan mijn man geven. Met de tweeling en n drukke baan heeft hij erg weinig tijd voor zichzelf. Hij maakte altijd prachtige foto’s maar door voorgaande heeft hij zich niet verder kunnen ontwikkelen op fotografiegebied. Ik zou hem dit boek cadeau doen en wat tijd voor zichzelf zodat hij echt even voor zichzelf aan de slag kan en wat energie kan terug krijgen. Duimen dus!

 16. Sarah 2 december 2015 at 19:17 #

  Wat een ontzettend leuke actie! Ik doe een poging 🙂 Ik zou het heel graag cadeau willen geven aan mijn moeder, ze houd enorm van fotograferen maar vind het nog wel heel erg lastig. Ik heb zelf wel een basislesje fotografie gehad maar verder dan dat komen we samen niet. Ze heeft het telkens over het boek, dat het helemaal haar stijl is, dat het allemaal zo mooi licht is enzo dus als ik haar op deze manier kan verrassen zou dat ontzettend leuk zijn! Ze kan wel een leuke verrassing gebruiken momenteel, bovendien kan ik dan weer van haar leren 😀 Ik ga duimen!

 17. Leonie van der Veen 2 december 2015 at 19:17 #

  Ik was van plan om het boek aan mezelf cadeau te doen voor m’n 22ste verjaardag in januari, maar het boek krijgen zou nog leuker zijn! Dus ik doe graag mee aan de winactie 🙂

 18. patricia 2 december 2015 at 19:35 #

  Voor mijn lieve zusjes, zodat zij op haar prachtige reizen ook mooie herinneringen kan maken door middel van haar foto’s. Zodat haar grote zus (moi) thuis nog jaloerser naar haar foto’s kan staren….

 19. Sabine Coopman 2 december 2015 at 19:44 #

  Ik had het boek heel graag aan mezelf gegeven. Ik heb al enkele jaren een spiegelreflexcamera en ik volgde al tig keren een cursus. Maar echt, diafragma, sluitertijden, iso-waarden en L die andere termen zijn voor mij nog altijd latijn. Ik heb nood aan dergelijk boek.

 20. Holly 2 december 2015 at 19:47 #

  Congratulations!!! I will be patiently waiting on that english version, but would love to just drool over the beautiful photos in this if I win. THANK YOU!

 21. Evelien 2 december 2015 at 19:59 #

  Ik zou het boek heel graag winnen om cadeau te doen aan mijn man. Hij heeft een goede camera en kan hem perfect bedienen om mooie foto’s te maken, alleen durft hij de setting van de foto nogal eens uit het oog verliezen 😉
  Aangezien we begin volgend jaar ons eerste kindje verwachten en ik graag mooie herinneringen zou verzamelen aan de babytijd, zou het boek op het ideale moment komen om hem tegen dan heel wat bij te leren hierover.

 22. Marije 2 december 2015 at 20:06 #

  Ik zou mijn schoonzusje graag willen verrassen met Shoot! omdat fotograferen en foto’s bewerken haar uitlaatklep is.

 23. Jobke 2 december 2015 at 20:08 #

  Oh super gaaf on dit boek kado te doen aan mezelf 😉 Hou van mooie foto’s maken maar kan wel wat tips & tricks gebruiken. Verder lijkt het boek me ook tof om gewoon lekker in te bladeren en plaatjes te kijken… en voor de sier neer te zetten!

 24. Annemarie 2 december 2015 at 20:10 #

  Gefeliciteerd! Ik zou dit boek graag aan mij zus Esther willen geven. Ze heeft een spiegelreflex camera van mijn oom gekregen, om foto’s mee te gaan maken voor haar aanstaand eigen bedrijfje als interieur styliste/coach. Nu moet ze nog weten hoe ze er mooie foto’s mee kan maken. Het zou super leuk zijn als ze jouw boek zou winnen. Ze zou er gelijk mee aan de slag gaan om te gaan fotograferen met haar hart. Mijn zus is top en verdient het om eens verrast te worden.

 25. riet van den abbeele 2 december 2015 at 20:13 #

  Een goede vriendin van me heeft een talent voor fotografie, alleen… gelooft ze er zelf momenteel niet meer in.
  Ze gooide haar fototoestel enkele maanden geleden in een hoek…
  Ik zou het boek dus aan haar willen schenken, om haar liefde voor beelden weer wakker te maken en haar neus, euh haar fototoestel weer achterna te gaan 😉 S H O O T dus, wakker schieten om beelden te schieten! x

 26. José 2 december 2015 at 20:19 #

  Een paar maanden geleden vroeg mijn vriendin al of ik haar dit boek wilde geven voor haar verjaardag. Toen was hij uitverkocht dus helaas. Maar wauw hij is er dus weer, ik gun het haar dat ze hem wint want het zat haar de laatste tijd echt niet mee!!! Dit zou haar zoveel positieve energie geven en het past helemaal bij haar! Ze is volgende week jarig dus…. 😀

 27. Arina 2 december 2015 at 20:37 #

  Als ik win zou ik het boek aan mijn moeder geven omdat ze het afgelopen zoveel gedaan heeft voor mij, mn man en ons zoontje. Mijn moeder geniet erg van het foto’s maken van haar kleinkinderen en ze geniet ook erg van mooie plaatjes! Dus dan is dit boek wel aan haar besteed!

 28. Ingeborg 2 december 2015 at 20:39 #

  Ik heb hem al maar leg hem heel graag onder de boom voor m’n zusje!

 29. Alet 2 december 2015 at 20:48 #

  Ik kocht het boek bij jou op Snorfestival. Het is echt prachtig en ik heb veel aan de adviezen in het boek.
  Ik zou het boek erg graag aan Ageeth (Ogenzalf) willen geven, een hele fijne en belangrijke blogvriendin voor mij.
  X

 30. Alet 2 december 2015 at 20:49 #

  Enne, gefeliciteerd met de tweede druk van het boek! Echt top!

 31. Marjolein 2 december 2015 at 20:52 #

  Graag zou ik hem geven aan mijn schoonzus, die net gestart is als fotograaf en hard aan het werk is om haar droom waar te maken. Ze wil op termijn zich specialiseren in het vastleggen van herinneringen van bijvoorbeeld ernstig zieke mensen. Ze is heel enthousiast en jouw boek kan haar zeker nog verder helpen!

 32. jocelyne 2 december 2015 at 20:54 #

  Omdat ik supergraag fotografeer, maar de laatste tijd het er maar weinig meer van komt. Voor mezelf en voor mijn 17-jarige dochter als uitlaatklep en inspiratiebron . Anders koop ik het toch voor mezelf als cadeautje voor onder de boom, of voor op het verlanglijstje.

 33. Stephanie Koster 2 december 2015 at 20:57 #

  Zoals je weet ben ik dol op fotografie en ben ik eindelijk na jaren van een beetje rommelen en proberen aan een cursus fotografie voor beginners begonnen, deze rond ik volgende week af.
  Om nog meer te leren ga ik zeker verder met een nieuwe cursus in de toekomst maar graag zou ik ook tips van jou leren/lezen uit jouw boek. Het boek is dus een cadeau voor mezelf (schaam me diep ;-)) haha…. duimen!!!
  Gefeliciteerd met de tweede druk!

  Groeten,

  Stephanie

 34. Elsbet | La Vie Pure 2 december 2015 at 21:11 #

  Een welverdiende proficiat! Ik zag jullie boek op de boekenbeurs in Antwerpen en heb er even door gebladerd. Ik was meteen verkocht! Alles zag er zo interessant uit; eindelijk eens een boek waar je echt wat van leert. Helaas had ik net een ander boek gekocht, maar het zou dus enorm cool zijn moest ik winnen , want voor mijn blog en mijn eindwerk (een tijdschrift maken) wil ik me meer verdiepen in fotografie! Ik doe dus mee!

 35. Miek 2 december 2015 at 21:12 #

  Ik wil het boek graag cadeau doen aan mijn vriendin, m. Het fenomeen ‘klein kinderen hebben’ leidt wel eens tot het vergeten wie je zelf bent. Een lastig iets waar ik zelf ook wel eens last van heb. Dan is tijd om te zoeken naar een hobby, een ding helemaal voor jezelf dat je door je enthousiasme en het volgen van een cursus weer dichter brengt bij de persoon die je heel even kwijt lijkt te zijn. En M. Is een cursus fotografie aan het volgen.

 36. kyra 2 december 2015 at 21:22 #

  Oh, ik vind je boek er zo prachtig uitzien, zou het heel graag ‘in het echt’ willen zien en voelen. En tips om een stapje dichter bij heldere en rustige fotos te komen met mijn spiegreflex zijn heeel erg welkom. Nu ga ik heel hard zitten duimen, lekker voor mezelf 🙂 !

 37. Evelien 2 december 2015 at 21:25 #

  Ik zou het boek graag winnen om cadeau te doen aan mijn man. Hij heeft een goede camera waar hij graag mee werkt en maakt hier heel mooie foto’s mee. Alleen durft hij de setting van de foto al eens uit het oog verliezen 😉
  Begin volgend jaar verwachten wij ons eerste kindje en aangezien ik graag mooie herinneringen zou hebben aan de babytijd, komt het boek op het juiste moment om mijn man nog snel wat bij te leren.

 38. Marjan 2 december 2015 at 21:28 #

  Shoot kado gedaan een mijn lieve zusje, stiekem zou ik toch ook heel graag zelf willen hebben…

 39. Dorine 2 december 2015 at 21:37 #

  Gefeliciteerd met de 2e druk van je boek!
  Als ik dit boek zou winnen zou dit voor mijn zusje Anneke zijn. Zij heeft een hele mooie camera maar benut deze nog niet optimaal. Toch ben ik haar altijd nog heel dankbaar voor het maken van foto’s na de geboorte van onze dochter. En foto’s van de verjaardag van onze zoon…ik ben dan te vaak druk en denk er dan niet aan! Maar dat komt eigenlijk altijd wel goed Door mijn zusje♡ nu onze derde op komst is ga ik haar op het hart drukken dat haar camera weer mee moet….Jouw boek is aan haar wel besteed ♡

 40. Kim 2 december 2015 at 22:06 #

  Ik wil dit wel winnen voor mijn vriend. Wil ook wel eens op de foto worden gezet met onze kindjes!

 41. Tinke 2 december 2015 at 22:10 #

  ik zou hem graag voor mijn man Alex willen winnen zodat hij na twaalf jaar samen ook eens een leuke foto van mij en onze jongens kan maken ???? en stiekem blader ik hem dan ook vaak door!!

 42. Louise 2 december 2015 at 22:21 #

  Als ik win… dan zou ik het boek aan mijn vriendin geven. Ik ben nu vijf jaar met haar samen en ik zou het leuk vinden om dit voor ons feesie aan haar te geven 🙂 Ze is verliefd op jouw interieurfoto’s (ze gluurt wel eens met mij mee op Instagram) en ik denk dat ze het echt cool zou vinden om wat van jouw fotografiegeheimen te leren.

 43. Els 2 december 2015 at 22:27 #

  Hoi! Ik zou Shoot! graag cadeau geven aan mijn broer (ook een “tweede druk” trouwens ;-)). Hij heeft het niet zo makkelijk tegenwoordig, dus hoop ik dat hij met jouw boek zijn passie terug kan oppikken en zijn angsten wat kan loslaten… Groetjes

 44. Marlous 2 december 2015 at 23:02 #

  Ik vind het zo’n ontzettend mooi en handig boek. Ik heb hem zelf en heb hem gebruikt om op vakantie prachtige, foto’s mee te maken. Ik heb hem nu aan mijn lieve tante uitgeleend. Ook zij vind hem helemaal geweldig! Ik zou hem haar dan ook graag cadeau willen doen. Ze heeft het niet makkelijk nu, maar blijft altijd optimistisch en vrolijk en vind haar “me”-momentjes in de natuur met haar fototoestel. Ik gun het haar ontzettend!

 45. Fanne 2 december 2015 at 23:19 #

  Jeetje, wat gaaf, een nieuwe druk nodig.
  Ik zou hem zo graag aan mijn dochter van 16 jaar geven, die nu naast Japans ook helemaal dol is op mooie composities (maken)

 46. Stephanie 3 december 2015 at 02:32 #

  Gefeliciteerd!

 47. Katrien 3 december 2015 at 07:22 #

  Proficiat met de 2de druk! Ik zou dit boek graag mezelf cadeau doen. Het is steeds een uitdaging om m’n 2 (b)engeltjes mooi in beeld te krijgen. Alle tips en trics om nog mooiere foto’s te kunnen nemen zijn hierbij steeds welkom 🙂

 48. Lilian 3 december 2015 at 08:43 #

  Ik zou Shoot! heel graag winnen voor een van mijn beste vriendinnen. Ze verwacht rond de kerst haar eerste kindje en ik kan geen beter kadootje bedenken dan dit mooie boek. #fingerscrossed

 49. Danielle 3 december 2015 at 08:52 #

  Ik lees hierboven allemaal mooie , warme wensen voor andere mensen , dat ik me bijna schuldig voel om te zeggen dat ik het boek graag voor mezelf zou willen !
  Cadeaus geven is leuker maar dit boek cadeau krijgen van de auteur zelf zou te gek zijn !

 50. claudette 3 december 2015 at 10:47 #

  Wat een gaaf gevoel moet dat zijn! 2e druk van je eigen boek in de kast. proficiat!
  Ik zou Shoot ook wel willen winnen, voor mezelf en dan maak ik mijn vriendinnen weer blij met mooie foto’s 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.